Sten ja Wasserburg rautaa Bundesliigan välieräavauksessa, Koposen Himki palasi voittoisana

21.4.2013 Tiina Stenin TSV Wasserburg ei jättänyt Frieburgille mitään jalansijaa Saksan naisten Bundesliigan avauskierroksella sunnuntaina. Wasserburg runteli Frieburgin 80–53 (40–32) Stenin viimeistellessä voittajille 17 pistettä. Petteri Koposen BC Himki palasi puolestaan pitkän tauon jälkeen kentälle kaatamalla Vladivostokissa Spartak Primorjen 68–74 (29–42).

Tiina Sten pommitti 17 pistettä, kun TSV Wasserburg avasi Saksan Bundesliigan välierät voitolla.

Petteri Koposen Himki haki vierasvoiton kaukana Vladivostokissa.

Ville Kaunisto raatoi Bloisille peräti 16 levypalloa. Kuvat: Ville Vuorinen & Tytti Nuoramo.

Frieburg sinnitteli Bundesliigan välieräavauksessa Wasserburgin kannoilla taukoon asti kaukoheittopelillään, kunnes alkoi tapahtua. Kolmannella jaksolla Wasserburg otti täydellisesti vierailtaan tilan pois ja antoi tyrmäysisku neljännellä kymmenminuuttisella, jonka aikana Frieburg sai aikaiseksi vain kahdeksan pistettä.

Wasserburg haki lopulta avausvoiton pistein 80–53 (40–32). Frieburg upotti kahden pisteen heittonsa vain 34% tarkkuudella ja pääsi vapaaheittoviivalle vaivaiset kolme kertaa.

Tiina Sten kuului Wasserburgin kirkkaimpaan parhaimmistoon. Suomen maajoukkuelaituri upotti 17 pistettä erinomaisin prosentein, kaapi kolme levypalloa ja antoi kaksi korisyöttöä.

Toinen välieräottelu pelataan perjantaina. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

TSV Wasserburg – USC Frieburg 80–53 (20–13, 40–32, 59–45)
Wasserburg:
Emma Cannon 24/12, Tiina Sten 17/3, Anne Breitreiner 13/3.
Freiburg: Jahzinga Tracey 13/7.
T.Sten:
Aloitusviisikossa, Minuutit 22, Pisteet 17 (2p 7-9, 1p 3-4), Levypallot 3, Syötöt 2, Riistot 1.

Himki voittoisa Vladivostokissa

Petteri Koposen BC Himki teki voittoisan paluun tositoimiin peräti 6,400 kilometrin päässä kotoaan Moskovasta, kun Spartak Primorje kaatui Vladivostokissa Venäjän PBL-liigan ottelussa pistein 68–74 (29–42).

Himki oli ratkaista pelin jo avausjaksolla, joka päättyi vieraiden hyväksi 11–28. Spartak kuitenkin kiskoutui väkisin peliin puolustuspäätään tiivistämällä. Loppuhetkillä Vitali Fridzon upotti vieraat 66–70-johtoon vapauttavalla korillaan, jonka jälkeen Egor Vjaltsev suolasi pelin vapaaheittoviivalta.

Koponen pelasi 22 minuuttia, säkitti seitsemän pistettä ja keräsi neljä levypalloa, kun Himki haki kauden 11. voittonsa. Himki kohtaa Venäjän liigassa alkavalla viikolla Jenisein ja Moskovan TsSKA:n.

Spartak Primorje Vladivostok – BC Himki 68–74 (11–28, 29–42, 58–55)
Spartak:
Troy Gillenwater 21/6, Oguchi Chamberlain 18/4.
Himki: Vitali Fridzon 14/4, Kelvin Rivers 13/3/3 syöttöä.
P.Koponen:
Minuutit 22, Pisteet 7 (2p 1-2, 3p 1-2, 1p 2-2), Levypallot 4, Syötöt 1.

Leen Buducnost jatkaa voittoputkessa, Kaunistolle 16 levypallon saalis

Gerald Lee juniorin KK Buducnost Podgorica jatkoi voittoputkeaan Montenegron liigassa tekemällä vieraspelissään hakkelusta Ulcinjista pistein 54–92 (24–45).

Lee pelasi Buducnostin seitsemännessä perättäisessä voitossa 16 minuuttia ja täytti tilastosarakkeita 14 pisteen, neljän levypallon, kahden syötön ja kahden blokin edestä.

Ville Kaunisto kietoi komean levypallosaaliin, kun ADA Blois Basket kohenteli asemiaan Ranskan NM1-liigan pudotuspelikuviossa nipistämällä 84–81 (35–46)-kirivoiton Quimperista.

Bloisin avaukseen kuulunut ja täydet 40 minuuttia pelannut Kaunisto pussitti 14 pistettä ja repi hurjat 16 levypalloa.

Italian Serie A:ssa Tuukka Kotin Cremona piinasi sarjajohtaja Cimberio Varesea pitkään kotonaan, mutta jäi kalkkiviivoilla komeaa päänahkaa vaille. Jarrius Jackson toi kaksi minuuttia ennen loppua seitsemän pisteen putkellaan joukkueensa kolmen pisteen päähän, mutta Varese nipisti 88–92 (47–49)-voiton.

Kotti pelasi Cremonalle 18 minuuttia ja tyylitteli viisi pistettä sekä seitsemän levypalloa. Cremona on voittanut kauden 28 ottelustaan 11.

Ulcinj – KK Buducnost 54–92 (10–22, 24–45, 43–74)
Ulcinj:
Lazar Simonovic 21/5.
Buducnost: Marko Mugosa 22/5, Gerald Lee jr 14/4/2 blokkia.
G.Lee:
Aloitusviisikossa, Minuutit 16, Pisteet 14 (2p 6-7, 1p 2-4), Levypallot 4, Syötöt 2, Riistot 1, Blokit 2.

ADA Blois Basket – Quimper 84–81 (16–20, 35–46, 61–56)
Blois:
Jonathan Tornato 25/17/3 riistoa/3 blokkia, Daviin Davis 18/5/5 riistoa/3 blokkia.
Quimper:
Florian Thibedore 18/5/3 syöttöä, Corey Raji 15/11/3 syöttöä.
V.Kaunisto:
Aloitusviisikossa, Minuutit 40, Pisteet 14 (2p 3-9, 3p 1-6, 1p 5-9), Levypallot 16, Syötöt 2.

Vanoli Cremona – Cimberio Varese 88–92 (24–26, 47–49, 65–65)
Cremona:
Jarrius Jackson 25/1, Luca Vitali 22/4/6 syöttöä.
Varese:
Adrian Banks 23/0, Mike Green 19/4/3 syöttöä.
T.Kotti:
Minuutit 18, Pisteet 5 (2p 2-4, 1p 1-2), Levypallot 7, Syötöt 1, Blokit 1.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.