Erik Murphylla unohtumaton seniori-ilta, Florida Gatorsille SEC-konferenssin runkosarjavoitto

7.3.2013 Erik Murphy esiintyi viimeisen kerran yliopistourallaan Florida Gatorsin kotiyleisön edessä torstain vastaisena yönä, kun Florida nujersi Vanderbiltin 26 pisteellä. Florida varmisti samalla SouthEast-konferenssin runkosarjavoiton. Liikuttunut Murphy kuvaili päättynyttä nelivuotista ”elämänsä parhaaksi ajaksi".

Erik Murphyn seniori-ilta oli kuin satukirjasta. Kuva: Getty Images/AllOver Press.

Floridan ja Vanderbiltin välisessä ottelussa voittajasta ei ollut hetkeäkään epäselvyyttä. Gatorsin fanaattinen kotikatsomo sai jälleen kerran todistaa, kuinka Gators puolusti kuin hurmiossa ja salli vierailleen vaivaiset 40 pistettä.

 

Gatorsin murskavoitto merkitsi samalla joukkueelle SouthEast-konferenssin runkosarjan mestaruuden varmistumista. 10,504-henkinen floridalaisyleisö alkoi kannustaa seisaaltaan jo kaksi minuuttia ennen loppua, kun Gators-päävalmentaja Billy Donovan pyysi aikalisän ja käskytti senioripelaajansa Erik Murphyn, Kenny Boyntonin ja Mike Rosarion kentältä joukkuetovereidensa ja valmennusjohdon karhunhalauksiin.

 

– Rakastan tätä joukkuetta ja tätä koulua. Tämä on aivan ainutlaatuinen tunne, kyynelehti 10 pistettä ja kuusi levypalloa ottelussa käärinyt Erik Murphy NCAA-uransa viimeisen kotiottelun jälkeen.

 

– Tämä on ollut vuoristorata-ajelu ja aivan hullu nelivuotinen, mutta samalla parasta aikaa elämässäni, Murphy jatkoi.

 

Kauden kaikki 15 kotiotteluaan voittaneella Floridalla on jäljellä yksi runkosarjaottelu ennen Tennesseen Nashvillessa pelattavaa SouthEast-konferenssin lopputurnausta. Floridan tähtäin on kuitenkin aina NCAA:n valtakunnallisessa mestaruudessa asti.

 

– Olemme oikealla tiellä. Yksi välietappi on saavutettu. Nyt on palattava töihin ja valmistauduttava kohtaamaan Kentucky, uhkui Floridan luottosentteri Patric Young.

 

Myös Alex Murphyn Duke voittoon seniori-iltana

 

Seniori-iltaa juhlittiin myös Pohjois-Carolinan Durhamissa, kun 9,314 katsojaa ahtautuivat Cameron Indoor Stadiumille seuraamaan Duke Blue Devilsin 85–57 (38–35)-voittoa Virginia Techistä.

 

Virginia Tech piti Duken varpaillaan ensimmäisen puoliajan, mutta tauon jälkeen Duken seniorit Seth Curry (20/5), Ryan Kelly (18/9/5 syöttöä) ja Mason Plumlee (14/7/5 syöttöä) löysivät jyvän ja johdattivat Duken kauden 26. voittoonsa.

 

Ensimmäistä kauttaan pelaava Alex Murphy sai ottelussa kolme minuuttia peliaikaa ja vastasi kahdesta pisteestä. Dukella on jäljellä vielä yksi runkosarjaottelu North Carolinaa vastaan.

 

Florida Gators – Vanderbilt Commodores 66-40 (24-14)
Florida:
Kenny Boynton 15/2, Patric Young 14/4/3 blokkia.
Vanderbilt: Kedren Johnson 15/2.
E.Murphy:
Aloitusviisikossa, Minuutit 27, Pisteet 10 (2p 2-4, 3p 1-2, 1p 3-5), Levypallot 6, Syötöt 1.

 


 

Duke Blue Devils – Virginia Tech Hokies 85-57 (38-35)
Duke:
Seth Curry 20/5, Ryan Kelly 18/9/5 syöttöä, Mason Plumlee 14/7/5 syöttöä.
Virginia Tech:
Erick Green 25/4.
A.Murphy:
Minuutit 3, Pisteet 2 (2p 1-1).

 
20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

Näytä lisää vastaavia