Himki vierasvoittoon Ateenassa, Koponen joukkueensa parhaimmistoa

9.11.2012 23:20 Petteri Koposen BC Himki avasi Euroliigan vierasvoittotilinsä komeasti halliten otteluaan Panathinaikosia vastaan kolmen jakson ajan. Lähes koko päätösjakson ajan kymmenen pisteen johtoa pitänyt Himki nujersi ateenalaiset lukemin 67–79 (41–36). Vieraiden parhaimmistoon kuului Petteri Koponen, joka tyylitteli 12 pistettä ja kuului Himkin puolustuspään kulmakiviin päätösneljänneksen irtiottovaiheessa.

Petteri Koponen pommitti komeasti Euroliigan piste-ennätyksekseen 12 pistettä.

Himki-päävalmentaja Rimas Kurtinaitis peluutti rohkeasti kolmen jakson ajan kolmen takamiehen kentällisiä. Kuvat: Getty Images/AllOver Press.

Marraskuun myötätuuli puhaltaa suotuisasti Petteri Koposen BC Himkille.

Hävittyään Euroliigan kaksi ensimmäistä kotipeliään Istanbulissa ja Cantùssa onnistui Himki puurouttamaan puolustuspelillään kreikkalaisen Panathinaikosin pelinrakentelun täysin perjantai-iltana Ateenassa. Himki kuritti Panathinaikosia pistein 67–79 (41–36) nousten samalla alkulohko A:n jaetulle toiselle sijalle yhdessä Fenerbahcen kanssa.

Voitto oli erityisen komea suomalaisittain, sillä edellisillä kierroksilla vielä rooliaan uudessa joukkueessaan hakenut Petteri Koponen pelasi hienon ottelun ja kuului Himkin voiton avainhahmoihin.

Ensimmäistä kertaa toisen jakson alussa tuleen päässyt Koponen pommitti kaikkiaan 12 pistettä, joista viisi ottelun ratkaisuminuuteilla. Sekä pelinrakentajana että heittävänä takamiehenä pelannut Koponen liimasi lisäksi puolustuksellaan Panathinaikos-takamiehet Derwin Kitchenin ja Roko Ukicin tehottomiksi ateenalaisten tarvitessa kipeästi koreja kirin käynnistämiseksi. Koposen +/- -saldo, +12, oli joukkueen kolmanneksi paras.

Himkin päävalmentaja Rimas Kurtinaitis peluutti kolmen jakson ajan kolmen takamiehen kentällisiä jakaen peliaikaa tasaisesti Koposen, Zoran Planinicin, Vitali Fridzonin ja K.C. Riversin kanssa. Taktiikka onnistui, sillä Himki oli joka tilanteessa askeleen edellä raskasjalkaista kreikkalaisvastustajaansa.

Panathinaikos suli neljännellä jaksolla

Ottelun ensimmäinen jakso oli selvää Panathinaikos-hallintaa. Ateenalaiset heittivät Jonas Maciulisin johdolla kaukaa kaaren takaa ja pitivät huolta siitä, että Himki ei päässyt juhlimaan korin alla Sofoklis Schortsanitisin toimiessa veräjänvartijana. Panathinaikos johti avausjaksolla parhaimmillaan kahdeksalla pisteellä.

Koponen sai kenttäkomennuksen ensimmäisen kerran toisen jakson alussa. Panathinaikos piipahti yhdeksän pisteen johdossa, mutta Koposen, Planinicin ja Riversin vauhtikolmikko alkoi tehdä tulosta ja Koponen toi kolmosellaan Himkin pisteen päähän (34–33). Panathinaikos sai kuitenkin vauhdin pois Himkin pelistä jakson loppuun mennessä ja tyylitteli itsensä viiden pisteen taukojohtoon.

Kolmannella jaksolla pelin otti haltuunsa Himkin marsalkka Zoran Planinic, joka jallitteli Panathinaikos-legenda Dimitris Diamantidisia kaikin mahdollisin tavoin ja kaivoi venäläiset ensimmäistä kertaa johtoon. Jakson lopun Petteri Koponen kunnostautui Himkin pelinrakentajana, ja jakso päättyi Koposen hyppyheittoon, joka tasoitti tilanteeksi 58–58.

Neljäs jakso sulattikin Panathinaikosin täydellisesti. Planinic, Koponen ja Rivers imivät vauhdin tyhjiin kotijoukkueen pelinrakennuksesta, ja seitsemän minuutin aikana ateenalaiset epäonnistuivat kaikissa pelitilanneheitoissaan. Koponen säkitti kolmosellaan Himkin kahdeksan pisteen johtoon (58–66) ja paria minuuttia myöhemmin 1-1-tilanteessa 13 pisteen karkumatkalle (59–72).

Ottelun lopussa Panathinaikos yritti vielä hidastaa Himkiä koko kentän prässillä, mutta Koponen ja Planinic pitivät pään kylmänä prässissä. Himki avasi Euroliigan vierasvoittotilinsä ateenalaisten poistuessa kentältä kotiyleisön buuaukset niskassaan.

Kun Euroliigan alkulohkovaihe on puolessavälissä, on Himki voittanut viidestä ottelustaan kolme. Seuraavan kerran Himki pelaa Euroliigaa torstaina 15. marraskuuta kotikentällään Fenerbahcea vastaan. Sitä ennen joukkue kohtaa VTB United-liigan ja Venäjän PBL-liigan yhteisottelussa UNICS Kazanin maanantaina kotikentällään.

Panathinaikos – BC Himki 67–79 (23–17, 41–36, 58–58)
Panathinaikos:
Roko Ukic 13/0, Sofoklis Schortsanitis 12/0, Jonas Maciulis 11/4.
Himki:
Zoran Planinic 18/6/3 syöttöä, Paul Davis 13/5/3 riistoa, Petteri Koponen 12/3.
P.Koponen:
Minuutit 22, Pisteet 12 (2p 3-4, 3p 2-6), Levypallot 3, Syötöt 1.

Lisätietoja: Ottelutilastot

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.