Florida ja Duke porskuttavat NCAA:ssa

19.11.2012 Erik Murphyn Florida Gators ja Alex Murphyn Duke Blue Devils jatkavat voitokasta kauttaan USA:n yliopistoliiga NCAA:ssa. Molemmat joukkueet hakivat maanantain vastaisena yönä kolmannet perättäiset voittonsa. Naisten NCAA:ssa Krista Grossin UNC Tar Heels jatkaa voittojaan, ja Sophie Weckström, Ellen Nurmi ja Annika Holopainen tyylittelivät piste-ennätyksensä.

Erik Murphyn Florida jatkaa voittojaan.

Krista Gross pussitti 13 pistettä sekä haki kahdeksan levypalloa. Kuvat: Getty Images/AllOver Press & Tytti Nuoramo.

Middle Tennessee haastoi Floridan yliampuvankin fyysisellä pelillä, mutta ottelun toisen puoliajan ensimmäisiltä minuuteilta alkaen Florida alkoi takoa eroa korinaluspelaajiensa johdolla. Florida tyylitteli kauden kolmannen voittonsa lopulta pistein 66–45 (29–26) Erik Murphyn vastatessa kuudesta pisteestä, kahdesta levypallosta ja kolmesta syötöstä.

Duke Blue Devils johti Florida Gulf Coastia vastaan kotikentällään pistein 29–30 vielä ensimmäisen puoliskon kääntyessä lopuilleen, mutta Mason Plumleen johtama Duke tyylitteli vajaan kymmenminuuttisen 30-0 ja käänsi koko ottelun 88–67 (52–30)-voitokseen. Alex Murphy pelasi ottelussa kuusi minuuttia ja sieppasi kaksi levypalloa.

Lauri Toivosen UTPA taipui puolestaan kolmannen perättäisen kerran. Korintekovaikeuksista kärsinyt vierasjoukkue joutui myöntämään Eastern Michiganin paremmakseen 47–57 (19–24). Lauri Toivonen upotti kakkosen ja haki kaksi levypalloa.

Florida Gators – Middle Tennessee State Blue Raiders 66–45 (29–26)
Florida:
Kenny Boynton 20/4, Will Yeguete 11/13.
MTS: Marcos Knight 12/5.
E.Murphy:
Aloitusviisikossa, Minuutit 28, Pisteet 6 (2p 1-1, 3p 1-3, 1p 1-2), Levypallot 2, Syötöt 3.

Duke Blue Devils – Florida Gulf Coast Commodores 88-67 (52-30)
Duke:
Mason Plumlee 28/9/2 blokkia, Rasheed Sulaimon 19/3.
FGC: Bernard Thompson 24/6/5 riistoa.

A.Murphy: Minuutit 6, Pisteet 0 (2p 0-1, 3p 0-1), Levypallot 2.

Eastern Michigan Eagles – UTPA Broncs 57-47 (24-19)
Eastern Michigan:
Daylen Harrison 16/12/3 riistoa.
UTPA: Brandon Provost 11/4/5 syöttöä.
L.Toivonen:
Minuutit 17, Pisteet 2 (2p 1-1), Levypallot 2, Syötöt 1.

Grossilla vahva esitys, kolmelle suomalaispelaajalle piste-ennätykset

Krista Grossin North Carolina Tar Heels haki sunnuntain vastaisena yönä jo neljännen perättäisen voittonsa NCAA:ssa rymistelemällä avuttoman Iowa Hawkeyesin nurin vieraskentällä 3,000 katsojan edessä pistein 64–77 (25–47). Gross kuului North Carolinan syömähampaisiin raatamalla 13 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Sophie Weckström naulasi kauden piste-ennätyksekseen kahdeksan pistettä ja keräsi lisäksi kolme syöttöä, kun hänen edustamansa Maine hävisi Minnesotalle 60–77 (31–39). Minnesota upotti ottelun alkuun 12-0-lukemat, eikä Maine päässyt neljää pistettä lähemmäs.

Portland Pilotsin suomalaiskaksikko Ellen Nurmi-Annika Holopainen kohenteli myös kauden piste-ennätyksiään. Nurmi nakkasi 12 pistettä ja Holopainen viimeisteli 10 pistettä, mutta kaksikon vahvat esitykset eivät auttaneet Portlandia voittoon: Eastern Washington päihitti Pilotsin kotikentällään 68–50 (44–30).

Iowa Hawkeyes – North Carolina Tar Heels 64–77 (25–47)
Iowa:
Morgan Johnson 20/11/2 blokkia.

UNC: Tierra Ruffin-Pratt 22/7/4 syöttöä/3 riistoa, Xylina McDaniel 15/14/3 syöttöä/3 riistoa.
K.Gross: Aloitusviisikossa, Minuutit 39, Pisteet 13 (3p 3-7, 3p 1-3, 1p 4-4), Levypallot 8, Riistot 1.

Minnesota Golden Gophers – Maine Black Bears 77–60 (39–31)
Minnesota:
Micaella Riche 16/8, Rachel Banham 16/4/7 syöttöä.
Maine: Ashleigh Roberts 23/8/3 syöttöä/3 riistoa.
S.Weckström: Minuutit 18, Pisteet 8 (2p 0-2, 3p 2-2, 1p 2-2), Levypallot 1, Syötöt 3.

Eastern Washington Eagles – Portland Pilots 68-50 (44-30)
Eastern Washington:
Lexie Nelson 23/3, Carrie Ojeda 16/6, Aubrey Ashenfelter 11/10/6 syöttöä.
Portland: Ellen Nurmi 12/1/3 syöttöä.
E.Nurmi:
Aloitusviisikossa, Pisteet 12 (2p 2-5, 3p 2-5, 1p 2-2), Levypallot 1, Syötöt 3, Riistot 1, Blokit 1.

A.Holopainen: Minuutit 21, Pisteet 10 (2p 2-3, 3p 1-3, 1p 3-4), Levypallot 4, Riistot 3, Blokit 1.

15.4.2024 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin takamiehet tehokkaina

Susijengin takamiehet osoittivat heittotaitojaan viikonlopun otteluissa. Sasu Salin kiitti vastuusta tehokkaasti auttaessaan Teneriffan voittoon Espanjassa, Ilari Seppälä paukutti 21 pistettä Ranskassa ja Ville Tahvanainen saman määrän Islannissa. Myös Aatu Kivimäki ylsi kaksinumeroisiin.

6.4.2024 08:05 Suomalaiset ulkomailla

Islannissa saatiin runkosarja päätökseen – Ville Tahvanaisen kausi jatkuu pudotuspeleissä

Islannissa paketoitiin runkosarja ja Ville Tahvanaisen kausi jatkuu pudotuspelien merkeissä. Antti Kanervon osalta kausi tuli päätökseen.