Stenin Wasserburg ja Tuomisen Bears aloittavat eurourakkansa

6.11.2013 Europarketeilla nähdään lisää suomalaiskasvoja tänä iltana, kun Tiina Stenin TSV Wasserburg ryhmittyy kentälle naisten Eurocupin avausotteluunsa Belgiassa ja Ville Tuomisen Bakken Bears aloittaa EuroChallenge-taipaleensa Hollannissa ZZ Leidenin vieraana.

Tiina Stenin Wasserburg käynnistää Eurocup-urakkansa Belgiassa..

..ja Ville Tuomisen Bakken Bears pelaa EuroChallenge-avauksensa Hollannissa. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Saksan Bundesliigan mestaruutta viime keväänä juhlinut TSV Wasserburg lähtee Eurocupiin menestys mielessään, sillä vuosi sitten joukkueen urakka Euroopan kakkosliigassa päättyi jo alkusarjaan.

 

Bundesliiga-kauden 2013/14 ensimmäisestä kuudesta ottelustaan viisi voittanut Wasserburg koki viikonloppuna kolauksen latvialaissentteri Anita Telainen loukkaantumisen muodossa, mutta muuten joukkue on iskussa.

 

– Joudumme Anitan loukkaantumisen myötä vähän muuttamaan suunnitelmia ja joudun varmaan itsekin tuuraamaan myös lähempänä koria, joten ei muuta kuin painitrikoot kaapista esiin. Uskon kuitenkin, että pystymme kääntämään tilanteen vahvuudeksemme, arvioi alkukaudella 9,4 pisteen, 2,8 levypallon ja 2,2 syötön keskiarvoilla tilastosarakkeita täyttänyt Tiina Sten.

 

Wasserburgin ensimmäinen haastaja Eurocupissa on Belgian liigan Lotto Young Cats (Sint Katelijne Waver), joka paraikaa majailee Belgian sarjataulukossa kolmantena. Catsin lisäksi Wasserburg kohtaa alkulohkossaan Basket Landesin (Ranska) ja Aluinvent Miskolcin (Unkari).

 

– Lohkomme voi olla yllätyksellinen, ja lisämausteen tuovat tietenkin matkustus ja vaihtelevat olosuhteet. Tänä vuonna on tosin helpompaa, kun ei tarvitse Siperiaan asti lähteä, hymyilee Sten, joka otti viime kaudella joukkueineen mittaa siperialaisesta Novosibirskistä.

 

Tuomisen Bears tulessa Hollannissa

 

Ensimmäistä kauttaan Tanskan Basketligaenissa valmentaman Ville Tuomisen Bakken Bears on voittanut kotimaassaan kaikki pelaamansa kahdeksan ottelua.

 

– Kausi on lähtenyt hyvin käyntiin, mutta liikoja johtopäätöksiä ei silti kannata vetää. Täällä on useammalla joukkueella menossa vahvistusten vaihtoviikot. Tyytyväinen pitää kuitenkin olla, sillä olemme saaneet luotua joukkueellemme selkeän identiteetin ja toimivan pelitavan, nuorten pelaajien sisäänajosta puhumattakaan, Tuominen arvioi alkukautta.

 

Bears käynnistää omat europelinsä EuroChallengen G-lohkossa tänä iltana Hollannissa ZZ Leidenin vieraana. Leiden juhli viime keväänä Hollannin mestaruutta, mutta on alkukaudella voittanut kotimaansa liigassa seitsemästä ottelustaan vain neljä.

 

– Leiden-ottelu ja EuroChallenge-pelit ovat syksymme kohokohta, sillä varsinkin kokeneemmat pelaajamme kaipaavat ekstrasytykettä runkosarjapuurtamisen keskelle, kertoo Tuominen.

 

– Meillä on hyvä kuva Leidenistä joukkueena ja vahva usko, että toteuttamalla konseptiamme meillä on hyvä mahdollisuus voittaa vieraskentälläkin. Tarkoituksemme on pitää kovaa tempoa yllä Leidenissäkin, sillä heiltä ei penkiltä tule yhtä paljon apuja kuin meillä.

 


 

Henkilöt

 
15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

Näytä lisää vastaavia