Rannikolle piste-ennätys, Koposelle voitto

4.1.2010 Petteri Koposen Virtus Bologna avasi uuden vuosikymmenen niukalla 74-69 (34-34)-vierasvoitolla Vanoli Cremonasta Italian Serie A:ssa. Espanjan ACB-liigassa CB Granadan Teemu Rannikko heitti kauden piste-ennätyksensä, 13, tappio-ottelussa Malagaa vastaan. Ohessa myös muita suomalaisuutisia Euroopan koripallokentiltä.

Teemu Rannikko nakutteli ACB-liigan piste-ennätyksensä tappio-ottelussa Malagaa vastaan.

Petteri Koponen säkitti 11 pistettä Virtus Bolognan aloittaessa vuotensa vierasvoitolla.

Kimmo Muurinen käväisi kentällä minuutin verran NSB Napolin kärsiessä ennätystappion.

Antti Nikkilä upotti kaikki neljä kakkostaan tappiossa Tarragonaa vastaan.

Shawn Huff hakee yhä pelituntumaa Kreikan pääsarjassa.

Ville Mäkäläisen Worthing Thunder nousi Ison-Britannian BBL-liigan pudotuspeliviivan yläpuolelle. Kuvat: Tomi Kaminen ja Francois Perthuis.

Virtus Bologna joutui taistelemaan sarjapisteistään viimeiseen sekuntiin asti sunnuntai-iltapäivänä Italian Serie A:n vieraottelussaan Vanoli Cremonaa vastaan.

Petteri Koponen johdatti kolmen pisteen korillaan ja kahdella perättäisellä korisyötöllään Virtuksen 66-71-johtoon, kun ottelua oli pelaamatta vajaat kaksi minuuttia. Koposella oli mahdollisuus kasvattaa Virtuksen johto seitsemään pisteeseen hetkeä myöhemmin vapaaheitoillaan, mutta suomalaistakamiehen heitot ponnahtivat raudoista ja Cremona kavensi kolmosella tilanteeksi 69-71. Virtuksen pelastavaksi enkeliksi ilmoittautui sentteri Michele Maggioli, joka säkitti kolmosrajan takaa loppuluvut 69-74 (34-34).

Aloitusviisikosta käsin 34 minuuttia pelannut Koponen upotti Cremonaa vastaan 11 pistettä (kakkoset 0/2, kolmoset 3/6, vapaaheitot 2/4), repi kuusi levypalloa, jakoi kolme korisyöttöä, menetti pallon kerran ja rikkoi kolmasti. Koposen lisäksi kaksinumeroisten pistelukujen kerhoon pääsivät Virtuksesta Maggioli (19/5), David Moss (12/7), LeRoy Hurd (11/6) ja Andre Collins (10/4/5 syöttöä/4 riistoa). Brandon Brown nakutti Cremonalle 14 pistettä ja haki kahdeksan levypalloa.

Virtus Bologna on voittanut kauden 12 ottelustaan seitsemän ja jakaa Serie A:n viidennen sijan Air Avellinon kanssa.

Muurisen Napolin syöksykierre jatkuu

Kimmo Muurisen edustama NSB Napoli elää syvää kriisikautta Italian Serie A:ssa. Amerikkalaispelaajat Robert Traylor, Travis Best ja Damon Jones sekä kreikkalainen luottopelaaja Dimitrios Tsaldaris siirtyivät joulutauolla muihin seuroihin. Napoli jatkaa kautta pitkälti omilla junioreilla kootun joukkueen varassa.

Muurinen kävi sunnuntai-iltana parketilla kääntymässä minuutin verran ilman tilastomerkintöjä, kun Napoli sai Angelico Biellalta selkäänsä ennätysluvuin 54-124 (30-71). Napoli hävisi levypallot 14-39, menetti pallon 26 kertaa ja upotti pelitilanneheittonsa 39,6% tarkkuudella Biellan 72,6% osumatarkkuutta vastaan.

Tasaisesti vastuuta kaikkien pelaajien kesken kierrättäneen Biellan ykkönen oli Luca Garri (24/9). Napoli on hävinnyt pelikauden kaikki 12 otteluaan.

Rannikolle piste-ennätys tappio-ottelussa

Teemu Rannikon Granadan aaltoliike Espanjan pääsarja ACB:ssa jatkui sunnuntaina, kun joukkue kärsi vieraskentällä suurinumeroisen 87-112 (42-59) -tappion kehnon alkukauden jälkeen hyvään kuntoon päässyttä Unicaja Malagaa vastaan.

Granadan kohtaloksi koitui Malagan ilmiömäinen heittopeli (kakkoset 68%, kolmoset 62%). Isäntien ehdoton ykkönen oli Georgian passilla pelaava amerikkalaistakamies Omar Cook, joka nakutteli 35 pistettä (kolmoset 6/8, kakkoset 5/7, vapaaheitot 7/8) ja jakoi seitsemän korisyöttöä. Malagalaisten korintekotalkoisiin osallistuivat aktiivisina myös Georgios Printezis (16/7), Joel Freeland (15p), Carlos Jimenez (13p) ja Jiri Welsch (11p).

Suomen koripallomaajoukkueen tukipilari Teemu Rannikko oli Malagaa vastaan vireessä ja viimeistelikin joukkueensa toiseksi korkeimman pistemäärän, 13 (kakkoset 2/2, kolmoset 1/3, vapaaheitot 6/6). Lähes 17 minuuttia pelanneelle Rannikolle merkittiin ottelussa myös yksi menetys sekä yksi virhe. Granadan pisteykkönen oli Jesus Fernandez (16/6).

Granada tippui tappionsa myötä ACB:n sarjataulukossa jaetulle 12. sijalle kuudella voitolla ja kymmenellä tappiolla. Granadan kanssa sarjataulukossa ovat tasapisteissä Gran Canaria, Alicante, Valladolid sekä Fuenlabrada.

Nikkilän Girona alisuoritti, Stenin Huescalle täpärä voitto

Antti Nikkilän Sant Josep Girona ei saanut peliään kulkemaan Espanjan kakkosliiga LEB Goldin vuoden 2010 ensimmäisellä kierroksella. Sarjataulukossa toiseksi viimeisellä sijalla majaileva Tarragona vei kotipisteet Gironan edestä lukemin 73-68 (39-32).

Gironan luottopelaajat Darryl Middleton ja Troy DeVries eivät saaneet heittoaan putoamaan Tarragonaa vastaan, joten vastuu jakautui useammalle pelaajalle: peräti kahdeksan Gironan pelaajaa heitti ottelussa 6-10 pistettä. Lähes koko ottelun muutaman pisteen takaa-ajoasemassa ollut Girona pakotti päätöshetkillä Tarragonan vapaaheittoviivalle, mutta isäntäjoukkue ei erehtynyt bonusviivalta (18/22).

210-senttinen Nikkilä tuli peliin vaihdosta ja heitti 14 minuutissa kahdeksan pistettä säkittämällä kaikki neljä kakkostaan sisään. Nikkilälle merkittiin myös neljä levypalloa. Tarick Johnson ja Daniel Garcia heittivät kumpikin Tarragonalle 19 pistettä. Girona jatkaa LEB Goldin sarjataulukossa neljännellä sijalla voitettuaan 17 ottelustaan kymmenen.

Sarjaporrasta alempana, Espanjan kolmosliiga LEB Silverissa, Juha Stenin Lobe Huesca venyi myöhään sunnuntai-iltana 86-83 (35-46)-trillerivoittoon sarjakakkonen Corunasta.

Coruna rynnisti tehokolmikkonsa Nathan Miller (23p)-Douglas Nunes (17p)-David Garcia Pena (16p) johdolla avausjaksolla murskaavasti 16-34-vierasjohtoon. Lobe Huescalta kesti vielä kahden jakson ajan käynnistää kone, mutta joukkue päihitti sarjajohtajan ottein vastustajansa viimeisellä kymmenminuuttisella 27-9 ja jatkaa sarjan kärjessä voitettuaan 16 ottelustaan 12.

Vaihdosta kentälle saapunut Sten pelasi vajaat 10 minuuttia, mutta jäi tällä kertaa pisteittä (kakkoset 0/1). Stenille merkittiin ottelussa yksi levypallo, yksi syöttö sekä yksi virhe. Huescan tehomiehet olivat Zachary Andrews (27/7) ja Asier Garcia (23p).

Huffin Kavalalle murskatappio

Suomalaislaituri Shawn Huffin Kavala/Panorama tipahti Kreikan pääsarja A1 Ethnikin hännänhuipuksi hävittyään lauantaina vieraskentällä Panelliniokselle murskaluvuin 59-84 (25-39).

Joshua Davisin (14p) johtama Panellinios rankaisi Kavalaa tarkalla heittopelillään laajalta rintamalta ja pakotti Kavalan kaukoheittoihin, jotka upposivat sisään välttävällä tarkkuudella (26,3%). Kavala hävisi myös ottelun levypallot lukemin 20-30.

Vaihdosta kentälle saapunut Huff nakutteli 19 minuutissa neljä pistettä (kakkoset 2/4, kolmoset 0/1), haki kaksi levypalloa, menetti pallon kerran ja otti yhden virheen. Giedrius Gustas oli Kavalan paras korintekijä 12 pisteellä. Kavala on voittanut kauden kymmenestä ottelustaan kaksi.

Mäkäläisen Worthing nousi pudotuspeliviivan yläpuolelle

Ville Mäkäläisen Worthing Thunder kukisti Ison-Britannian BBL-liigassa sarjanelonen Cheshire Jetsin lauantaina 109-94 (55-48). Voitto nosti Worthing Thunderin BBL:n sarjataulukon jaetulle kahdeksannelle sijalle Guildford Heatin kanssa.

Thunder ei aikaillut näyttäessään vierasjoukkueelle kaapin paikkaa, ja siirtyi heti avausminuuteilla 23-9-johtoon. Cheshire pyristeli kolmosillaan pelin tasoihin tilanteessa 44-44, mutta Worthing toipui lyhyestä suvantovaiheestaan ja nousi Reggie Brattonin ja Sherrad Prezzie-Bluen ratkaisuilla kolmannen jakson alussa 66-55-johtoon. Cheshire ei päässyt ottelun lopussa enää kuutta pistettä lähemmäksi.

Tuttuun tapaan Thunderin aloitusviisikkoon kuulunut Ville Mäkäläinen pelasi lauantain ottelussa 35 minuuttia viimeistellen 17 pistettä (kakkoset 6/10, vapaaheitot 5/6). Mäkäläiselle merkittiin myös kunnioitettavat viisi korisyöttöä sekä kaksi levypalloa, yksi pallonriisto sekä yksi virhe. Reggie Bratton heitti Worthingille 28 pistettä ja haki yhdeksän levypalloa ja Cheshireä kannatteli James Hamilton (29/9).

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.