Tuukkanen johti Zamoran Espanjan cupin lopputurnaukseen

16.12.2012 Taru Tuukkasen ja Dionne Poundsin Caja Rural Zamora päätti Espanjan liigan syyskauden voitokkaasti lyttäämällä 18 pistettä viimeistelleen Tuukkasen johdolla Bembimbren lukemin 62-77 (34-40). Zamora pelasi voitollaan tiensä myös Espanjan cupin lopputurnaukseen, joka mitellään kevättalvella.

Taru Tuukkanen Zamora pelasi tiensä Espanjan cupin lopputurnaukseen.

Heta Korpivaara lähtee joulutauolle Saksan Bundesliigan pistetilaston kuudentena..

..ja Ville Kaunisto Ranskan NM1-liigan piste- ja levypallokärkenä. Kuvat: Matti O. Koskinen & Tuomas Venhola.

Zamora repi ratkaisevan eron vierasottelussaan Bembimbreä vastaan kolmannella kymmenminuuttisella, jonka aikana kotijoukkue sai aikaiseksi vain 10 pistettä. Zamora viimeisteli taululle 13 pisteen johdon kolmannen jakson loppuun mennessä.

Zamoran ehdoton avainpelaaja oli Taru Tuukkanen, joka hallitsi korinalustaa suvereenisti 18 pisteen ja kahdeksan levypallon edestä sekä esti vastustajan korilleajot usein pelkällä läsnäolollaan. Viime viikon kierrokselta nilkkavaivan vuoksi sivussa ollut Dionne Pounds pelasi Zamoralle kuusi minuuttia.

Espanjan naisten cupin lopputurnaukseen pelasivat tiensä Zamoran lisäksi Ecopolis, Girona sekä Avenida. Lopputurnausesiintyminen on Zamoran 18-vuotisen historian ensimmäinen. Zamora eteni voitollaan joulutauolle ja pelaa seuraavan kerran Espanjan liigaa 12. tammikuuta.

Tuukkanen on kirjauttanut kymmenessä ottelussa joukkueelleen 13,8 pistettä sekä 6,1 levypalloa ottelua kohden. Poundsin vastaavat luvut ovat yhdeksässä ottelussa 10,4 pistettä ja 2,8 levypalloa. Lisäksi Pounds on upottanut kolmen pisteen heittonsa 47,4% tarkkuudella.

CB Bembimbre – Caja Rural Zamora 62-77 (15-19, 34-40, 44-57)
Bembimbre:
Jetaime Brown 21/7.
Zamora: Taru Tuukkanen 18/8, Amy Denson 12/4.
T.Tuukkanen: Aloitusviisikossa, Minuutit 29, Pisteet 18 (2p 6-12), Levypallot 8.
D.Pounds: Minuutit 6, Pisteet 0 (2p 0-1, 3p 0-1).

Korpivaaran Donau-Riesin kuuden pelin voittoputki katkesi

Saksan Bundesliigan kärjessä joulukuun ajan viihtynyt Heta Korpivaaran Heli Girls Donau-Ries löysi lauantai-iltana viimein voittajansa, kun Oberhausen löi kärkijoukkueen kotonaan 66-59 (25-31).

Donau-Riesin puolustus puri täydellisesti 30 minuutin ajan,ja vieraat johtivat parhaimmillaan 17 pisteellä neljännen jakson alussa. Ottelun viimeisen yhdeksän minuutin aikana vieraiden pelikirja kuitenkin repesi täysin, ja Oberhausen pääsi sullomaan naruihin muhkeat 33 pistettä – joukkue teki siis kymmenessä minuutissa enemmän pisteitä kuin sitä edeltäneellä 30-minuuttisella.

Korpivaara kirjasi Donau-Riesille 10 pistettä sekä viisi levypalloa 28 minuutissa.

Tappiosta huolimatta Donau-Ries lähtee joulutauolle sarjakärjestä yhdeksän voiton ja kahden tappion saldolla. Korpivaara on joulutauolla Bundesliigan pistetilaston kuudes (17,9/ottelu).

Evo Oberhausen – Heli Girls Donau-Ries 66-59 (18-13, 25-31, 33-48)
Oberhausen:
Valerie Nainima 22/5/3 syöttöä, Katsiaryna Zbech 15/3.
Donau-Ries: Yadira Francis 15/14.
H.Korpivaara: Aloitusviisikossa, Minuutit 28, Pisteet 10 (2p 4-12, 3p 0-1, 1p 2-2), Levypallot 5, Syötöt 1.

Blois voittoon, Kaunisto piste- ja levypallokärkenä joulutauolle

Ville Kauniston ADA Blois Basket palasi raiteilleen Ranskan NM1-liigassa hävittyään viidestä edellisestä ottelustaan neljä. Lauantai-iltana Blois nipisti voiton viime kevään välierävastustajastaan Souffelweyrsheimistä lukemin 79-73 (34-27).

Bloisin voimahahmo oli tuttuun tapaan Ville Kaunisto, jolle kirjattiin täydet 40 peliminuuttia, 24 pistettä, 10 levypalloa sekä kolme syöttöä.

Blois siirtyy joulutauolle NM1:n kuudennelta sijalta kahdeksalla voitolla ja neljällä tappiolla. Joulutauolle lähdettäessä Kaunisto on NM1:n paras korintekijä 18,9 pisteellään sekä paras levypallopelaaja 11,7 irtopallon keskiarvollaan.

ADA Blois Basket – BC Souffelweyrsheim 79-73 (20-13, 34-27, 55-49)
Blois:
Ville Kaunisto 24/10/3 syöttöä, Daviin Davis 16/2/2 blokkia, Gary Staelens 16/1/3 riistoa.
Souffel: Jeremy Tschamber 13/3/6 syöttöä.
V.Kaunisto: Aloitusviisikossa, Minuutit 40, Pisteet 24 (2p 5-9, 3p 3-7, 1p 5-6), Levypallot 10, Syötöt 3, Blokit 1.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.