Tukiaisen UCLA:lle neljäs perättäinen voitto

26.11.2009 Yhdysvaltain koripallon yliopistosarja NCAA:ssa seniorikauttaan pelaava Erica Tukiainen onnistui kaukoheitoissaan oikeaan aikaan, kun hänen joukkueensa UCLA kukisti Princetonin kotikentällään 69-59 (29-31). Voitto oli UCLA:lle jo neljäs perättäinen. Ohessa myös muita suomalaissähkeitä NCAA:sta.

Alkukaudella joukkueensa parhaana korintekijänä kunnostautunut Tukiainen pysyi läpi ottelun Princetonin erikoisvartioinnissa, mutta onnistui kaukoheitoissaan ratkaisevilla hetkillä keskiviikon ja torstain vastaisena yönä pelatussa ottelussa. Princeton ehti kuroa UCLA:n kymmenen pisteen johdon kolmeen tilanteessa 60-57, mutta Tukiaisen kaukaa lähtenyt kolmonen katkaisi Princetonin selkärangan neljä minuuttia ennen loppua vieden UCLA:n 63-57-johtoon. UCLA päihitti Princetonin lopulta 69-59 (29-31).

Aloitusviisikossa kentälle saapunut Tukiainen pelasi Princetonia vastaan 31 minuuttia heittäen 10 pistettä (kakkoset 1/3, kolmoset 2/3), keräten yhden levypallon ja jakaen kaksi koriinjohtanutta syöttöä. UCLA:n selkärangan muodostivat tupla-tuplan keränneet Markel Walker (17/11) ja Moniquee Alexander (15/11). Tukiainen on viidessä ensimmäisessä ottelussaan heittänyt kolmosensa päätähuimaavalla 72,0% (18/25) onnistumistarkkuudella. Tukiainen on edelleen UCLA:n ykköskorintekijä 14,4 pisteen keskiarvolla.

Riikka Terävän Oakland hävisi tiistaina kotonaan Bowling Greenille 66-81 (30-35). Terävä ei ollut joukkueensa kokoonpanossa.

Koiviston Greensborolle avausvoitto

Miesten NCAA:ssa kauden kolme ensimmäistä otteluaan hävinnyt Mikko Koiviston UNC Greensboro pääsi voiton makuun tiistaina hakemalla vieraspisteet USC Upstaten kotikentältä lukemin 70-76 (39-42). Tasaisena edennyt ottelu oli kääntyä Greensborolle viitisen minuuttia ennen loppua, jolloin joukkue karkasi jo 11 pisteen johtoon. USC Upstaten 221-senttinen Nick Schneiders (23/12) toi joukkueensa vielä viiden pisteen päähän tilanteeseen 65-70, mutta Greensboron Ben Stywall (17/9) palautti vieraat karkumatkalle kahdella vapaaheitolla sekä riistoa seuranneella donkilla.

Aloitusviisikkoon kuulunut Koivisto huhki kentällä 35 minuuttia viimeistellen 13 pistettä (kakkoset 0/1, kolmoset 4/6, vapaaheitot 1/2), kaksi levypalloa, kaksi syöttöä, kaksi riistoa, kolme pallonmenetystä sekä kaksi virhettä. Ben Stywallin ohessa Greensboron ykkösonnistuja oli Brandon Evans (19/10). Mikko Koivisto on neljässä ottelussa viimeistellyt 9,5 pistettä ottelua kohden ja upottanut kolmosensa 42,9% tarkkuudella.

Cedric Latimerin St. Francis Pennsylvania koki neljännen perättäisen tappionsa häviämällä kotikentällä Lehighille 67-76 (30-35). Lehigh karkasi kotijoukkueelta viemällä tilanteessa 60-60 kahden minuutin jakson nimiinsä 10-0 C.J. McCollumin (20/1) ja Holden Greinerin (18/6) tahdittamina. Suomalaislaituri Latimer saapui otteluun aloitusviisikosta, mutta pelasi virhevaikeuksien johdosta vain 16 minuuttia. Ilmavia donkkeja nautiskellut Latimer nakutteli 14 pistettä (kakkoset 4/4, kolmoset 2/4), repi kolme levypalloa, jakoi kaksi korisyöttöä, menetti pallon kolmasti ja rikkoi neljä kertaa.

Latimer on neljässä pelaamassaan ottelussa viimeistellyt 12,3 pistettä, 3,3 levypalloa ja 2,5 syöttöä ottelua kohden. Kahden pisteen heittonsa Latimer on upottanut hulppealla 76,2% (16/21) tarkkuudella.

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

22.4.2024 14:01 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen johdattamassa Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtonen oli Granadan avainpelaajia joukkueen ottaessa ison askeleen kohti sarjapaikkaa. Severi Kaukiainen joutui pettymään Viron ja Latvian yhteisliigan finaalissa.

15.4.2024 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin takamiehet tehokkaina

Susijengin takamiehet osoittivat heittotaitojaan viikonlopun otteluissa. Sasu Salin kiitti vastuusta tehokkaasti auttaessaan Teneriffan voittoon Espanjassa, Ilari Seppälä paukutti 21 pistettä Ranskassa ja Ville Tahvanainen saman määrän Islannissa. Myös Aatu Kivimäki ylsi kaksinumeroisiin.