Koposen Himkillä vastassa kotiavauksessaan maineikas Real Madrid

19.10.2012 Petteri Koposen Euroliiga-kausi jatkuu perjantaina Himkin kotikentällä venäläisseuran pelatessa kauden ensimmäisen Euroliigan kotiottelunsa. Avausottelussaan Istanbulissa ennakkosuosikki Fenerbahcelle taipuneen Himkin vastus ei ainakaan perjantaina heikkene, sillä joukkueen vieraaksi Moskovan kupeessa sijaitsevaan Himkiin saapuu historiansa aikana kahdeksan Euroopan mestaruutta hakenut, Espanjan maajoukkuepelaajien kannattelema Real Madrid.

Petteri Koponen jatkaa Euroliigan otteluitaan tänään Real Madridia vastaan.

Himkiä vastaan asettuu Real Madridin täsmähankinta ja Espanjan maajoukkuetähti Rudy Fernandez.

Koposella on lupa heittää päävalmentaja Rimas Kurtinaitisin pelijärjestelmässä. Kuvat: Ville Vuorinen & FIBA Europe.

Pablo Lason valmentaman Real Madridin kirkkaimmat tähdet ovat tuttuja kaikille eurooppalaista koripalloa viime vuosina seuranneille. Heittäjänä ansioitunut, lennokas takamiestähti Rudy Fernandez (196 cm/27 vuotta), rutinoitunut iso mies Felipe Reyes (204/32) ja pelinrakentaja Sergio Rodriguez (189/26) ovat viime vuosina nauttineet menestystä myös Espanjan maajoukkueen riveissä.

 

Kenties toistaiseksi viimeistä kauttaan Euroopassa esiintyy puolestaan montenegrolaislähtöinen, Espanjan passilla pelaava Nikola Mirotic (208/21), jonka Houston Rockets varasi NBA:han vuoden 2011 draftitilaisuuden 23. varauksena. Himkiä vastaan Real Madrid joutuu antamaan tasoitusta yhden Espanjan maajoukkuemiehen verran, kun häkellyttävän atleettinen Sergio Llull (190/24) on sivussa nilkkavaivaisena.

 

Kun Realilla on Llullin poissaolosta huolimatta marssittaa em. tähtien lisäksi amerikkalaiset roolipelaajat Dontaye Draper (181/28), Jaycee Carroll (188/29) ja Marcus Slaughter (204/27) sekä liettualainen joka paikan höylä Martynas Pocius (196/27), on varmaa, että Himki saa uurastaa täyden päivätyön, jos mielii avata voittotilinsä perjantaina. Avausottelussaan Madridissa Real nujersi Fenerbahcen kanssa lohkon ennakkosuosikkien kastiin listatun Panathinaikosin 85–78 (35–44).

 

– Real Madrid on tunnettu, huipputason eurooppalaisseura, joka pelaa älykästä koripalloa. Lisäksi he saivat viime kaudesta vahvistusta Rudy Fernandezista, joka on Espanjan maajoukkueen tärkeimpiä pelaajia. Pelistä tulee hankala, mutta olemme valmiit haasteeseen, Himkin päävalmentaja Rimas Kurtinaitis puntaroi Euroliigan otteluennakossa.

 

Himki jäi avausottelussaan Istanbulissa liiaksi kenttäkenraalinsa Zoran Planinicin (199/30) varaan. KC Rivers (196/25) ja Aleksei Tshukanenko (210/26) aloittivat vahvasti, mutta hiipuivat Fenerbahcen puolustuksen kynsissä ottelun edetessä. Petteri Koponen ei saanut heittoaan kulkemaan ensimmäisellä puoliajalla heittävänä takamiehenä, mutta palasi kentälle tehokkaampana pelinrakentajan tontilla ottelun lopussa.

 

Real puristanee puolustuksellaan Planinicin jälleen ruuvipenkkiin, jolloin Riversin, Koposen ja Venäjän maajoukkuemiehen Vitali Fridzonin (196/27) on nostettava suoritustasoaan. Joukkue odottaa myös isojen pelaajiensa Matt Nielsenin (208/34) ja Paul Davisin (211/28) paluuta sairastuvalta, mutta kaksikko joutuu todennäköisesti jättämään Euroliigan kotiavauksen väliin.

 

Pidä silmällä

 

Rudy Fernandez: Espanjan nykymaajoukkueen huippunimiin kuuluva fyysisen donkkihirmun Fernandezin nimi nousi koripalloilevan maailman huulille vuonna 2008 Pekingin olympialaisissa. Pelattuaan neljä tasavahvaa kautta NBA:n Portland Trailblazersissa ja Denver Nuggetsissa on Fernandez palannut vanhaan maanosaan ja kuuluu Euroliigan MVP-kandidaattien joukkoon.

 

BC Himkin suomalaistilanne


Petteri Koponen
: Susijengin viime kesän EM-karsintojen ykköstähti hakee edelleen rooliaan Himkissä. Koposen heittopeli yskähteli Euroliiga-avauksessa heittävän takamiehen tontilla, mutta pelinrakentajana jälki oli hyvää. Pelinrakentajavirtuoosi Zoran Planinicin kakkosmiehenä kentälle saapuvalla Koposella on lupa heittää aina ensimmäisistä kentällä viettämistään minuuteista alkaen, mutta erityisesti tiukoissa otteluissa päävalmentaja Kurtinaitis on luottanut – ainakin toistaiseksi – Planinicin ja pitkään Himkissä pelanneen Vitali Fridzonin kokemukseen.

 

Euroliigaa: BC Himki – Real Madrid televisioidaan suorana Nelonen Pro 2 -kanavalla perjantaina 19.10. klo 18:25 alkaen.

 

 
22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

22.4.2024 14:01 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen johdattamassa Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtonen oli Granadan avainpelaajia joukkueen ottaessa ison askeleen kohti sarjapaikkaa. Severi Kaukiainen joutui pettymään Viron ja Latvian yhteisliigan finaalissa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

15.4.2024 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin takamiehet tehokkaina

Susijengin takamiehet osoittivat heittotaitojaan viikonlopun otteluissa. Sasu Salin kiitti vastuusta tehokkaasti auttaessaan Teneriffan voittoon Espanjassa, Ilari Seppälä paukutti 21 pistettä Ranskassa ja Ville Tahvanainen saman määrän Islannissa. Myös Aatu Kivimäki ylsi kaksinumeroisiin.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

Näytä lisää vastaavia