Old Dominionilla yhä vaikeaa vieraskentällä

14.12.2009 Suomalaislaituri Gerald Lee Jr.:n Old Dominion Monarchs on kärsinyt vieraspelikammosta Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:n avauskierroksilla. Old Dominion on voittanut kaikki viisi kotiotteluaan, mutta viidestä vieraskentällä pelatusta ottelustaan ainoastaan yhden. Viimeksi Old Dominionin kukisti kotonaan Dayton lukemin 50-58 (25-28). Ohessa myös muita suomalaissähkeitä NCAA:sta.

Gerald Lee Jr.:n 15 pistettä eivät riittäneet auttamaan ODU:a kauden toiseen vierasvoittoon.

Mikko Koivisto viimeisteli kolme pistettä vapaaheittoviivalta UNC-Greensboron hävitessä Princetonille.

Riikka Terävän Oaklandin puristus ei aivan riittänyt Purdueta vastaan. Kuvat: Francois Perthuis ja Tomi Kaminen.

Old Dominion oli voitossa kiinni vielä neljä minuuttia ennen loppusummerin sointia numeroissa 48-49. Päätöshetkillä Daytonin fanaattinen, 13 159-henkinen kotiyleisö auttoi kuitenkin läsnäolollaan suosikkijoukkueensa tiivistämään puolustustaan siten, että kärkkäästi voittoa hakeneet vieraat saivat aikaan enää yhden vapaaheiton. Daytonin 24. perättäinen kotivoitto merkittiin tulostaululle lukemin 58-50 (28-25).

Lee Jr. kamppaili Daytonia vastaan 31 minuuttia viimeistellen 15 pistettä (kakkoset 6/12, vapaaheitot 3/4), neljä levypalloa, yhden syötön, kaksi menetystä ja neljä virhettä. Keyon Carter repi Old Dominionille 12 levypalloa. Daytonin parhaana palkittiin Chris Wright (16/12).

Koiviston ja Latimerin joukkueille rökäletappiot

Mikko Koiviston UNC-Greensboron kotiottelu Princetonia eteni tasaisesti viidentoista minuutin ajan, jonka jälkeen vierasjoukkueen Dan Mavraides (13/4) viimeisteli yhdeksän perättäistä pistettä auttaen Princetonin 22-35-puoliaikajohtoon. Ottelun toisella puoliskolla Princeton nakutteli tasaisesti pisteistä UNC-Greensboron lukuisista pallonmenetyksistä edeten helppoon 50-65 (22-35) voittoon.

Vaihdosta kentälle saapuneen Koiviston sihti oli tiessään - vantaalaislähtöinen takamies heitti 14 minuutissa kaikki neljä kolmostaan ja yhden kakkosen ohi. Koivisto upotti vapaaheittoviivalta kolme pistettä, kaapi neljä levypalloa, jakoi yhden korisyötön ja rikkoi kahdesti. Ian Hummer oli 17 pisteellään Princetonin ykköstykki, UNC-Greensboroa tahdittivat Ben Stywall (14/7) ja Brandon Evans (14/7).

Cedric Latimerin St. Francis Pennsylvania teki sunnuntaina hukkareissun Philadelphiaan häviten Drexelille murskaavasti 35-57 (9-25). Katastrofaalisen avauspuoliskon (pelitilanneheitot 13,0%, 11 menetystä, ei syöttöjä) jälkeen toinen puoliaika jäi kosmetiikaksi.

St. Francisin avausviisikkoon kuulunut Latimer ehti pelata 14 minuuttia ennen virhetilinsä täyttymistä. Latimer heitti kaikki neljä pelitilanneheittoaan ohi ja menetti pallon kahdesti, mutta rekisteröi myös kaksi heitontorjuntaa. Samme Givens viimeisteli Drexelille 24 pistettä ja 16 levypalloa ja Devin Sweetney johti St. Francista 15 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

St. Mary's ylivoimainen korin alla

Kira Kojolan St. Mary's käytti korinalusylivoimaansa hyödykseen kukistaessaan lauantain ottelussa Boise Staten kotonaan 83-72 (36-35). Illan suvereeni ykkönen oli St. Mary's-sentteri Louella Tomlinson, joka nosteli 17 pistettä, keräsi yhdeksän levypalloa ja torjui vastustajan heiton uskomattomat 15 kertaa. Myös Jontelle Smith (20p) ja Jasmine Smith (18p) osallistuivat korintekotalkoisiin lähietäisyydeltä.

Vaihdosta peliin tullut Kojola viimeisteli seitsemässä peliminuutissaan kaksi pistettä (kakkoset 1/1, kolmoset 0/1), yhden levypallon ja yhden menetyksen.

Riikka Terävän Oakland oli pitkään voitossa kiinni sunnuntain ottelussa Purdueta vastaan. Oakland siirtyi Terävän kolmosella 55-59-johtoon, kun otteluaikaa oli jäljellä vajaat viisi minuuttia, mutta tipahti täysin Purduen viedessä seuraavat minuutit 12-1. Purdue voitti ottelun lopulta 64-71 (26-30).

Aloitusviisikosta käsin 31 minuuttia pelannut Terävä upotti viisi pistettä (kakkoset 1/1, kolmoset 1/2), kaapi viisi levypalloa, jakoi kaksi korisyöttöä, riisti kolmasti ja torjui vastustajan heiton kerran. Terävälle merkittiin myös kolme menetystä ennen virhetilin täyttymistä. Bethany Watterworth johti Oaklandia 15 pisteellä ja 12 levypallolla ja Purdueta tähdittivät Brittany Rayburn (26p) ja Fankara Malone (18p).

Henkilöt

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.