Leen Buducnostilla tiukka ote lopputurnauspaikasta

16.2.2013 Gerald Lee jr.:n KK Buducnost haki Adrianmeren liigan lauantaikierroksella 65–57 (38–27)-kotivoiton Sirokista. Buducnost jatkaa liigan neljännellä sijalla pitäen tiukasti paikastaan neljän joukkueen lopputurnaukseen. Roope Ahonen johdatti Ruotsissa Solnan karkuteille Örebrosta ja Joonas Cavénin CB Prat Joventut nousi Espanjan Adecco Platan jaetulle kärkipaikalle.

Gerald Lee jr.:n Buducnost jatkaa Adrianmeren liigan nelossijalla.

Roope Ahonen johdatti Solna Vikingsin karkuun Örebrolta.

Joonas Cavénin CB Prat nousi Espanjan Adecco Platan kärkeen. Kuvat: Ville Vuorinen & Francois Perthuis.

KK Buducnost ei kohdellut bosnialaisvieraitaan helläkätisesti, vaan rymisteli johtonsa 20 pisteeseen kolmannen jakson loppuun mennessä. Siroki säikytteli vielä podgoricalaisyleisöä nousemalla loppuhetkillä seitsemän pisteen päähän, mutta kotijoukkueen johto oli liian suuri Sirokin kurottavaksi.

Gerald Lee junior marssi kentälle Buducnostin aloitusviisikossa. Leelle kirjattiin kahdeksan pisteen sekä seitsemän levypallon iltapuhde.

Tuore Slovenian cup-mestari Olimpija Ljubljana hävisi puolestaan lauantaikierroksella hallitsevalle Unkarin mestarille KK Szolnoki Olajille vieraskentällä pistein 72–89 (31–44). Szolnoki otti ohjat ensimmäisestä jaksosta alkaen, eikä Olimpija päässyt kolmella seuraavalla jaksolla enää kymmentä pistettä lähemmäs.

Sasu Salin kuului Olimpijan aloitusviisikkoon ja viimeisteli seitsemän pistettä. Teemu Rannikolle kirjattiin 21 minuutissa viisi pistettä. Emir Sulejmanovic kuului Olimpijan kokoonpanoon, muttei pelannut.

Kun Adrianmeren liigan runkosarjaa on pelaamatta viisi kierrosta, neljännellä sijalla viihtyvä KK Buducnost pelaa tiukasti lopputurnauspaikasta 13 voitollaan. Olimpija Ljubljana on 11 voitollaan seitsemäntenä. Lopputurnaukseen selviää runkosarjan neljä parasta joukkuetta.

KK Buducnost Podgorica – KK Siroki 65–57 (16–13, 38–27, 54–34)
Buducnost:
Aleksa Popovic 16/6, Dee Bost 13/2/4 riistoa.
Siroki:
Ivan Ramljak 9/11/3 riistoa.
G.Lee:
Aloitusviisikossa, Minuutit 29, Pisteet 8 (2p 4-9), Levypallot 7, Riistot 1.

KK Szolnoki Olaj – Union Olimpija Ljubljana 89–72 (25–17, 44–31, 62–45)

Szolnoki: Suad Sehovic 19/5/3 syöttöä, Akos Horvath 18/1.
Olimpija:
Dino Muric 21/9/3 syöttöä.
S.Salin:
Aloitusviisikossa, Minuutit 30, Pisteet 7 (2p 0-2, 3p 2-6, 1p 1-2), Syötöt 1, Riistot 1.
T.Rannikko:
Minuutit 21, Pisteet 5 (2p 2-3, 3p 0-3, 1p 1-2), Syötöt 1.
E.Sulejmanovic:
Ei pelannut.

Ahonen johdatti Vikingsin karkumatkalle

Liigajumbo ecoÖrebro oli kevyttä kauraa Roope Ahosen Solna Vikingsin käsittelyssä Ruotsin Basketliganin perjantaikierroksella.

Örebro pysyi kotijoukkueen tahdissa kymmenen minuuttia, mutta tahti muuttui toisella jaksolla Roope Ahosen vastatessa Vikingsin pelinrakennuksesta. Vikings vei toisen jakson selkeästi 25–12 ja koko ottelun 81–67 (44–33).

Ahonen kirjautti 23 minuutissa kuusi pistettä, kuusi syöttöä ja kolme levypalloa. Vikings jatkaa Basketliganin kuudennella sijalla 18 voitolla ja 10 tappiolla.

Solna Vikings – ecoÖrebro 81–67 (19–21, 44–33, 66–51)
Solna:
Stavros Toutziarakis 19/5, Kelvin Lewis 18/4/3 syöttöä.
Örebro:
Brandon Barton 14/6/3 syöttöä.
R.Ahonen:
Minuutit 23, Pisteet 6 (2p 2-6, 3p 0-2, 1p 2-2), Levypallot 3, Syötöt 6.

Cavénin Joventut sarjakärkeen

Joonas Cavénin CB Prat Joventut porhalsi Espanjan Adecco Platan kärkeen nujertamalla lauantaina Cafes Aitonan kotikentällään pistein 74-67 (46-32).

Joventut johti ottelua parhaimmillaan 20 pisteellä, mutta Aitona nousi vielä lopussa pelottelemaan. Joventut piti kuitenkin lopussa malttinsa ja tyylitteli ottelun voitoksen.

Cavén pelasi Joventutille 21 minuuttia keräten seitsemän pistettä ja neljä levypalloa. Joventut on voittanut 16 ottelustaan 10 ja jakaa Adecco Platan kärkisijan Guadalajaran, Oviedon sekä Rinconin kanssa.

CB Prat Joventut – Cafes Aitona 74–67 (22–19, 46–32, 63–45)
CB Prat:
Ferran Bassas 18/4/4 syöttöä, Guillem Vives 14/2/3 riistoa.
Aitona:
Asier Arzallus 18/4.
J.Cavén:
Minuutit 21, Pisteet 7 (2p 1-4, 3p 1-6, 1p 2-2), Levypallot 4, Riistot 1.

Bloisilla vaikeaa, Kaunisto sivussa

Ville Kauniston ADA Blois Basket ei pysty kääntämään tappiollista kurssiaan Ranskan NM1-liigassa.

Kaunisto seurasi jälleen käsivaivaisena sivusta, kuinka Blois kärsi niukan tappion kaatumalla Angersia vastaan 60–61 (26–31).

Alkukaudella voitosta voittoon edennyt Blois on tipahtanut nyt NM1-liigan jaetulle 7. sijalle 12 voitolla 21 ottelusta. NM1-liigan runkosarjaa on kuitenkin pelaamatta vielä 13 ottelua.

Angers ABC – ADA Blois Basket 61–60 (21–17, 31–26, 50–49)
Angers:
Logi Gunnarsson 18/4/3 syöttöä, Sypir Traore 17/14.
Blois: Daviin Davis 16/6.
V.Kaunisto:
Ei kokoonpanossa.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.