Tuomisen Bears ja Immosen Dragons voitokkaina viikonloppuun

14.3.2014 Ville Tuomisen Bakken Bears nappasi 13. perättäisen voittonsa Tanskan Basketligaenissa kukistamalla kotikentällään Cimbrian ja vankistamalla asemiaan liigansa kärjessä. Jussi Immosen St. Pölten Dragonsin 20 ottelun tappioputki Itävallan Bundesliigassa puolestaan katkesi 81–88 (39–39)-voitolla Traiskirchenistä.

Ville Tuomisen Bakken Bears nautiskelee 13 voiton putkessa..

..ja Jussi Immonen nautiskeli ensimmäisen voittonsa St. Pölten Dragonsin päävalmentajana. Kuvat: Johan Paulin & Tuomas Venhola.

Tanskan Basketligaenin runkosarjan ykkössijansa jo varmistanut Ville Tuomisen Bakken Bears nautiskeli torstai-iltana Cimbriasta 97–84 (57–40)-voiton kotikentällään. Voitto oli Bearsille kolmastoista perättäinen.

 

Tehot jakaantuivat merkittävän tasaisesti kaikkien Bearsin avainpelaajien kesken. 16 pisteeseen ylsivät Thomas Laerke, Nicolai Iversen, Morten Sahlertz ja Brandon Penn, kun taas Kenny Barkerin kädestä syntyi 14 pistettä.

 

Bearsilla on jäljellä vielä yksi runkosarjaottelu Svendborg Rabbitsia vastaan ennen kuin joukkue kohtaa puolivälierissä Aalborg Vikingsin.

 

Ottelutilastot: Bakken – Cimbria
 

Immosen Dragonsille vihdoinkin voitto

 

Itävallan Bundesliigassa kuultiin perjantai-iltana helpotuksen huokauksia, kun Jussi Immosen valmentama St. Pölten Dragons päätti 20 tappion putkensa 81–88 (39–39)-voitolla Traiskirchen Lionsista.

 

Samo Grum (21/2/4 syöttöä) ja Gary Ware (16/18) olivat voittajien tuotteliaimmat.

 

Dragons jatkaa Itävallan Bundesliigan alemman jatkosarjan jumbona kahdella voitollaan 24 ottelusta.

 

 

Voitto lipesi Huffin Ludwigsburgilta

 

Shawn Huffin MHP Riesen Ludwigsburgilla oli tuhannen taalan paikka nousta Saksan Bundesliigan seitsemännen sijan tuntumaan, mutta Trier onnistui ottelun lopun hermopelissä kuittaamaan vieraistaan 78–77 (37–35)-voiton.

 

Ludwigsburg otti pelin haltuunsa viitisen minuuttia ennen loppua viemällä pariminuuttisen 10-0 ja siirtymällä 69–64-asemasta 69–74-johtoon.

 

Trier nousi kuitenkin Andreas Seiferthin korilla tasoihin 28 sekuntia ennen loppua ja sai kotiyleisön repeämään riemusta Vitalis Chikokon viime hetken vapaaheitolla.

 

Shawn Huff sai jo varhain pelissä kolme virhettä täyteen ja pelasi tällä kertaa vain 11 minuuttia. ”Huhvi” upotti kolme pistettä ja nappasi yhden levypallon.

 

Ottelutilastot: Trier – Ludwigsburg
 

Ahosen ja Ailuksen joukkueille tappiot

 

Roope Ahonen katseli jalkavaivaisena sivusta, kuinka Borås kärsi Ruotsin Basketliganissa sydäntä särkevän 64–66 (37–27)-kotitappion Uppsalalle.

 

Pelin ratkaisi vieraiden Rickard Eriksson kolmoskaaren takaa vain viisi sekuntia ennen loppua. Tappiosta huolimatta Borås on jo varmistanut runkosarjan kakkossijansa.

 

Ray Ailuksen Solna jäi puolestaan Nässjön jyrän alle vieraskentällä 82–61 (53–35). Vikings on vastaavasti jo varmistanut runkosarjan kuudennen sijan.

 

Ottelutilastot: Borås – Uppsala
 
Ottelutilastot: Nässjö – Solna
 
30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

Näytä lisää vastaavia