Erik Murphy siivitti Floridan voittoon kolmosillaan

24.1.2013 Erik Murphyn Florida Gators jatkoi USA:n yliopistoliiga NCAA:n konferenssivoittojaan nujertamalla Georgian vieraskentällä pistein 64–47 (27–24) Murphyn kuuman heittokäden turvin. Alex Murphy upotti puolestaan Dukelle 11 pistettä Miamia vastaan. Naisten NCAA:ssa Evita Iiskolan Providence järjesti jättiyllätyksen kaatamalla jatkoajalla Villanovan.

Erik Murphyn kaukoheitot upposivat Floridan nujertaessa Georgian.

Evita Iiskolan Providence tarjoili Villanovalle yllätystappion. Kuvat: Getty Images/AllOver Press & Tuomas Venhola.

Georgia Bulldogs sinnitteli Floridaa vastaan 6,793-päisen kotiyleisönsä edessä ensimmäisen puoliajan, mutta tauon jälkeen Florida ampaisi Erik Murphyn ja Kenny Boyntonin viiden kolmosen turvin karkumatkalle. Gators haki kauden 15. ja konferenssin viidennen voittonsa lukemin 47–64 (24–27).

Erik Murphy kuului tuttuun tapaan Floridan aloitusviisikkoon ja pommitti 13 pistettä sekä keräsi kolme levypalloa.

Duken Alex Murphy pelasi kenties kauden parhaan ottelunsa ja jylläsi 23 minuutissa 11 pistettä sekä viisi levypalloa, kun Duke kohtasi Miamin. Murphyn hyvistä otteista huolimatta Dukelle merkittiin suurin tappio 29 vuoteen, kun Miami vei ensimmäisellä puoliajalla runsaan kymmenen minuutin jakson 25-1 ja harjasi tiensä 90–63 (42–19)-voittoon. Tappio oli Dukelle vasta kauden toinen.

Kilian Caton Maine selvisi raastavista loppuhetkistä Vermontia vastaan ja tarrasi kauden 11. voittonsa pistein 71–68 (36–41). Ottelun ratkaisi kotijoukkueen Zarko Valjarevic vapaaheittoviivalta 11 sekuntia ennen loppua. Cato ei pelannut.

Georgia Bulldogs – Florida Gators 47–64 (24–27)
Georgia:
Ken Caldwell-Pope 16/7.
Florida:
Scottie Wilbekin 17/2/3 syöttöä, Kenny Boynton 14/1/3 riistoa.
E.Murphy: Aloitusviisikossa, Minuutit 24, Pisteet 13 (2p 1-3, 3p 3-5, 1p 2-2), Levypallot 3, Syötöt 1.

Miami Red Hawks – Duke Blue Devils 90-63 (42-19)
Miami:
Durand Scott 25/6/4 syöttöä, Kenny Kadji 22/6.
Duke: Mason Plumlee 15/11.
A.Murphy:
Minuutit 23, Pisteet 11 (2p 4-5, 3p 1-3, 1p 0-1), Levypallot 5.

Maine Black Bears – Vermont Catamounts 71-68 (36-41)
Maine:
Justin Edwards 22/4/4 syöttöä, Alasdair Fraser 20/10/8 syöttöä/2 blokkia.
Vermont:
Clancy Rugg 21/6.
K.Cato:
Ei pelannut.

Iiskolan Providencelle kauden komein voitto

Evita Iiskolan Providence Friar haki kauden komeimman voittonsa yllättämällä NCAA:n valtakunnallisessa rankingissa #25 sijalle sijoitetun Villanovan jatkoajalla pistein 65–60 (10–29, 51–51).

Villanova näytti karkaavan helppoon voittoon jättämällä Providencen avauspuoliskolla vain kymmeneen pisteeseen, mutta osat vaihtuivat täysin toisen puoliajan alussa, kun Providence vei ensi minuutit 21-0. Evita Iiskola uurasti voitossa 42 minuuttia keräten Friarsille kuusi pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Sophie Weckström teki paluun Maine Black Bearsin aloitusviisikkoon ottelussa Vermontia vastaan. Weckström pelasi 14 minuuttia, mutta Vermont vei ottelun 53–61 (19–31).

Janniina Koivusen VCU Rams kiri 17 pisteen takaa neljän pisteen päähän, vaan joutui silti taipumaan Duquesnelle pistein 51–73 (26–38). Koivunen ei pelannut.

Providence Friars – Villanova Wildcats 65–60 (10–29, 51–51)
Providence:
Symone Roberts 20/8/3 riistoa, Tori Rule 19/7/5 syöttöä.
Villanova:
Lauren Burford 20/5, Laura Sweeney 15/11.
E.Iiskola: Aloitusviisikossa, Minuutit 42, Pisteet 6 (2p 2-6, 1p 2-3), Levypallot 8, Riistot 1.

VCU Rams – Duquesne Dukes 51–73 (26–38)
VCU:
Kaneisha Atwater 19/2/3 syöttöä.
Duquesne:
Belma Nurkic 18/1.
J.Koivunen:

Vermont Catamounts – Maine Black Bears 61-53 (31-19)

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.