Legendaarinen FC Barcelona janoaa torstaina revanssia Koposen Himkistä

27.2.2013 Petteri Koposen BC Himkin torstai-illan vastustajalta ei meriittejä puutu: 17 Espanjan mestaruutta, 23 Espanja cupin kultaa sekä kaksi Euroopan mestaruutta. Legendaarinen FC Barcelona janoaa torstaina hyvitystä tammikuun alussa Venäjällä kärsimälleen vierastappiolle, joka on ollut joukkueen toistaiseksi ainoa Euroliigan jatkosarjassa.

Petteri Koponen johdattaa Himkin torstaina FC Barcelonan kotihalliin.

Barca-tähti Juan Carlos Navarro sykkii pelihaluja oltuaan sivussa joukkueiden edellisestä kohtaamisesta. Kuvat: Ville Vuorinen & Getty Images/AllOver Press.

Kun joukkueet kohtasivat edellisen kerran tammikuun alussa, Himki pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan hakemalla espanjalaisvieraistaan vakuuttavan 78–65-voiton Petteri Koposen säkittäessä yhdeksän pistettä ja iskiessä sutena ”Barcan” pelinrakentajiin.

 

Tappio Moskovan kupeessa oli Barcalle todellinen herättäjä, sillä sittemmin legendaarinen suurseura on voittanut kaikki kuusi Euroliigan jatkosarjan otteluaan (keskimäärin 16,0 pisteen erolla), seitsemästä ACB-liigan ottelustaan kuusi sekä Espanjan vuotuisen Copa del Reyn mestaruuden.

 

Barcan kotihalli Palau Blaugrana täyttyneekin torstaina hyvissä ajoin ennen ottelun alkua kotiyleisöstä, joka tahtoo tehdä kaikkensa edesauttaakseen kotijoukkueen voittoputken jatkoa.

 

Torstai-iltana pelataan suurin panoksin. Barca johtaa Euroliigan jatkolohko F:aa seitsemällä voitolla kahdeksasta ottelusta ja ottaisi kotivoitollaan yhä suuremman askelen kohti lohkovoittoa.

 

Kahdeksasta pelaamastaan ottelusta viisi pelannut Himki puolestaan repisi vierasvoitolla hajurakoa jatkolohkon viimeisistä pudotuspelipaikoista kanssaan kamppaileviin Olympiakosiin ja Caja Laboral Vitoriaan – puhumattakaan henkisestä latauksesta, jonka aina harvinainen vierasvoitto Palau Blaugranasta toisi mukanaan.

 

3000 pisteen Navarro Himkin kiusana

 

Himki on pelannut kaksi edellistä otteluaan ilman tärkeintä pelaajaansa, pelinrakentaja Zoran Planinicia, joka on toipumassa flunssastaan hyvää vauhtia. Planinicin ollessa sivussa ovat Himkin peliä pyörittäneet mallikkaasti Koponen ja Dmitri Hvostov.

 

Pallovelho Planinic tekee torstaina paluun parketilla ja saa heti kimppuunsa Euroliigan parhaisiin pallollisen pelaajan puolustajiin kuuluvan Victor Sadan (192 cm/28 v) sekä periksi antamattoman Marcelinho Huertasin (190/29). Koposen rooli ottelussa korostuu, jos Sada pääsee puolustuksellaan Planinicin pään sisälle.

 

Hyökkäyspäässä FC Barcelona on väkivahva. Ensimmäisenä Euroliigan pelaajana kautta aikain 3000 pisteen rajan ylittänyt Espanjan maajoukkuelegenda Juan Carlos ”La Bomba” Navarro (191/32) oli joukkueiden edellisestä keskinäisestä kohtaamisesta sivussa ja janoaa nyt näyttää osaamistaan Himkin puolustajille. Navarron lisäksi Barcalla on komentaa kentälle Pete Mickealin (197/35) ja Sarunas Jasikeviciusin (193/36) kaltaiset kaiken nähneet veteraanit.

 

Himkin amerikkalaissentteri Paul Davis on ollut jatkosarjassa äärimmäisessä hyökkäysvireessä. Myös Davisin tehot joutuvat torstaina todelliseen testiin, kun Barcan isot miehet Ante Tomic (217/26), Erazem Lorbek (208/29), Nathan Jawai (207/26) ja C.J. Wallace (206/30) ryhmittyvät korin alle.

 

Himkin voiton avain on pallokontrolli: Planinicin, Koposen ja kumppaneiden on pidettävä huolta siitä, että Barca ei pääse juoksemaan pallonriistoista pelättyjä nopeita hyökkäyksiään. Himkin on osuttava kaukaa sekä päästävä korintekopaikkoihin myös lähietäisyydeltä. Haaste on kova, sillä Barca on ollut Euroliigan paras puolustava joukkue päästäen häkkiinsä keskimäärin vain 66,7 pistettä ottelua kohden.

 

Tärkeässä roolissa on luonnollisesti myös Himkin puolustus, joka sekin kuuluu Euroopan viiden parhaan joukkoon. Nopeiden hyökkäysten puolustamisen lisäksi Navarron ja muiden Barcan heittokoneiden pimittäminen on avainasemassa. Lisäksi Davisin, James Augustinen, Kresimir Loncarin ja kumppaneiden on vastattava korin alla Lorbekin ja Tomicin korintekouhkaan.

 

Pidä silmällä

 

Petteri Koponen, Himki: Koposen pelinrakennustaidot sekä kyky luoda oma heittonsa saattavat nousta arvoon arvaamattomaan torstaina, jos flunssasta toennut Zoran Planinic ei pääse tasolleen. Edellisessä ottelussaan Barcaa vastaan Koponen pelasi yhden kuluvan kauden parhaista peleistään, joten Susijengi-tähti on taatusti merkattu mies myös Barca-luotsi Xavier Pascualin papereissa.

 

Juan Carlos Navarro, FC Barcelona: “La Bomba” on ollut myös kuluvalla kaudella suoraan sanottuna tuttuun tapaan joukkueensa selkäranka. Navarro on upottanut jatkosarjassa kolmosistaan uskomattomat 58,8%, ja hän onnistuu aina korinteossa Barcan tarvitessa pisteitä kipeimmin. Navarron pelihalut ovat varmasti kovat, sillä Himkin ja Barcan edellisessä kohtaamisessa hän seurasi Himkin 13 pisteen voittoa tuskaisena vaihtopenkiltä.

 

Euroliigaa: FC Barcelona – BC Himki 4 Pro 1:lla torstaina 28. helmikuuta klo 21:40 alkaen.

 

Henkilöt

 
15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

Näytä lisää vastaavia