Ellen Nurmella huippuilta, Portland katkaisi tappioputkensa

9.12.2012 Ellen Nurmen ja Annika Holopaisen edustama Portland Pilots katkaisi viiden ottelun tappioputkensa USA:n NCAA-liigassa nujertamalla Nevadan 70–61 (31–28). Kentän tähtiin kuului suomalaistulokas Nurmi, joka pommitti Portlandille 15 pistettä. Miesten NCAA:ssa Alex Murphyn Duke haki puolestaan jo yhdeksännen perättäisen voittonsa.

Ellen Nurmen "career night" auttoi Portlandia katkaisemaan tappioputkensa.

Myöskään Templestä ei ollut pysäyttäjää Alex Murphyn Duken voittokululle. Kuvat: Tuomas Venhola & Getty Images/AllOver Press.

Pilotsin tappioputken katkaisemisessa kunnostautui erityisesti Kari Luttinen, joka pommitti 20 pistettä toisella puoliajalla. Luttinen (23/3/3 riistoa), Cassandra Thompson (18/8/3 blokkia) sekä Ellen Nurmi (15/3/3 syöttöä/4 riistoa) upottivat ottelun viimeisellä kymmenellä minuutilla lopullisesti Nevadan nujertaneet korit.

Kolme kakkosta, yhden kolmosen ja kuusi vapaaheittoa säkittäneen Nurmen lisäksi pisteiden makuun pääsi Annika Holopainen, joka upotti viisi vapaaheittoaan ja kouri viisi levypalloa.

Janniina Koivusen VCU haki kolmannen perättäisen voittonsa ja samalla viidennen kuudesta ottelusta nujertamalla Coppin Staten vieraskentällä 46–57 (27–27). Erinomaisesti puolustaneesta VCU:sta Koivunen heitti kolme pistettä ja haki kolme irtopalloa.

Evita Iiskolan Providence ja vierasjoukkue Arizona State räpelsivät yhdessä 47 pallonmenetystä, mutta Arizona State oli lopussa ratkaisuvoimaisempi ja vei 58–67 (28–30)-voiton. Iiskola viimeisteli Providencelle viisi pistettä ja kaksi syöttöä.

Sophie Weckströmin Maine jäi Rhode Islandia vastaan tehottomaksi ja taipui lukemin 38–51 (13–27). Weckström viimeisteli kolme pistettä.

Portland Pilots – Nevada Wolf Pack 70–61 (31–28)
Portland:
Kari Luttinen 23/3/3 riistoa, Cassandra Thompson 18/8/3 blokkia.
Nevada:
Danika Sharp 25/4.
E.Nurmi:
Aloitusviisikossa, Minuutit 32, Pisteet 15 (2p 3-4, 3p 1-2, 1p 6-8), Levypallot 3, Syötöt 3, Riistot 4, Blokit 1.
A.Holopainen:
Minuutit 12, Pisteet 5 (2p 0-3, 1p 5-5), Levypallot 5.

Coppin State Eagles – VCU Rams 46–57 (27–27)
Coppin St:
Leola Spotwood 12/10/5 riistoa.
VCU:
Robyn Parks 19/6/6 riistoa, Jessica Pellechio 13/6/4 riistoa/2 blokkia, Skenihah Henry 12/12.
J.Koivunen:
Minuutit 18, Pisteet 3 (2p 0-1, 3p 1-3), Levypallot 3, Syötöt 1.

Providence Friars – Arizona State Sun Devils 58–67 (28–30)

Providence: Symone Roberts 23/4.
Arizona St:
Micaela Pickens 15/2/5 syöttöä/3 riistoa.
E.Iiskola: Aloitusviisikossa, Minuutit 30, Pisteet 5 (2p 1-1, 3p 1-2), Levypallot 1, Syötöt 2, Riistot 2.

Maine Black Bears – Rhode Island Rams 38-51 (13-27)
Maine:
Ashleigh Roberts 13/4.
Rhode Island: Samantha Tabakman 23/8/3 blokkia.
S.Weckström:
Minuutit 18, Pisteet 3 (2p 0-1, 3p 1-2, 1p 0-1), Levypallot 1, Syötöt 1.

Duke nujersi myös Templen

Alex Murphyn Duke Blue Devils hiljensi Philadelphiassa Templen 12,157-ppäisen kotikatsomon ravistelemalla kotijoukkuetta numeroin 67–90 (32–46). Temple jäi hyökkäyspäässä vaisuksi eikä löytänyt puolustuksessa sopivaa päällystakkia Seth Currylle, Mason Plumleelle ja Ryan Kellylle. Alex Murphy pelasi viisi minuuttia ja heitti viisi pistettä.

Lauri Toivonen debytoi UTPA Broncsin avausviisikossa ja keräsi kolme pistettä sekä kuusi levypalloa, mutta Texas State vei voiton pistein 73–58 (36–23).

Kirill Savolainen hikoili runsaan minuutin Dartmouthin hävitessä Holy Crossille 56–67 (22–31). Savolaiselle merkittiin yksi kolmen pisteen heittoyritys.

Temple Owls – Duke Blue Devils 67-90 (32-46)

Temple: Quenton Decosey 13/3.
Duke:
Seth Curry 23/0/3 syöttöä, Mason Plumlee 16/14, Ryan Kelly 14/10.
A.Murphy:
Minuutit 5, Pisteet 5 (2p 1-3, 3p 1-1).

Texas State Bobcats – UTPA 73–58 (36–23)
Texas St:
Matt Staff 21/7/2 blokkia.
UTPA: Jesus Delgado 13/5.
L.Toivonen:
Aloitusviisikossa, Minuutit 14, Pisteet 3 (2p 1-2, 3p 0-1, 1p 1-2), Levypallot 6, Riistot 1.

Holy Cross Crusaders – Dartmouth Big Green 67-56 (31-22)
Holy Cross:
Justin Burrell 19/2/4 syöttöä, Phil Beans 18/3.
Dartmouth:
Jvonte Brooks 16/6.
K.Savolainen:
Minuutit 1, Pisteet 0 (3p 0-1).

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

8.3.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa lähellä jatkopaikkaa Mestarien liigassa

Teneriffa puristi lähemmäs Mestarien liigan puolivälieräpaikkaa ilman Sasu Saliniakin. Ranskassa, Liettuassa ja Islannissa suomalaispelaajat pääsivät juhlimaan tärkeitä voittoja.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla