Kauniston ADA Blois jatkaa voittoputkessa

13.10.2012 Ville Kaunisto teki taas tuhojaan Ranskan NM1-liigassa siivittäen ADA Blois Basketin kolmanteen peräkkäiseen voittoon 20 pisteellään ja 11 levypallollaan. Gerald Lee juniorin KK Buducnost Podgorica haki puolestaan 25 pisteen vierasvoiton Unkarin mestari KK Szolnoki Olajista.

Ville Kaunisto hallitsee Ranskan NM1-liigaa.

"Junnu-Leen" Buducnost pöllytti Unkarin mestaria vieraskentällä. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Nousua Ranskan ProB-liigaan kovin satsauksin tavoitteleva Blois oli lyödä jauhot suuhun Sorguesille jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana, jolloin kotijoukkue rynni pöytäkirjaan huikeat 36 pistettä.

Sorgues sai kuitenkin toisesta jaksosta alkaen puolustuspäänsä pitämään, ja kotijoukkueen hyvänolontunne oli koitua kohtalokkaaksi vieraiden hiipiessä viiden pisteen päähän. Päätösjakson alussa Blois kuitenkin nykäisi jälleen ja pakotti voitoitta jatkavat vieraansa tyytymään 87–70 (52–37)-tappioon.

Joukkueensa piste- ja levypallokärkenä jatkava Kaunisto upotti 20 pistettä ja haali 11 levypalloa.

ADA Blois Basket – Sorgues BC 87–70 (36–19, 52–37, 63–56)
Blois:
Ville Kaunisto 20/11/2 blokkia, Gary Staelens 19/2, Jonathan Tornato 13/7.
Sorgues:
Ryan Zamroz 15/6/4 syöttöä.
V.Kaunisto:
Aloitusviisikossa, Minuutit 35, Pisteet 20 (2p 8-13, 3p 1-2, 1p 3-6), Levypallot 11, Syötöt 2, Blokit 2.

Unkarin mestari paperia Leen Buducnostin käsittelyssä

Gerald Lee juniorin KK Buducnost Podgoricalla oli lauantaina helppo iltapuhde Adrianmeren liigan vierasottelussaan hallitsevaa Unkarin mestaria KK Szolnoki Olajia vastaan.

Buducnost antoi kotijoukkueelle tyrmäystippoja jo ensiminuuteilta alkaen takomalla vierasjohdoksi 1-10 ennen kuin Szolnoki ehti edes reagoida. Ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen Buducnost oli porhaltanut jo 20 pisteen karkumatkalle.

Vaikka Szolnoki sai ottelun edetessä puolustuspäänsä tiivistettyä, eivät unkarilaiset päässeet lähellekään montenegrolaisvieraitaan enää ottelun loppua kohti. Buducnostin toinen voitto neljässä ottelussa merkittiin pistein 50–75 (23–42).

Gerald Lee junior kuului Buducnostin avausviisikkoon, mutta jäi virhevaikeuksien johdosta vähälle peliajalle. Neljä virhettä kerännyt Lee nosteli 13 minuutissa neljä pistettä ja napsi kaksi levypalloa.

KK Szolnoki Olaj – KK Buducnost Podgorica 50–75 (6-26, 23–42, 38–57)
Szolnoki:
Marton Bader 14/11.
Buducnost:
Dusko Bunic 17/4, Nikola Ivanovic 15/2/3 syöttöä.
G.Lee:
Aloitusviisikossa, Minuutit 13, Pisteet 4 (2p 2-3, 1p 0-2), Levypallot 2.

Cavénin Joventutilla nihkeä heittoilta

Joonas Cavénin kausi Espanjan Adecco Platassa käynnistyi lauantaina, kun joukkue sai vieraakseen mallorcalaisen Palma Air Europan. Joventutin heittopeli yskähteli, ja joukkueen upotettua kakkosensa 38% ja kolmosensa 19% tarkkuudella matkasi voitto Mallorcalle lukemin 64-81 (30-38).

Joventutin avausviisikkoon kuulunut Joonas Cavén pelasi 18 minuuttia ja haki yhden levypallon.

CB Prat Joventut – Palma Air Europa 64–81 (19–22, 30–38, 49–62)
CB Prat:
Alex Ros 17/1, Gerbert Marti 14/7/2 blokkia.
Palma:
Robert Joseph 21/6, Viljar Veski 16/4.

J.Cavén: Aloitusviisikossa, Minuutit 18, Pisteet 0 (2p 0-1, 3p 0-3), Levypallot 1.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.