Leen Buducnost läheni taas lopputurnauspaikkaa Adrianmeren liigassa

9.3.2013 Gerald Lee jr.:n KK Buducnost Podgorica nujersi kroatialaisen Splitin 66–47 (30–30) Adrianmeren liigan kolmanneksi viimeisellä runkosarjakierroksella ja tukevoitti entisestään otettaan liigan lopputurnauspaikasta. Roope Ahosen Solna Vikings päätti kautensa Ruotsin Basketliganin runkosarjassa kuudennelle sijalle ja kohtaa pudotuspeleissä Södertäljen.

"Junnu Leen" Buducnost lähenee Adrianmeren liigan lopputurnauspaikkaa.

Roope Ahosen Solna Vikings kohtaa Basketliganin puolivälierissä Södertäljen.

Joonas Cavénin CB Prat Joventut jatkoi voittojaan Espanjan Adecco Platassa. Kuvat: Ville Vuorinen & Francois Perthuis.

Buducnost ja Split kamppailivat tasaisesti lauantain ottelun ensimmäisen puoliajan verran, mutta Buducnost tiivisti kolmannella jaksolla puolustustaan ja karkasi hetkessä kymmenen pisteen päähän.

Lopulliset naulat Splitin arkkuun hakkasi Aleksa Popovic, joka kasvatti perättäisillä kolmosillaan vierasjohdon 16 pisteeseen. Buducnost vei voiton lopulta lukemin 66–47 (30–30).

Gerald Lee jr. kuului Buducnostin aloitusviisikkoon. Lee pelasi virhevaikeuksista johtuen lopulta vain 13 minuuttia ja viimeisteli siinä ajassa neljä pistettä, viisi levypalloa ja riiston.

Adrianmeren liigan kärkijoukkueet KK Igokea on jo valmistanut lopputurnauspaikkansa, ja Belgradin Punaisen Tähden paikka on enää sinettiä vailla.

Kahdesta jäljellä olevasta paikasta kisaavat 15 voittoa hakeneet Buducnost ja Radnicki, 14 voiton Partizan ja 13 voiton Union Olimpija.

KK Buducnost Podgorica – KK Split 66–47 (20–13, 30–30, 56–41)
Buducnost:
Aleksa Popovic 22/3/4 syöttöä.
Split:
Josip Sobin 23/6/3 syöttöä.
G.Lee:
Aloitusviisikossa, Minuutit 13, Pisteet 4 (2p 2-6), Levypallot 5, Riistot 1.

Ahosen Vikings kohtaa Södertäljen pudotuspeleissä

Roope Ahosen Solna Vikingsin runkosarjakausi 2012/13 päättyi perjantai-iltana tappiollisesti sarjakakkonen Uppsalan vieraana.

Uppsala hyydytti Vikingsin puolustuksellaan toisesta jaksosta alkaen ja haki lopulta vaivattoman 80–68 (40–29)-voiton. Nilkkavaivasta kärsinyt Ahonen oli kolmannen perättäisen pelin sivussa Vikingsin kokoonpanosta.

Basketliganin runkosarjakausi on nyt pelattu ja Vikings jatkaa pudotuspeleihin kuudennelta sijalta voitettuaan 33 runkosarjapelistään 20. Pudotuspeleissä Vikings saa vastaansa runkosarjan kolmanneksi sijoittuneen Södertälje Kingsin. Puolivälierien muut otteluparit ovat Sundsvall Dragons (1.)-08 Stockholm (8.), Uppsala (2.)-LF Basket Luulaja (7.) ja Norrköping Dolphins (4.)-Borås (5.).

Ahonen pelasi runkosarjassa 30 ottelua Vikings-paidassa 23,2 minuutin, 11,1 pisteen, 4,2 syötön ja 1,7 levypallon keskiarvoilla. Ahosen kakkoset upposivat 47,4%, kolmoset 36,4% ja vapaaheitot 93,4% tarkkuudella.

Basketliganin pudotuspelit alkavat perjantaina 15. maaliskuuta. Ahonen on nilkkavaivansa johdosta toistaiseksi sivussa Vikingsin pelaavasta kokoonpanosta.

Uppsala Basket – Solna Vikings 80–68 (19–16, 40–29, 59–48)
Uppsala:
Johan Jeansson 19/2, Keith Wright 13/15/3 syöttöä.
Solna:
Kelvin Lewis 20/2, Stavros Toutziarakis 19/8.
R.Ahonen:
Ei kokoonpanossa.

Cavénin Joventutilla ilmiömäinen neljäs jakso

Joonas Cavénin CB Prat Joventut tuskaili 30 minuuttia Ávilan joukkuepuolustusta vastaan Espanjan Adecco Platan lauantaikierroksella, mutta irtosi kotijoukkueen lieasta neljännellä jaksolla, jonka aikana vieraat murjoivat 30 pistettä Ávilan sukkaan. Joventut repi voiton pistein 66–75 (35–30).

Penkiltä peliin tullut Cavén kuului Joventutin parhaimmistoon. 211-senttinen laituri uurasti ottelussa 20 minuuttia, keräsi kolmella kolmosella ja yhdellä vapaaheitolla 10 pistettä ja noukki kaksi levypalloa.

Joventut jatkaa Adecco Platan jaetulla kärkisijalla 13 voitollaan.

Ávila – CB Prat Joventut 66–75 (15–14, 35–30, 49–45)
Ávila:
Javier de Pinto 19/1.
Joventut:
Gerbert Marti 19/6.

J.Cavén: Minuutit 20, Pisteet 10 (2p 0-2, 3p 3-8, 1p 1-2), Levypallot 2.

Kaunisto palasi, Blois voittoon

ADA Blois Basketin kokoonpanosta käsivaivan johdosta pitkään poissa ollut Ville Kaunisto teki tehokkaan paluun, kun Blois nujersi Ranskan urheiluakatemian (CFBB) joukkueen NM1-liigan lauantaikierroksella pistein 73–99 (24–43).

Bloisin voitto oli selvä jo ottelun ensitahdeista alkaen. Vieraat johtivat kymmenen minuutin jälkeen pistein 11–30 ja pysyttelivät noin 20 pisteen johtoasemassa ottelun loppuun asti.

Kaunisto oli pitkän tauon jälkeen tulta ja tappuraa. Kaunisto pelasi 26 ottelua, säkitti 17 pistettä, noukki yhdeksän levypalloa sekä täytti tilastosarakkeita vielä kahden syötön, kahden riiston ja yhden blokin verran.

ADA Blois Basket on voittanut 21 ottelustaan 12 ja jatkaa NM1-liigan kahdeksannella sijalla. NM1:n runkosarjaa on yhä pelaamatta yhdeksän kierrosta.

Centre Federale de Basket-Ball – ADA Blois Basket 73-99 (11-30, 24-43, 47-66)
CFBB:
Paul Rigot 14/2/5 syöttöä.
Blois:
Jonathan Tornato 33/9.

V.Kaunisto: Aloitusviisikossa, Minuutit 26, Pisteet 17 (2p 5-10, 3p 1-3, 1p 5-6), Levypallot 9, Syötöt 2, Riistot 2, Blokit 1.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.