Syntymäpäiväsankari Lee mätti 20 pistettä, Cavén tyylitteli piste-ennätyksensä

24.11.2012 Perjantaina 25-vuotissyntymäpäiviään juhlinut Gerald Lee jr pyörähteli muhkeat 20 pistettä joukkueensa KK Buducnostin päihittäessä KK Radnickin Adrianmeren liigassa 80–78 (46–45). Suomi-koriksen suurlupauksiin kuuluva Joonas Cavén puolestaan upotti viisi kolmosta ja takoi 17 pistettä joukkueensa CB Prat Joventutin kukistaessa Gran Canarian Espanjan Adecco Plata-liigassa.

Gerald Lee jr juhli 25-vuotissyntymäpäiviään 20 pisteellä ja voitolla.

Joonas Cavén paranteli piste-ennätystään Espanjan Adecco Platassa.

Roope Ahosen Solna Vikings haki vierasvoiton Södertäljestä.

Ville Kaunisto upotti ADA Bloisille 20 pistettä 45 minuutissa. Kuvat: Ville Vuorinen.

Gerald Lee jr on asettunut yhä mukavammin taloksi Montenegron suurseura KK Buducnost Podgoricaan syyskauden 2012 edetessä, eikä lauantai tuonut poikkeusta sääntöön.

Perjantaina 25 vuotta täyttänyt Lee oli joukkueensa ykköshahmo 20 pisteellään (kakkoset 6/7, vapaaheitot 8/10), kun Buducnost haki kuudennen voittonsa Adrianmeren liigassa nipistämällä KK Radnickilta pisteet luvuin 80–78 (46–45).

Lee pyörähteli kevyesti Radnicki-sentterien ohi ja hankkiutui heittoharhautuksillaan alati vapaaheittoviivalle. Ottelu myös ratkesi vapaaheittoviivalta, kun pelin viimeinen minuutti venyi viisiminuuttiseksi joukkueiden pakottaessa toisiaan vapaaheittoihin. Tarkempi oli lopulta Buducnost.

208-senttinen Uudenkaupungin Korihaiden kasvatti Lee on kymmenessä Adrianmeren liigan ottelussaan takonut joukkueelleen 11,8 pistettä ottelua kohden. Leen KK Buducnost pelaa myös Euroopan kakkosliiga EuroCupissa, jossa joukkue on voittanut kolmesta ottelustaan kaksi.

KK Buducnost Podgorica – KK Radnicki 80–78 (19–21, 46–45, 66–62)
Buducnost:
Gerald Lee jr 20/2, Aleksa Popovic 14/8, Cedomir Vitkovac 13/7, Dee Bost 13/2.
Radnicki:
Aleksandar Capin 17/0, Milos Borisov 14/3, Matthew Amaning 14/1.
G.Lee:
Aloitusviisikossa, Minuutit 29, Pisteet 20 (2p 6-7, 1p 8-10), Levypallot 2.

Cavénin huippupeli johdatti Joventutin voittoon

Tampereen Pyrinnön kasvatteihin kuuluva 211-senttinen ja 19-vuotias Joonas Cavén upotti piste-ennätyksensä Espanjan Adecco Platan lauantaikierroksella.

Cavén säkitti peräti viisi kolmosta ja pommitti 18 peliminuutissa muhkeat 17 pistettä. Cavénin tekemän esityön jälkeen Joventut hyydytti Gran Canarian puolustuspelillään matkallaan 87–79 (46–38)-voittoon.

Joventut nousi Adecco Platan viidenneksi. Joukkue on voittanut seitsemästä ottelustaan kolme.

CB Prat Joventut – Gran Canaria 87–79 (31–21, 46–38, 65–58)
CB Prat:
Albert Homs 18/6, Joonas Cavén 17/2, Gerbert Marti 14/2.
Canaria: Anaterve Cruz 26/4, Cristian Diaz 17/1/3 syöttöä/3 riistoa.
J.Cavén:
Aloitusviisikossa, Minuutit 18, Pisteet 17 (2p 1-2, 3p 5-9), Levypallot 2.

Ahosen Vikings peittosi Pyrinnön tiistain EuroChallenge-vastuksen

Roope Ahosen Solna Vikings peittosi Ruotsin Basketliganin lauantaikierroksella vieraskentällä Södertälje Kingsin, joka matkustaa tiistaina Tampereella haastamaan Pyrinnön EuroChallengen neljännen alkulohkokierroksen ottelussa.

Ottelu ratkesi loppuhetkillä. Vikingsin Donald Johnson upotti kolmosellaan Vikingsin 78–81-johtoon vain runsas minuutti ennen loppua. Kings epäonnistui viime hetkien kavennus- ja tasoitusyrityksissään, ja Roope Ahonen sai upottaa loppuluvut 80–86 (45–40) vapaaheittoviivalta.

Vikingsin avaukseen kuulunut Roope Ahonen ei tällä kertaa onnistunut pelitilanneheitoissaan, mutta keräsi silti 10 pistettä ja jakoi neljä korisyöttöä, joista suurimman osan pelinrakentajana pelatessaan Vikingsin kirivaiheen aikana.

Vikings nousi Basketliganin sarjataulukossa Kingsin ohi. Vikings on voittanut 13 ottelustaan seitsemän.

Södertälje Kings – Solna Vikings 80–86 (26–24, 45–40, 64–64)
Södertälje:
Tobias Borg 18/0/5 syöttöä/4 riistoa, Toni Bizaca 15/5/3 riistoa, Kenneth Simms 14/12.
Solna:
Donald Johnson 17/11, Kelvin Lewis 16/3.
R.Ahonen:
Aloitusviisikossa, Minuutit 22, Pisteet 10 (2p 1-5, 3p 1-3, 1p 5-6), Levypallot 2, Syötöt 4, Riistot 1.

Kaunisto Bloisin pistehai jatkoaikaottelussa

Ranskan NM1-liigan syyskauden kuudella perättäisellä voitolla aloittanut Ville Kauniston ADA Blois Basket hävisi toisen perättäisen kerran. Bloisin löi lauantain jännitysnäytelmässä Vichy pistein 73–75 (34–38, 66–66).

Bloisilla oli ottelun ensimmäisellä puoliajalla käynnistymisvaikeuksia Kauniston ollessa käytännössä ainoa tasolleen yltänyt pelaaja. Neljännellä jaksolla Blois sai kuitenkin vauhtipelinsä uomiinsa ja kävi välillä johdossakin. Vichy oli viedä voiton varsinaisella peliajalla, mutta Ville Kauniston onnistunut vapaaheitto kaksi sekuntia ennen neljännen jakson loppua vei pelin jatkoajalle.

Jonathan Tornato tippasi Bloisin 73–72-johtoon, kun jatkoaikaa oli pelaamatta enää kaksi sekuntia. Kentän sankariksi nousi kuitenkin Vichyn Rida El Amrani, joka upotti haamukolmosen summerin soidessa aiheuttaen Bloisille toisen perättäisen tappion.

Jatkoaika edettiin taas tasatahtia, kunnes Bloisin taktikointi onnistui jälleen lopussa: Jonathan Tornaton tippaus pelasi Bloisille viime sekunnin voiton, joka oli joukkueelle seitsemäs kahdeksasta ottelusta.

Kaunisto pelasi täydet 45 minuuttia ja oli kentän korihai 20 pisteellään. Kaunisto tarrasi myös viisi levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja riisti pallon kaksi kertaa.

ADA Blois Basket – Jeanne D’Arc de Vichy 73–75 (20–21, 34–38, 48–51, 66–66)
Blois:
Ville Kaunisto 20/5, Daviin Davis 17/3/4 syöttöä/4 riistoa, Jonathan Tornato 14/3/3 syöttöä/3 riistoa.
Vichy:
Octavio Da Silveira 20/5, Douglas Tshomba 14/4.
V.Kaunisto:
Aloitusviisikossa, Minuutit 45, Pisteet 20 (2p 8-10, 3p 1-3, 1p 1-2), Levypallot 5, Syötöt 2, Riistot 2, Blokit 1.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.