Koposen Himki hakee perjantaina alkua uudelle kotivoittoputkelle

21.2.2013 Euroliigan 16 parhaan joukkueen jatkosarjan toinen puolisko on valmis alkamaan. Viime viikolla kauden ensimmäisen kotitappionsa kärsinyt Petteri Koposen BC Himki hakee alkua uudelle kotivoittoputkelle, kun Euroliigan jatkosarjan F-lohkon hännänhuippu Besiktas saapuu Venäjälle. Voitto olisi – jälleen kerran – Himkin jatkohaaveiden kannalta elintärkeä.

Petteri Koposen Himki kohtaa kotikentällään Euroliigan lohkojumbo Besiktasin.

Besiktasin nimimiehiin kuuluu Kroatian maajoukkuemies Damir Markota. Kuvat: Tytti Nuoramo & FIBA Europe.

Himkin alkusyksystä asti katkeamattomana jatkunut kotivoittoputki päättyi viime viikolla, kun hallitseva Euroliigan mestari Olympiakos Pireus otti ottelun haltuunsa neljännellä jaksolla.

 

Himkin tappion myötä taistelu Euroliigan F-lohkon kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta tiivistyi entisestään. FC Barcelona ja Montepaschi Siena ovat nousseet lohkon ylivoimaiseksi kärkikaksikoksi, mutta Himki, Caja Laboral Vitoria ja Olympiakos kisaavat tasaväkisesti sijoista 3.-4. Maccabi Tel Avivin ja Fenerbahcen hengittäessä niskaan.

 

Elintärkeä voitto on jälleen kerran jaossa perjantaina, kun kaikki seitsemän jatkosarjaotteluaan hävinnyt Besiktas saapuu Moskovaan. Besiktas roikkuu pikkusormiotteella viimeisestä oljenkorrestaan, sillä tappio Venäjällä merkitsisi joukkueen teoreettistenkin pudotuspelimahdollisuuksien hälvenemistä.

 

Toinen kotitappio peräkkäin olisi puolestaan valtaisa kolaus Himkille, joka kohtaa seuraavissa otteluissaan lohkojohtajat FC Barcelonan ja Montepaschi Sienan. Myös pudotuspelikaaviota ajatellen Himkillä ei ole varaa hävitä perjantain ottelua.

 

Himkillä selkeä yliote

 

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Istanbulissa Besiktas piinasi Himkiä pitkään, mutta Vitali Fridzonin (20/5/5 riistoa) johtama vierasjoukkue nappasi turkkilaisista 75–80-voiton.

 

Jatkosarjan edetessä Besiktasilla on ollut valtavia hankaluuksia erityisesti hyökkäyspäässä. Joukkue on saanut kuudessa edellisessä Euroliigan ottelussaan aikaiseksi vaivaiset 59,7 pistettä ottelua kohden ja hävinnyt pelinsä keskimäärin 14,5 pisteen marginaalilla.

 

Besiktasin on hankala kuvitella saavan hyökkäyspäässä rivejään suoraksi perjantaina, sillä Himki on ollut Euroopan ylivoimaisesti parhaita puolustusjoukkueita liikkuvuudellaan ja kurinalaisuudellaan.

 

Besiktasin ”käärmeen pää” on pelinrakentaja Curtis Jerrells (185/26), jonka onnistumisille koko joukkueen hyökkäyspelaaminen rakentuu. NBA-taustainen Daniel Ewing (191/29), laituri Patrick Christopher (196/24) sekä kroatialaissentteri Damir Markota (208/27) ovat myös onnistuneet hetkittäin.

 

Turkkilaisilla on kuitenkin kädet täynnä töitä molemmissa päissä kenttää, sillä Himkin herhiläispuolustus on iskenyt Euroliigassa säästelemättä jokaisen vastustajansa heikkoon kohtaan. Himkillä on selkeä yliote myös hyökkäyspäässä, sillä Besiktas on heiveröisempi niin korin alla, laidoissa kuin takakentälläkin.

 

Pidä silmällä

 

Petteri Koponen, Himki: Koponen uurasti maanantaina Tallinnassa pelatussa VTB-liigan ottelussa 26 minuuttia energisenä ja upotti pelin ratkaisseen heiton liki 200-päisen suomalaisfanikatsomon edessä. Besiktasin kaataakseen on Himkin puolustettava herkeämättömällä energialla, ja tällä osa-alueella Koponen on parhaimmillaan.

 

Curtis Jerrells, Besiktas: Besiktasin kaikki kaikessa. Fenerbahce-moottori Bo McCalebbin ohessa Euroliigan nopeimpia pelaajia, joka pienestä koostaan huolimatta kykenee hakemaan pelkäämättä kontaktia ja viimeistelemään voimalla korin läheisyydestä. Kuuluu myös Euroliigan parhaimpiin heittäjiin ja syöttäjiin.

 

Euroliigaa: BC Himki – Besiktas Istanbul 4 Pro 2 -kanavalla perjantaina 22. helmikuuta klo 17:25 alkaen.

 
22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

Näytä lisää vastaavia