”Junnu-Lee” piiskasi Skopjea 15 pisteellä

7.10.2012 Gerald Lee junior kuului joukkueensa KK Buducnost Podgorican parhaimmistoon nostelemalla 15 pistettä vain 16 peliminuutissa 81–71 (47–35)-voittoon päättyneessä Adrianmeren liigan ottelussa Skopjea vastaan. Sasu Salin säkitti 14 pistettä ja Teemu Rannikko jakoi hulppeat 10 syöttöä Union Olimpijan kohdatessa ”Punaisen Tähden”, mutta pisteet jäivät Belgradiin.

Gerald Lee junior nosteli sunnuntaina Adrianmeren liigan piste-ennätyksensä.

Teemu Rannikon ranteista lähti kymmenen korisyöttöä Belgradissa.

Tiina Stenin Wasserburg jatkoi murskavoittojaan. Kuvat: Tytti Nuoramo & Ville Vuorinen.

Buducnostin aloitusviisikossa kentälle marssinut Lee rankaisi makedonialaista MZT Skopjea Adrianmeren liigan sunnuntaiottelussa säkittämällä seitsemän joukkueen ensimmäisestä kymmenestä pisteestä.

Buducnost alkoi karata vierailtaan toisen jakson ajan, eikä Skopje saanut hyökkäyspeliään kunnolla uomiinsa kertaakaan kolmannen jakson aikana. Buducnostille merkittiin lopulta ottelusta selkeä 81–71 (47–35)-voitto.

Lee uurasti ottelussa vain 16 minuuttia keräten joukkueen toiseksi korkeimmat pistelukemat, 15. Lee nappasi myös kolme levypalloa.

KK Buducnost Podgorica – MZT Skopje 81–71 (26–22, 47–35, 62–48)
Buducnost:
Cedomir Vitkovac 19/4/4 syöttöä, Dee Bost 15/6, Gerald Lee jr 15/3.

Skopje: Damjan Stojanovski 13/4, Uros Nikolic 10/10.
G.Lee:
Aloitusviisikossa, Minuutit 16, Pisteet 15 (2p 6-10, 1p 3-3), Levypallot 3, Syötöt 1, Riistot 1.

Rannikolle huikea syöttösaalis Punaista Tähteä vastaan

Teemu Rannikon ja Sasu Salinin Union Olimpija kärsi Adrianmeren liigan avaustappionsa kohdatessaan 5,500-päisen yleisön edessä Belgradissa perinteikkään Crvena Zvezdan eli ”Punaisen Tähden”.

Elton Brownin (24/10/3 syöttöä) ja Boris Savovicin (17/15) johtama Punainen Tähti pakotti Olimpijan ahtaalle aivan ensimmäisistä minuuteista alkaen ja tiputti vieraat kymmenen pisteen takaa-ajoasemaan toisella jaksolla. Ottelun loppua kohden Punainen Tähti keskittyi pitämään vieraat turvallisen takaa-ajomatkan päässä.

Penkiltä peliin tullut Teemu Rannikko pelasi lopulta 31 minuuttia jakaen muhkeat kymmenen syöttöä. Sasu Salinkin oli pelituulella vastaten 14 pisteestä ja neljästä onnistuneesta kolmosesta.

Crvena Zvezda Belgrad – Union Olimpija 87-76 (30-21, 51-39, 70-50)

Crvena Zvezda: Elton Brown 24/10/3 syöttöä, Boris Savovic 17/15.
Olimpija: Klemen Prepelic 18/2, Sasu Salin 14/3.

S.Salin: Aloituviisikossa, Minuutit 24, Pisteet 14 (2p 1-1, 3p 4-7), Levypallot 3, Riistot 2.
T.Rannikko:
Minuutit 31, Pisteet 2 (3p 0-3, 1p 2-2), Levypallot 1, Syötöt 10, Riistot 1.

Stenille komea tupla-tupla, Wasserburg jatkoi voittojaan

Tiina Stenin Wasserburg jatkoi voittojaan Saksan Bundesliigan runkosarjassa lyömällä toisella sarjakierroksella Hernerin selkein lukemin 92–69 (51–31). Joukkueiden taso- ja taitoero oli ilmiselvä jo ensimmäisillä minuuteilla, ja kotijoukkue lähti toiselle puoliajalle 20 pisteen johtolukemista.

Sten muodosti Wasserburgin tehokolmikon yhdessä Anne Breitreinerin ja Emma Cannonin kanssa. Vaikka Sten pelasi ”vain” 22 minuuttia, hän ehti kerätä tililleen 14 pistettä, 10 levypalloa ja kolme blokkia.

Wasserburg – Herner 92-69 (27-17, 51-31, 73-55)
Wasserburg:
Anne Breitreiner 24/3/5 syöttöä, Emma Cannon 19/18/3 syöttöä.
Herner: Britta Worms 12/2.
T.Sten:
Aloitusviisikossa, Minuutit 22, Pisteet 14 (2p 5-7, 3p 1-1, 1p 1-2), Levypallot 10, Syötöt 1, Blokit 3.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.