Mäkäläisen Plannja jatkaa voittokulkuaan

9.11.2009 Vesa Mäkäläisen Luulajan Plannja jatkaa erinomaista virettään Ruotsin Basketliganissa. Menneellä viikolla Plannjan joutuivat tunnustamaan paremmakseen niin Örebro kuin Uppsalakin Mäkäläisen kunnostautuessa puolustuspäässä. Ohessa myös muita suomalaissähkeitä Euroopan koripallokentiltä.

Vesa Mäkäläisen puolustustyöskentely on ollut alkukaudella yksi Luulajan Plannjan menestyksen päätekijöistä.

Petteri Koponen urakoi 22 minuuttia tappiollisessa jatkoaikaottelussa Milanoa vastaan.

Shawn Huff uurasti 24 minuuttia Kavalan jäädessä Olympiakosin jyrän alle.

Teemu Rannikon Granada kiusasi Badalonaa, mutta joutui nöyrtymään loppuhetkillä. Kuvat: Francois Perthuis ja Tomi Kaminen.

Plannja kävi tiistaina hakemassa vieraspisteet ecoÖrebrolta lukemin 49-69 (27-29). Plannjan voiton takuumiehiin kuului Vesa Mäkäläinen, joka pimensi toisen puoliajan puolustustyöskentelyllään Örebron kroatialaissentteri Drazen Klaricin lähes täydellisesti. 25 minuuttia pelannut Mäkäläinen viimeisteli Örebroa vastaan yhden pisteen, yhden syötön, yhden riiston sekä yhden heitontorjunnan. Brandon McKnight heitti ottelussa 20 pistettä Plannjalle.

Perjantaina Mäkäläinen oli flunssaisena sivussa, kun Plannja haki vierasvoiton Uppsalasta 71-83 (36-46). Plannjan yllätysnimeksi nousi vasta 19-vuotias Christoffer Ryan, joka nakutteli 21 pistettä, repi 12 levypalloa ja riisti kolmasti. Plannja on tällä hetkellä Basketliganin sarjataulukossa jaetulla toisella sijalla yhdeksän voiton ja kahden tappion saldollaan. Basketligania johtaa kymmenen ottelua voittanut Sundsvall Dragons.

Koposen Bolognalle jatkoaikatappio

Italian Serie A:n pirteästi kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla aloittanut Virtus Bologna joutui myöntämään sunnuntaina Armani Jeans Milanon paremmakseen jatkoajan jälkeen lukemin 83-87 (73-73, 32-41). Ottelun avauspuoliskolla pallonmenetyksien kanssa tuskaillut Virtus löysi uuden vireen tauon jälkeen ja palasi tehokkaalla joukkuehyökkäyksellä takaisin voittotaisteluun. Jatkoajalla Milanon käsi kävi kuitenkin vapaaheittoviivalta tarkemmin.

Vaihdosta kentälle saapunut Koponen pelasi kaikkiaan 22 minuuttia heittäen neljä pistettä ja kaapien neljä levypalloa. Koponen säkitti ainoan kakkosensa sekä molemmat vapaaheittonsa, mutta heitti kaikki kolme kolmostaan ohi. Koposelle merkittiin myös kaksi pallonmenetystä.

Michele Maggioli heitti Virtukselle 17 pistettä, haki seitsemän levypalloa ja riisti kolmasti. Alex Acker ja Marijonas Petravicius upottivat 16 pistettä mieheen Milanolle.

Kimmo Muurisen Martos Napolin peli Vanoli Cremonaa vastaan siirrettiin myöhempään ajankohtaan.

Kreikan A1-liigassa Shawn Huffin Kavala/Panorama sai kotisalissaan pahasti selkäänsä Euroliigan Olympiakosilta. Kavala sinnitteli vielä avauskymmenminuuttisen jälkeen kahden pisteen päässä tilanteessa 17-19, mutta leveä ja rutinoitunut Olympiakos porhalsi lopulta vastaansanomattomaan 60-96 (32-45) voittoon.

Huff pelasi Olympiakosia vastaan runsaat 24 minuuttia päätyen kolmen pisteen, yhden pallonriiston ja kahden virheen henkilökohtaiseen saldoon. Huff upotti yhden viidestä pelitilanneheitostaan. Liettualainen Giedrius Gustas heitti Kavalalle 17 pistettä, kun taas Olympiakosille eniten pisteitä upotti Milos Teodosic, 20.

Rannikon Granada kiusasi Badalonaa

Teemu Rannikon Granada piti Joventut Badalonaa pihdeissään Espanjan ACB-liigan lauantain kierroksella pitkään. Badalona kävi parhaillaan 52-63-johdossa lauantain ottelun kolmannen jakson lopussa, mutta Granada repi Jimmie Hunterin johdolla Badalonan kaulan kiinni ja nousi päätösminuuteilla 78-77-johtoon 6 500 -päisen kotiyleisönsä riemuksi.

Granadan juhlinta oli kuitenkin ennenaikaista. Liettualainen Kristaps Valters sekä ottelun kärkinimi Clay Tucker säkittivät ottelun kaksi viimeistä koria varmistaen 78-83 (39-47) vierasvoiton Badalonalle. Clay Tucker heitti Badalonalle 26 pistettä, repi viisi levypalloa ja jakoi kuusi korisyöttöä, kun taas Granadan kärkimies oli 25 pistettä heittänyt Jimmie Hunter.

Teemu Rannikko pelasi lauantaina runsaat 12 minuuttia viimeistellen viisi pistettä (kolmoset 1/3, vapaaheitot 2/4) ja yhden levypallon. Rannikolle merkittiin ottelussa myös kaksi menetystä ja kaksi virhettä. Kuudesta ottelustaan kaksi voittanut Granada on ACB-liigan sarjataulukossa 12. sijalla.

Sarjaporrasta alempana, Espanjan LEB Gold -liigassa, Antti Nikkilän Girona nipisti niukan 85-79 (34-33)-kotivoiton Mallorcasta. Nikkilä pelasi lähes 14 minuuttia, säkitti kolme pistettä (kakkoset 1/3, vapaaheitot 1/2), repi neljä levypalloa, jakoi yhden korisyötön, riisti kerran sekä torjui pallon kerran. Nikkilä myös menetti pallon kolmasti. Troy DeVries heitti Gironalle 21 pistettä.

Saksan Pro A -liigassa suomalaisvalmentaja Anton Mirolybovin Chemnitz haki 64-71-vierasvoiton Osnabrueckista. Chemnitz on voittanut seitsemästä ottelustaan viisi.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.