Florida jatkoi voittojaan, Murphy johti Gatorsin pommitusta

27.1.2013 Erik Murphyn Florida Gators venytti voittoisien konferenssipeliensä sarjan jo kuuteen nöyryyttämällä Mississippi Statea vieraskentällä pistein 47–82 (19–41) USA:n NCAA-liigassa. Murphy johti Floridan pommitusta 18 pisteellään. Ellen Nurmi ja Krista Gross olivat puolestaan Portlandin ja North Carolinan parhaat korintekijät viikonlopun otteluissa.

Erik Murphy takoi 18 pistettä Floridan upottaessa Mississippi Staten.

Ellen Nurmi oli Portlandin johtotähtiä Santa Clara-voitossa.

Krista Gross nakutti UNC:n korkeimmat pisteet Marylandin vieraana. Kuvat: Getty Images/AllOver Press, Tuomas Venhola & Francois Perthuis.

Mississippi Staten 7,696-päinen kotiyleisö hiljeni jo ottelun alussa, kun Floridan puolustus puristi kotijoukkueen tehottomaksi. Florida pommitti toisessa päässä kaukoheittoja erinomaisin tarkkuuksin koriin ja karkasi jo tauolla 22 pisteen johtoon keräten ottelun lopuksi 35 pisteen voittomarginaalin.

Erik Murphy oli yhdessä Kenny Boyntonin kanssa voittajien paras korintekijä 18 pisteellään. Murphy säkitti neljä kolmosta, kaapi kuusi levypalloa ja jakoi kaksi syöttöä. Florida on voittanut pelaamastaan 18 ottelusta 16.

Alex Murphyn Duke Blue Devils palasi nopeasti päiväjärjestykseen Miamia vastaan kärsimänsä 27 pisteen tappion jälkeen. Duke menetti pallon vain neljä kertaa ja karkasi heti tauon jälkeen Marylandilta matkallaan 84–64 (43–35)-voittoon Murphyn pelatessa yhden minuutin. Duke on voittanut 19 ottelustaan 17.

Lauri Toivosen UTPA:n kolmen ottelun voittoputki katkesi New Jerseyssä NJIT:n vieraana. Kehnoon heittopeliin syyllistynyt UTPA hävisi isäntäjoukkueelle pistein 64–51 (36–20). UTPA:n aloitusviisikkoon kuulunut Toivonen keräsi 14 minuutissa yhden pisteen ja kaksi levypalloa.

Kirill Savolaisen Dartmouth johti vierasotteluaan Harvardissa 13 pisteellä vain runsaat kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, mutta romahti loppuhetkillä. Jatkoajalla Harvard oli isäntä talossa ja vei ottelun 82–77 (20–29, 62–62). Savolainen ei pelannut.

Kilian Caton Maine hävisi kotikentällään Stony Brookille 69–79 (22–31) Zarko Valjarevicin seitsemästä onnistuneesta kolmosesta huolimatta. Cato ei pelannut.

Mississippi State Bulldogs – Florida Gators 47-82 (19-41)

MState: Fred Thomas 19/2/7 riistoa.
Florida: Erik Murphy 18/6, Kenny Boynton 18/4.
E.Murphy:
Aloitusviisikossa, Minuutit 23, Pisteet 18 (2p 2-2, 3p 4-6, 1p 2-2), Levypallot 6, Syötöt 2, Riistot 1.

Duke Blue Devils – Maryland Terrapins 84-64 (43-35)
Duke:
Rasheed Sulaimon 25/1, Mason Plumlee 19/7/3 syöttöä.
Maryland:
Dez Wells 13/8/2 blokkia.
A.Murphy:
Minuutit 1.

NJIT Highlanders – UTPA Broncs 64-51 (36-20)
NJIT:
PJ Miller 13/1, Ky Howard 12/3.
UTPA: Brandon Provost 12/5/3 riistoa.
L.Toivonen:
Aloitusviisikossa, Minuutit 14, Pisteet 1 (1p 1-2), Levypallot 2, Syötöt 1, Riistot 1.

Maine Black Bears – Stony Brook Seawolves 69-79 (22-31)

Maine: Zarko Valjarevic 21/2, Justin Edwards 19/13/5 syöttöä.
Stony Brook:
Eric McAllister 22/5, Tommy Brenton 15/14/11 syöttöä/3 riistoa.
K.Cato:
Ei pelannut.

Harvard Crimson – Dartmouth Big Green 82-77 (20-29, 62-62)
Harvard:
Siyani Chambers 21/4/7 syöttöä, Wesley Saunders 20/7/6 syöttöä/3 riistoa.
Dartmouth:
Malik Gill 15/4.
K.Savolainen:

Nurmi johti Portlandin voittoon, Gross Tar Heelsin paras korintekijä

Ellen Nurmen ja Annika Holopaisen Portland Pilots selvisi kuivin jaloin Santa Claran vieraana päättäen sunnuntain vastaisen yön ottelunsa 68–71 (27–33)-vierasvoittoon. Amy Pupa heitti ensiksi Portlandin johtoon 30 sekuntia ennen loppua, jonka jälkeen Kari Luttinen sinetöi ottelun vapaaheittoviivalta.

Nurmi upotti Pilotsille neljä kolmosta ja keräsi yhteensä 15 pistettä ollen Luttisen ohessa joukkueensa paras pisteidentekijä. Nurmelle merkittiin myös viisi levypalloa ja kaksi riistoa. Nurmen tavoin penkiltä peliin tullut Annika Holopainen pelasi isot minuutit vastaten kuudesta pisteestä ja neljästä levypallosta.

North Carolina Tar Heelsin 11 ottelun mittainen voittoputki katkesi Marylandin vieraana lukemin 85–59 (37–25). Maryland vei taukoa edeltäneet kymmenen minuuttia 20-7 ratkaisten ottelun. Gross oli ottelussa Tar Heelsin tehokkain 15 pisteellä, kahdeksalla levypallolla ja viidellä riistolla.

Evita Iiskolan Providence matkusti 9,000-henkisen kotikatsomonsa tahdittaman ja vain kerran tällä kaudella hävinneen Notre Damen vieraaksi ja koki 89–44 (46–15) tappion. Notre Damen suurlupaus Skylar Diggins pussitti 21 pistettä ensimmäisellä puoliajalla tahdittaen kotijoukkueen johtoon. Evita Iiskola kirjautti neljä pistettä, neljä syöttöä sekä kaksi levypalloa.

Sophie Weckströmin Maine pääsi juhlimaan katkaistuaan 15 tappion putkensa 67–51 (29–15)-kotivoitolla Stony Brookista. Mainen aloitusviisikon pelinrakentajana kentälle saapunut Weckström uurasti ottelussa 18 minuuttia nakuttaen joukkueelleen viisi pistettä.

Santa Clara Broncos – Portland Pilots 68–71 (27–33)
Santa Clara:
Ricki Radanovich 24/1, Ruta Zurauskyte 20/6.
Portland:
Kari Luttinen 15/5, Ellen Nurmi 15/5.
E.Nurmi:
Minuutit 29, Pisteet 15 (3p 4-7, 1p 3-4), Levypallot 5, Riistot 2.
A.Holopainen:
Minuutit 29, Pisteet 6 (2p 0-8, 3p 2-5), Levypallot 4, Riistot 1.

Maryland Terrapins – North Carolina Tar Heels 85–59 (37–25)

Maryland: Tianna Hawkins 25/8, Chloe Pavlech 18/2/3 syöttöä, Alyssa Thomas 17/10/8 syöttöä.
UNC: Krista Gross 15/8/5 riistoa, Tierra Ruffin-Pratt 15/2/3 syöttöä.
K.Gross:

Notre Dame Fighting Irish – Providence Friars 89–44 (46–15)
Notre Dame:
Skylar Diggins 21/2/3 syöttöä, Natalie Achonwa 14/12.
Providence:
Tori Rule 12/5.
E.Iiskola: Aloitusviisikossa, Minuutit 34, Pisteet 4 (2p 2-5), Levypallot 2, Syötöt 4, Riistot 1.

Maine Black Bears – Stony Brook Seawolves 67–51 (29–15)
Maine:
Ashleigh Roberts 14/5/3 syöttöä.
Stony Brook: Dani Klupenger 14/2.
S.Weckström:
Aloitusviisikossa, Minuutit 18, Pisteet 5 (2p 1-2, 3p 1-3), Levypallot 1, Syötöt 1.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.