Stenin Wasserburg ja Salomaan Herner kohtaavat Bundesliigan välierissä

11.4.2014 Saksan Bundesliigan välierissä nähdään kahden suomalaisjoukkueen mittelö. Sekä Tiina Stenin TSV Wasserburg että Henna Salomaan Herner TC varmistivat välieräpaikkansa perjantai-iltana haettuaan toiset otteluvoittonsa puolivälierävastustajistaan.

Saksan Bundesliigan välierissä kohtaavat Tiina Stenin Wasserburg..

..ja Henna Salomaan Herner. Kuvat: Ville Vuorinen & Tomi Kaminen.

 Salomaan Herner haki toisen perättäisen trillerivoittonsa Hallen kustannuksella, tällä kertaa vieraskentällä jatkoajan jälkeen 76–78 (37–40, 72–72).

Quenice Davis (25/5/5 syöttöä/4 riistoa) ja Lisa Koop (16/12/4 blokkia) olivat Hernerin tutkakaksikko ratkaisevassa puolivälierävoitossa. Henna Salomaa onnistui 13 minuutissa kahdesti kolmoskaaren takaa ja rekisteröi kuuden pisteensä lisäksi levypallon ja syötön.

Saarlouisin ja Wasserburgin välinen toinen puolivälieräottelu oli läpihuutojuttu. Wasserburg sai siivet selkäänsä toisella neljänneksellä ja karautti 59–82 (26–45)-voittoon.

Sten pelasi voittajien paidassa 24 minuuttia ja vastasi viidestä pisteestä, neljästä levypallosta sekä yhdestä syötöstä. Wasserburgin tuotteliain oli Svenja Brunckhorst (20/5).

Ottelutilastot: Halle – Herner
Ottelutilastot: Saarlouis – Wasserburg

Leen Ploiesti Romanian cupin pronssiotteluun

Romanian cupin lopputurnauksessa nähtiin perjantaina välieräyllätys, kun Rovinari peittosi suuren ennakkosuosikin, Gerald Lee juniorin edustaman CSU Asesoft Ploiestin pistein 63-71 (32-31).

Ottelu eteni pitkään tasaisena, kunnes kolme ja puoli minuuttia ennen loppua Ploiesti nousi 63-59-johtoon ja näytti karkaavan finaaliin. Viimeiset minuutit olivat kuitenkin silkkaa kauhua Ploiestille, joka kolautteli seitsemän kolmosyritystä rautoihin.

Junnu Lee kuului 23 peliminuutissaan Ploiestin parhaimmistoon. Lee keräsi 13 pistettä ja kolme levypalloa. Finaaliin edenneen Rovinarin Giordan Watson (19/3/5 syöttöä) ja Ermin Jazvin (18/1) olivat joukkueensa pirteimmät.

Ploiesti pelaa lauantaina Romanian cupin pronssista.

Ottelutilastot: Ploiesti – Rovinari

Tuomisen ja Ahosen joukkueille välierätappiot

Tanskan liigassa Ville Tuomisen Bakken Bears hävisi ensimmäisen ottelunsa sitten tammikuun, kun Horsens näpäytti mestarisuosikkia kotikentällään toisessa välieräottelussa pistein 79–72 (36–43).

Bears hallitsi vielä pelin avauspuoliskoa, mutta kipsaantui pelin edetessä eikä saanut Horsensin tehoduoa Vedran Borovcanin (28/9/3 riistoa/2 blokkia)-Skyler Bowlin (21/4/8 syöttöä) kuriin. Bearsista Chris Christoffersen (13/16) oli ajan tasalla.

Välierävoitot ovat nyt tasan 1-1, sarja jatkuu Aarhusissa maanantaina.

Ruotsin Basketliganin kolmas välieräottelu Norrköping Dolphinsin ja Roope Ahosen Boråsin välillä oli Dolphinsin näytös alusta loppuun. Dolphins johti seitsemän pelatun minuutin jälkeen pistein 27-2, jonka jälkeen ottelun loppu oli muodollisuus.

Dolphins voitti pistein 98–64 (56–31) ja siirtyi 2-1-johtoon välieräsarjassa. Roope Ahonen palasi yhden ottelun mittaisen poissaolon jälkeen Boråsin kokoonpanoon ja keräsi 19 minuutissa kolme pistettä, kaksi syöttöä ja kaksi blokkia.

Ottelutilastot: Horsens – Bakken
Ottelutilastot: Norrköping – Borås
 
15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

Näytä lisää vastaavia