Erik Murphy ja Annika Holopainen pistetykkeinä NCAA:ssa

30.12.2012 USA:n yliopistoliiga NCAA pyörähti niin naisten kuin miestenkin puolella käyntiin lyhyen joulutauon jälkeen. Erik Murphy ja Annika Holopainen olivat joukkueidensa ykköstykit välipäiväotteluissa. Erik Murphyn Florida merkitsi kauden 9. voittonsa, Alex Murphyn Duke 12. voittonsa sekä Krista Grossin North Carolina 12. voittonsa.

Erik Murphy rankaisi Air Forcea 21 pisteellä.

Annika Holopainen kirjasi 17 pistettä Portlandin paikalliskamppailussa.

Krista Grossin North Carolina jatkaa jyräämistään. Kuvat: Getty Images/AllOver Press & Tuomas Venhola.

Edellisessä kahdessa ottelussaan yhteensä 14 pisteeseen jäänyt Erik Murphy karisteli lomakipsiä heittokädestään ja upotti kahta lukuun ottamatta kaikki pelitilanneheittonsa Florida Gatorsin rangaistessa USA:n ilmavoimien koripallojoukkuetta (Air Force) pistein 78–61 (33–31).

Murphyn (21/7/4 syöttöä/3 blokkia) sekä kolme kolmosta upottaneen Kenny Boyntonin (14/4) johtama Florida karkasi Air Forcelta toisella puoliajalla hakien yhdeksännen voittonsa 11 ottelusta peräti 12 000 hengen kotikatsomon edessä.

Duken Blue Devils jatkaa USA:n valtakunnallisen rankingin kärjessä hakemalla kauden 12. ottelustaan yhtä monennen voittonsa nujertamalla Santa Claran 9,300-päisen kotiyleisönsä edessä 90–77 (38–36). Seth Curryn ja Mason Plumleen johtama Duke vei toisen jakson puolivälissä kymmenen minuutin jakson 26-5 varmistaen voittonsa. Alex Murphy pelasi yhden minuutin.

Lauri Toivosen UTPA ja Kilian Caton Maine pääsivät myös voittojen makuun. UTPA nujersi Brandon Provostin huiman heittopelin turvin Portlandin vieraskentällä 52–56 (23–19). Toivonen kuului UTPA:n avausviisikkoon ja tyylitteli 25 minuutissa kaksi pistettä ja kaksi levypalloa.

Florida Gators – Air Force Falcons 78-61 (33-31)
Florida:
Erik Murphy 21/7/4 syöttöä/3 blokkia, Kenny Boynton 14/4.
Air Force: Michael Lyons 11/7.
E.Murphy:
Aloitusviisikossa, Minuutit 29, Pisteet 21 (2p 6-7, 3p 2-3, 1p 3-4), Levypallot 7, Syötöt 4, Riistot 1, Blokit 3.

Duke Blue Devils – Santa Clara Broncos 90-77 (38-36)
Duke:
Seth Curry 31/3, Mason Plumlee 22/13/5 syöttöä.
Santa Clara:
Kevin Foster 29/5/4 syöttöä.
A.Murphy:
Minuutit 1.

Portland Pilots – UTPA Broncs 52–56 (23–19)
Portland:
Ryan Nicholas 15/12.
UTPA: Brandon Provost 20/4.
L.Toivonen:
Aloitusviisikossa, Minuutit 25, Pisteet 2 (2p 1-2, 3p 0-1), Levypallot 2, Blokit 1.

Quinnipiac Bobcats – Maine Black Bears 71–76 (41–41)
Quinnipiac:
Ike Azoztam 16/9.
Maine: Justin Edwards 26/5/4 syöttöä/3 riistoa, Alasdair Fraser 14/11/4 syöttöä.
K.Cato:
Aloitusviisikossa, Minuutit 5, Pisteet 0 (3p 0-1).

Holopainen pistetykki, North Carolina jatkaa voittojaan

Annika Holopainen oli joukkueensa Portland Pilotsin paras korintekijä 17 pisteellään 61–64 (32–31)-tappiossa paikallisvastustaja Portland Statea vastaan.

Pilots nousi Holopaisen viidellä perättäisellä pisteellä kahden pisteen päähän ottelun viimeisellä minuutilla, muttei onnistunut kääntämään peliä lopullisesti voitokseen. Holopainen keräsi teholuvut 17/4 ja Ellen Nurmi viisi pistettä sekä viisi syöttöä.

Krista Grossin North Carolina haki kauden 13. voittonsa pakottamalla East Tennessee Staten peräti 36 pallonmenetykseen ja hurjastelemalla 85–44 (41–25)-voittoon. Gross keräsi viisi pistettä, kahdeksan levypalloa, neljä riistoa ja kaksi syöttöä.

Evita Iiskolan Providence nujersi Colorado Staten 53-71 (20-39) New Yorkin Bronxissa pelattavan Fordham Holiday Classic-turnauksen välieräottelussa. Iiskola ahersi 33 minuuttia ja tyylitteli kolme pistettä ja neljä levypalloa.

Janniina Koivusen VCU ja Sophie Weckströmin Maine päättivät puolestaan ottelunsa suurinumeroisiin tappioihin. Koivunen säkitti 13 pistettä ja kaapi viisi levypalloa VCU:n hävitessä Ohio Statelle 50–88 (21–47). Sophie Weckström puolestaan kirjautti Mainelle aloitusviisikosta käsin neljä syöttöä 34–88 (24–40)-tappioon päättyneessä ottelussa James Madisonia vastaan.

Portland Pilots – Portland State Vikings 61–64 (32–31)
Portland:
Annika Holopainen 17/4, Cassandra Thompson 14/12.
Portland St: Courtney Vanbrocklin 18/7/6 syöttöä.
E.Nurmi:
Aloitusviisikossa, Minuutit 36, Pisteet 5 (2p 1-2, 3p 1-4), Levypallot 1, Syötöt 5, Riistot 2, Blokit 1.
A.Holopainen:
Minuutit 22, Pisteet 17 (2p 5-11, 3p 2-4, 1p 1-3), Levypallot 4.

North Carolina Tar Heels – ETSU Buccaneers 85–44 (41–25)
North Carolina:
Tierra Ruffin-Pratt 18/3/9 syöttöä/4 riistoa.
ETSU:
Cara Bowling 9/6.
K.Gross:
Aloitusviisikossa, Minuutit 23, Pisteet 5 (2p 1-6, 1p 3-4), Levypallot 8, Syötöt 2, Riistot 4.

Colorado State Rams – Providence Friars 53-71 (20-39)
Colorado St:
Sam Martin 14/3.
Providence: Tori Rule 32/3/3 riistoa.
E.Iiskola:
Aloitusviisikossa, Minuutit 33, Pisteet 3 (2p 0-3, 3p 1-2), Levypallot 4, Syötöt 1.

Ohio State Buckeyes – VCU Rams 88–50 (47–21)
Ohio St:
Tayler Hill 20/7/4 syöttöä, Raven Ferguson 15/1.
VCU: Janniina Koivunen 13/5.
J.Koivunen:
Minuutit 30, Pisteet 13 (2p 2-4, 3p 3-7, 1p 0-1), Levypallot 5.

James Madison Dukes – Maine Black Bears 88–34 (40–24)
James Madison:
Tarik Hislop 14/3/4 syöttöä.
Maine: Danielle Walczak 9/5.
S.Weckström:
Aloitusviisikossa, Minuutit 20, Pisteet 0, Levypallot 1, Syötöt 4.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.