Kotilta vahva työnäyte Serie A:n päätöskierroksella

6.5.2013 Tuukka Kotti upotti 14 pistettä ja kauhoi 15 levypalloa, kun Vanoli Cremona päihitti Italian Serie A:n runkosarjan päätöskierroksella Biellan 87–68 (47–36). Sarjaporrasta alempana Shawn Huffin Capo D’Orlando päätti kautensa voittoon Shawn Huffin viime hetken kolmosella. Saksan Bundesliigan finaaleissa Rhein-Main Baskets tasoitti otteluvoitot Tiina Stenin Wasserburgia vastaan.

Tuukka Kotti napsi hurjat 15 levypalloa, kun Vanoli Cremona päätti Serie A -kautensa voittoon.

Tiina Sten viimeisteli 11 pistettä Saksan Bundesliigan finaalien toisessa osaottelussa.

Shawn Huffin kolmonen takasi Capo D'Orlandolle voiton LegaDuen päätöskierroksella. Kuvat: Ville Vuorinen & Francois Perthuis.

Kotin Cremona ei aikaillut päätöskierroksen ottelussaan Serie A:n sarjajumbo Biellaa vastaan, vaan hankkiutui jo kymmenessä minuutissa 30–18-johtoon. Kotijohto pysyi ottelun loppuun asti kymmenen pisteen tuntumassa, kunnes neljännellä jaksolla Cremona kasvatti voittolukemat 19 pisteeseen.

Hyvän kauden pelannut Kotti uurasti muhkeat 36 minuuttia voitossa ja nakutteli erinomaisin tarkkuuksin 14 pistettä. Lisäksi Kotti haki kauden neljännen kaksinumeroisen levypallomääränsä, kun forssalaislähtöisen sentterin kourin tarttui 14 irtopalloa.

Vanoli Cremona päätyi Serie A:n runkosarjan 11. sijalle voitettuaan 30 ottelustaan 13. Uransa toisen kauden Italian korkeimmalla sarjatasolla päättänyt Kotti pelasi kauden aikana 28 ottelua 17,9 minuutin, 6,0 pisteen ja 5,6 levypallon ottelukeskiarvoilla. Kotti upotti kakkosistaan 61% ja vapaaheitoistaan 49%.

Vanoli Cremona – Angelico Biella 87–68 (30–18, 47–36, 64–53)
Cremona:
Brian Chase 20/2, Luca Vitali 18/4/3 syöttöä/3 riistoa, Tuukka Kotti 14/15.
Biella:
Andrea Renzi 16/9.
T.Kotti:
Aloitusviisikossa, Minuutit 36, Pisteet 14 (2p 7-11), Levypallot 15, Syötöt 2, Riistot 1, Blokit 1.

Stenille 11 pistettä Bundesliigan toisessa finaaliottelussa

Tiina Stenin TSV Wasserburgin pitkä voittoputki katkesi sunnuntai-iltana, kun Rhein-Main Baskets haki yllätyksellisesti 76–65 (33–25)-voiton Saksan Bundesliigan finaalien toisessa osaottelussa.

Joukkueet olivat tasatilanteessa 51–51 vielä kolmen pelatun jakson jälkeen, mutta viimeisellä kymmenminuuttisella Rhein-Main Baskets sai kotiyleisönsä tukemana tiukan otteen Wasserburgin hyökkäyksestä. Toisessa päässä Rhein-Main viimeisteli hurmoskoreilla ja vapaaheitoilla 25 pistettä neljännen jakson aikana.

Wasserburgin aloitusviisikkoon kuulunut Sten viimeisteli 29 minuutissa 11 pistettä ja haki neljä levypalloa. Kentän hahmo oli voittajien Alyssa Karel (27/8).

Finaalien otteluvoitot ovat tasan 1-1. Kolmas osaottelu pelataan Wasserburgin kotihallissa keskiviikkona.

Rhein-Main Baskets – TSV Wasserburg 76–65 (20–11, 33–25, 51–51)
Rhein-Main:
Alyssa Karel 27/8.
Wasserburg: Emma Cannon 22/15/3 riistoa.
T.Sten:
Aloitusviisikossa, Minuutit 29, Pisteet 11 (2p 4-8, 3p 0-1, 1p 3-4), Levypallot 4.

Huff heitti Capo D’Orlandon voittoon LegaDuen päätöskierroksella

Shawn Huffin kevätkausi Italian LegaDuen Capo D’Orlandossa päättyi voitokkaasti, kun Capo D’Orlando nousi kymmenen pisteen takaa 78–75 (53–59)-kirivoittoon Imolaa vastaan.

Ottelun loppuhetkien sankarina juhlittiin 29-vuotissyntymäpäiviään viettänyttä Shawn Huffia, jonka kolmonen lävisti korisukan vain muutamia sekunteja ennen ottelun loppua ja takasi kotijoukkueelle kolmen pisteen voiton.

Huff kuului ottelussa Capo D’Orlandon voimahahmoihin. Huff keräsi 38 minuutissa 16 pistettä, nappasi seitsemän levypalloa ja jakoi kaksi koriin johtanutta syöttöä. Capo D’Orlando voitti kauden 28 ottelustaan 12 ja päätti kauden LegaDuen 11. sijalle.

Huff pelasi Capo D’Orlandon paidassa kahdeksan ottelua 33,9 minuutin, 15,4 pisteen, 6,4 levypallon, 2,0 riiston ja 1,5 syötön keskiarvoilla. Huff kuului myös joukkueen tarkimpiin heittäjiin: helsinkiläislaiturin kakkosista upposi 48%, kolmosista 40% ja vapaaheitoista 84,4%.

Upea Capo D’Orlando – Aget Imola 78–75 (19–20, 35–42, 53–59)
Capo D’Orlando:
Alexander Young 23/5, Mitchell Poletti 16/16, Shawn Huff 16/7.
Imola:
Matteo Frassineti 25/1/3 riistoa.
S.Huff: Aloitusviisikossa, Minuutit 38, Pisteet 16 (2p 3-6, 3p 2-4, 1p 4-6), Levypallot 7, Syötöt 2, Riistot 1.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.