Korpivaaran Donau-Ries ja Stenin Wasserburg jatkavat kaksin Bundesliigan kärjessä

4.11.2012 Heta Korpivaaran Heli Girls Donau-Ries ja Tiina Stenin TSV Wasserburg jatkavat käsi kädessä taivallustaan Saksan Bundesliigan jaetulla kärkisijalla. Joukkueet hakivat kauden viidennet voittonsa, kun Donau-Ries jyräsi Marburgin vieraissa ja Wasserburg nipisti Oberhausenista pisteet kotonaan.

Sunnuntaina 18 pistettä heittäneen Heta Korpivaaran Donau-Ries jatkaa Bundesliigan kärjessä.

Dionne Poundsin Zamoran pitkä matka Gironaan päättyi vierastappioon. Kuva: Francois Perthuis.

Marburg jaksoi haastaa Donau-Riesiä ottelun puoleenväliin asti, mutta kolmannella jaksolla vieraat ampaisivat omille teilleen sentteri Yadira Francisin sekä erinomaisen puolustuspelin johdattamana. Donau-Riesin viides voitto merkittiin tilastokirjoihin 53–67 (36–39).

Heta Korpivaara jatkoi hyviä otteitaan pussittamalla 29 minuutissa joukkueensa toiseksi korkeimman pistemäärän, 18. Lisäksi Korpivaaralle kirjattiin viisi levypalloa.

Tiina Stenin TSV Wasserburg joutui puolestaan tappelemaan sarjapisteistä liigan häntäpään joukkueisiin kuuluvaa Oberhausenia vastaan. Vieraat kävivät todella lähellä yllätysvoittoa, mutta Anne Breitreinerin (36/2/4 syöttöä) huippupelin ansiosta sarjapisteet jäivät ennakkosuosikille.

Vaihdosta peliin tullut Tiina Sten keräsi 17 minuutissa kolme pistettä ja kaksi riistoa. Heli Girls Donau-Ries ja TSV Wasserburg jatkavat kaksin Bundesliigan sarjakärjessä.

BC Pharmaserv Marburg – Heli Girls Donau-Ries 53–67 (15–17, 36–39, 42–66)
Marburg:
Martha White 16/10
Donau-Ries:
Yadira Francis 25/14/2 blokkia, Heta Korpivaara 18/5.
H.Korpivaara:
Aloitusviisikossa, Minuutit 29, Pisteet 18 (2p 6-13, 1p 6-6), Levypallot 5.

TSV Wasserburg – Oberhausen 83-81 (20-17, 36-35, 60-56)
Wasserburg:
Anne Breitreiner 36/2/4 syöttöä, Emma Cannon 23/11.
Oberhausen:
Valerie Nainima 24/5/4 syöttöä/3 riistoa.

T.Sten: Minuutit 17, Pisteet 3 (2p 1-3, 3p 0-1, 1p 1-4), Levypallot 1, Syötöt 1, Riistot 2.

Girona vei tilan pois Tuukkasen ja Poundsin Zamoralta

Taru Tuukkasen ja Dionne Poundsin edustama Caja Rural Tintos de Toro Zamora matkasi kotikaupungisaan hulppean 14 tunnin bussimatkan Barcelonan kupeeseen kohtaamaan Gironan.

Pitkä bussimatka ei näkynyt Zamoran pelaajien jaloissa vielä sunnuntain ottelun alkupuoliskolla, mutta kolmannesta jaksosta alkaen Gironan puolustus alkoi tehdä tuhojaan vierasjoukkueen hyökkäyksessä. Zamora ei saanut palloa koriin sen paremmin läheltä kuin kaukaakaan, ja Girona karkasi 73–61 (36–31)-voittoon.

Tuukkanen ja Pounds kuuluivat kumpikin Zamoran avausviisikkoon. Tuukkanen ehti rekisteröidä vieraille 12 pistettä ja seitsemän syöttöä ennen virhetilinsä täyttymistä. Kolme kolmosta upottaneelle Poundsille kirjattiin yhdeksän pistettä ja viisi levypalloa.

Zamora on voittanut neljästä pelaamastaan ottelusta yhden.

Spar Unigirona – Caja Rural Zamora 73-61 (19-10, 36-31, 55-46)
Girona:
Anna Carbo 14/7, Jacinta Monroe 12/8, Oumoul Sarr 11/8.
Zamora: Olga Chatzinikolau 12/8, Taru Tuukkanen 12/7.
T.Tuukkanen:
Aloitusviisikossa, Minuutit 22, Pisteet 12 (2p 5-9, 3p 0-2, 1p 2-2), Levypallot 7, Riistot 1.
D.Pounds:
Aloitusviisikossa, Minuutit 28, Pisteet 9 (2p 0-5, 3p 3-5), Levypallot 5.

26.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin jahtaa Mestarien liigan voittoa – ”Meillä on kaikki mahdollisuudet”

Mestarien liigan Final Four -lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Belgradissa. Kilpailun kaikkien aikojen paras kolmen pisteen heittäjä Sasu Salin jahtaa toista Mestarien liigan voittoaan.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.