Koposen Himki astuu torstaina Tel Avivin hiidenpataan

13.3.2013 Viisinkertainen Euroliigan mestari ja 50-kertainen Israelin mestari Maccabi Tel Aviv on tunnettu joukkueena, joka harvemmin häviää kotikentällään, lähes 12 000 katsojaa vetävällä Nokia Arenalla. Torstaina Euroliigassa onkin pudotuspelien makua, kun Euroliigan jatkolohkon F:n viimeisistä pudotuspelipaikoista tasaväkisesti kamppailevat Maccabi ja Petteri Koposen BC Himki taittavat peistä.

Euroliigan jatkosarjassa on torstaina ratkaisun makua, kun Petsku Koposen Himki kohtaa Nokia Arenalla Maccabi Tel Avivin.

Koposta vastaan Maccabin takakentällä asettuu Namika Lahdessakin pelannut Ricky Hickman. Kuvat: Tytti Nuoramo & Francois Perthuis.

Kun Euroliigan jatkosarjaa on pelaamatta enää neljä kierrosta, tiivistyy tunnelma jatkolohko F:ssa entisestään.

 

Yhdeksän voittoa kymmenestä pelaamastaan ottelusta hakenut FC Barcelona on jo sinettiä vaille varmistanut jatkopaikkansa, kun taas seitsemän voiton Montepaschi Siena on viime viikon Himki-tappiostaan huolimatta vahvasti ehdolla toiseksi jatkoonmenijäksi.

 

Kolmannesta ja neljännestä puolivälieräpaikasta kamppailevatkin veren maku suussa paitsi kuuden voiton BC Himki, myös Himkin kanssa tasapisteissä viihtyvä hallitseva Euroopan mestari Olympiakos Pireus sekä viisi voittoa hakeneet Maccabi Tel Aviv ja Caja Laboral Vitoria.

 

Torstain ottelu onkin Maccabi Tel Aviville elämän ja kuoleman peli. Tappio kotikentällä Himkiä vastaan merkitsisi, että israelilaisten olisi jatkoon edetäkseen onnistuttava hakemaan vierasvoitto joko Barcelonasta tai Pireuksesta.

 

Himkin suorituspaineet puolestaan hälvenisivät hivenen voiton myötä, sillä seuraavat kaksi Euroliigan otteluaan venäläiset pelaavat kotikentällään, missä he ovat hävinneet vain kerran.

 

Koponen ensi kertaa Nokia Arenalle

 

Himki ja Maccabi kohtasivat edellisen kerran Moskovan liepeillä tammikuussa ottelussa, joka päättyi Himkin mykistävään 88–67-voittoon. Petteri Koponen takoi ottelussa Euroliigan ennätyksensä, 16 pistettä.

 

Maccabi on ollut historiallisesti kotikentällään eräs Euroopan ylivoimaisesti parhaista joukkueista, mutta Euroliigan jatkosarja ei ole mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Viidestä pelaamastaan jatkosarjan kotiottelusta Maccabi on voittanut vain kaksi.

 

Pystyäkseen haastamaan Himkin on Maccabin saatava hyökkäyspäässä ratkaisuja vahvalta amerikkalaistrioltaan, johon kuuluvat pitkään eurokentillä viihtynyt Devin Smith (196 cm/29 v), Puolan maajoukkuettakin vahvistanut David Logan (184/30) sekä Korisliigan Namika Lahdesta tuttu pistelinko Ricky Hickman (189/27).

 

Amerikkalaisosastonsa heittohurmosta odotellessaan on Maccabin vastaavasti löydettävä korin alla vastaus Himkin ylivoimalle. Paul Davis, Kresimir Loncar ja kumppanit ovat muodostaneet erään Euroopan parhaista korinalusjaostoista, kun taas Maccabi on Israelin maajoukkueratsu Lior Eliyahun (207/27) ja kroaattisentteri Darko Planinicin (211/22) läsnäolosta huolimatta selvästi köykäisempi tällä osastolla.

 

– Olen kuullut monia tarinoita siitä, kuinka upea tunnelma Nokia Arenalla on, ja kuinka vaikea siellä on voittaa, Koponen maalailee Euroleague.net-verkkosivuston blogissaan.

 

– Voitimme edellisen ottelun 21 pisteellä, mutta torstain ottelu tulee olemaan aivan eri haaste. Meidän on alusta alkaen vältettävä virheitä ja varmistettava, ettei Maccabi löydä rytmiään ja itseluottamustaan.

 

Pidä silmällä

 

Petteri Koponen, Himki: Koponen koki kovia runsas viikko sitten saamalla ensiksi harjoituksissa kahdeksan tikin ja murtuneen hampaan arvoisen iskun suuhunsa ja heti seuraavassa ottelussa puujalan Lietuvos Rytas Vilnaa vastaan. Maanantaina Koponen osoitti kuitenkin toipuneensa kolhuistaan viimeisteltyään 16 pisteen, seitsemän levypallon ja kuuden syötön saldon ukrainalaisen Azvomashin vieraana. Edellisessä ottelussaan Maccabia vastaan Koponen taituroi kauden piste-ennätyksensä.

Ricky Hickman, Maccabi: Siirtymät Korisliigasta Euroliigaan ovat olleet kaiken kaikkiaan harvinaisia, ja Hickmanin polku Namika Lahdesta Italian LegaDuen ja Serie A:n kautta nelinkertaiseen Euroopan mestariin on ollut häkellyttävä. Liukasliikkeinen pallotaituri on kehittänyt tasaisesti arsenaaliaan Suomen kausiensa jälkeen ja on vienyt nimiinsä jopa yhden Euroliigan viikon MVP:n pystin tällä kaudella.

 

Euroliigaa: Maccabi Electra Tel Aviv – BC Himki torstaina 14. maaliskuuta klo 21:45 Suomen aikaa.

 


 

 
20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

Näytä lisää vastaavia