Koposen Himkillä revanssin paikka Montepaschi Sienaa vastaan

7.3.2013 Petteri Koposen BC Himkin taistelu Euroliigan pudotuspelipaikoista jatkuu jälleen perjantaina, kun moninkertainen Italian mestari Montepaschi Siena saapuu Moskovan metropolialueelle. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Siena nujersi Himkin Italiassa kuudella pisteellä, joten perjantaina venäläisillä on revanssin paikka.

Petteri Koposen Himkillä on revanssin paikka Sienaa vastaan.

Perjantaina nähdään myös "Suomi-Viro-maaottelu", kun Kristjan Kangur saapuu kentälle Sienan paidassa. Kuvat: Ville Vuorinen & FIBA Europe.

Himki hävisi viime viikolla niukasti vieraskentällä lohkokärki FC Barcelonaa vastaan ja jatkaa pudotuspelipaikan metsästämistä lohkonsa neljännellä sijalla viidellä voitolla ja neljällä tappiolla, edessään Olympiakos (6/3) ja kintereillään Maccabi Tel Aviv (4/5) ja Caja Laboral Vitoria (4/5).

 

Montepaschi Siena pitää puolestaan kaikin voimin kiinni lohkon kakkossijasta seitsemällä voitollaan. Siinä, missä Siena voi pitää pudotuspelipaikkaa varmana pelkillä kotivoitoilla, on Himkin kahdeksan parhaan joukkoon päästäkseen raavittava jokainen mahdollinen voitto.

 

Peli kulminoituu kahden eliittitakamiehen kohtaamiseen, kun Himkin pallovelho Zoran Planinic kohtaa takakentällä Sienan virtuoosimaisen Bobby Brownin (188 cm/28 v). Brown on takonut keskimäärin 19,4 pistettä ottelua kohden ja jaellut siinä ohessa hurjat 5,2 syöttöä keskiarvokseen.

 

Pitkälti Brownin esityöstä johtuen Siena on ollut Euroliiga-kauden paras kaukoheittojoukkue. Joukkueen kultaranteiden joukkoon lukeutuvat mm. monta vuotta Italian Serie A:n kirkkaimpiin tähtiin kuulunut David Moss (195/29), Matt Janning (193/24) sekä ”Viron pommikone” Kristjan Kangur (201/30).

 

Planinicin varjoksi Sienan syvistä riveistä käskytetään Brownin lisäksi ainakin David Moss. Joukkueella on riveissään myös temperamenttinen puolustusekspertti Daniel Hackett (199/25), joka oli tosin Sienan edellisestä ottelusta sivussa. Himkiltä puolestaan Petteri Koposen ja Egor Vjaltsevin voi odottaa ottavan Bobby Brownia pihteihinsä.

 

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Siena dominoi korinalustoja mielin määrin, mutta Himkillä on kaikki edellytykset parantaa kahden kuukauden takaisesta. Paul Davis on ollut sanalla sanoen ilmiömäinen ja Kresimir Loncarilla on takana vahva peli FC Barcelonaa vastaan, kun taas Sienaa hidastaa lähietäisyydellä Thomas Ressin (208/32) loukkaantumiset.

 

Räjähtävä Viktor Sanikidze (203/26) ja puolustusekspertti Benjamin Eze (208/32) pitävät kuitenkin huolen siitä, ettei Sienan korinalusvoima kaadu yhden miehen keskenkuntoisuuteen.

 

Pidä silmällä

 

Petteri Koponen, Himki: Koponen on kokenut kolhuja kuluneen viikon aikana. Viikonloppuna Koponen sai harjoituksissa tällin huuleensa kahdeksan tikin ja juuresta murtuneen hampaan arvoisesti. Maanantaina Koposen peli Vilnassa puolestaan päättyi lyhyeen pelin tiimellyksissä saadun puujalan vuoksi. Perjantaina Koposelle on kuitenkin tiedossa jälleen selkeä rooli kakkospelinrakentajana sekä Bobby Brownin päällystakkina, unohtamatta sitä, että neljän Italian vuotensa perusteella Koponen tuntee Montepaschi Sienan pelitavan juurta jaksain.

 

Kristjan Kangur, Siena: Viron maajoukkueen luottoheittäjä ei ole koskaan näyttävin pelaaja kentällä, mutta 30-vuotias veteraani on osoittanut arvonsa Euroopan korkeimmalla tasolla kerta toisensa jälkeen. Mistä tahansa asennosta ja kuinka ahtaasta välistä tahansa kaukoheittonsa ilmaan saava Kangur on rangaissut tällä kaudella mm. Maccabi Tel Avivia neljällä kolmosella sekä upottanut kymmenessä kauden ottelussa kolmosensa yli 50% tarkkuudella.

 

Euroliigaa: BC Himki – Montepaschi Siena 4 Pro 2:lla perjantaina 8. maaliskuuta klo 17:25 alkaen.

 

 
22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

Näytä lisää vastaavia