Koponen upotti Samaran, Leellä vahva ilta

30.11.2014 Petteri Koponen osoitti parasta osaamistaan sunnuntaina, kun BC Himki jatkoi vahvaa menoaan VTB-liigan kärjessä kukistamalla hyvän päätösneljänneksen myötä Krasnye Krilia Samaran 95–102 (45–53). Koponen oli voittajien päätykki 24 pisteellään. Romaniassa Gerald Lee jr oli jälleen CSU Asesoft Ploiestin parhaimmistoa voitto-ottelussa.

Petteri Koponen oli Samaran surma.

Gerald Lee jr.:n hyvä kausi Romaniassa sai jatkoa.

Shawn Huff upotti seitsemän pistettä Bambergissa.

"Reiska" Ailuksen Solna Vikingsillä oli hyvä marraskuu. Kuvat: Ville Vuorinen & Johan Paulin.

Samara kiusasi Himkiä vielä kolme minuuttia ennen loppua pisteen päässä numeroissa 88–89, jolloin moskovalaiset ottivat pelin haltuunsa.

Tyrese Ricen vapaaheitot sekä Sergei Monian kakkonen ja vapaaheitto kasvattivat eron kuuteen, ja päätösminuutin alussa Marko Popovic suolasi Samaran onnistuneella kolmosellaan.

Kolmatta kauttaan Himkiä edustava Petteri Koponen mylläsi 24 pistettä erinomaisella heittopelillä (kakkoset 6/6, kolmoset 4/7), jakoi kolme syöttöä ja riisti pelivälineen vastustajalta kerran. Komeat pistesaaliit hakivat myös Tyrese Rice (21/2/5 syöttöä) ja Sergei Monia (20/4).

Himki jatkaa kauttaan VTB-liigan kärkikolmikossa kolmannella sijalla voitettuaan kahdeksasta pelaamastaan ottelusta seitsemän.

Ottelutilastot: Samara – Himki

Leellä jälleen vahva ilta

Viime viikolla kauden ennätyksensä Romanian liigassa sivaltanut Gerald Lee junior kuului jälleen joukkueensa parhaimmistoon.

Kotijoukkue Craiova antoi hyvän vastuksen ennakkosuosikki CSU Asesoft Ploiestille, mutta Ploiesti karkasi kotimatkalle 77–87 (38–44)-voitto takataskussaan.

Lee uurasti vierasjoukkueen korin alla 30 minuuttia 16 pisteen, kuuden levypallon, kahden syötön, yhden riiston ja yhden blokin tehoilla. Lee muodosti Jonte Flowersin (18/8) kanssa joukkueensa tehokaksikon.

Ploiesti on voittanut yhdeksästä Romanian liigassa pelaamastaan ottelusta seitsemän.

Ottelutilastot: Craiova – Ploiesti

Huff Ludwigsburgin aloitusviisikossa, Koiviston Skylinersille voitto

Shawn Huff asteli jälleen kentälle Ludwigsburgin aloitusviisikossa, kun joukkue kohtasi vierasottelussaan perinteikkään Bambergin.

Haastajan asemassa peliin lähtenyt Ludwigsburg piinasi isompaansa täydet 40 minuuttia, mutta Bamberg nipisti haastajansa kumoon pistein 65–59 (26–29) otettuaan pelin hallintaansa kolmannella jaksolla.

Huff ajautui virhevaikeuksiin, mutta pelasi 19 minuuttia seitsemän pisteen, yhden levypallon ja yhden syötön tehoilla. Janis Strelnieks oli 19 pisteellään Bambergin parhain.

Viime viikolla pelikuntoon palautunut Mikko Koivisto oli sivussa Gordon Herbertin valmentaman Frankfurt Skylinersin kokoonpanosta, kun frankfurtilaiset nitistivät Mitteldeutscherin vieraissa 62–73 (28–31) Aaron Doornekampin (16/7), Jon Voigtmannin (14/6/5 syöttöä) ja Sean Armandin (13/6) näyttäessä tietä.

Sekä Ludwigsburg että Frankfurt ovat voittaneet Bundesliigassa tällä kaudella neljä ottelua. Frankfurtilla on pelattuna yksi ottelu enemmän.

Ottelutilastot: Bamberg – Ludwigsburg

Ailuksen Vikingsillä hyvä marraskuu

Hankalan alun kauteensa Ruotsin Basketliganissa saanut, Ray Ailuksen ja Janne Koskimiehen valmentama Solna Vikings varmisteli itsellensä voitokkaan marraskuun nujertamalla Jämtlandin vieraskentällä 88–100 (50–59).

Solnan voiton arkkitehti oli Serkan Inan, joka upotti kaikki neljä kolmen pisteen heittoyritystään ja kaikki kymmenen vapaaheittoyritystään.

Vikingsin voittosuhde marraskuussa oli positiivinen, kun joukkue voitti viidestä ottelustaan kolme. Kaikkiaan Vikings on voittanut viisi kahdestatoista ottelusta.

Ottelutilastot: Jämtland – Solna

Tuomisen Bearsille avaustappio

Yhdeksällä perättäisvoitolla kautensa Tanskan liigassa aloittanut, Ville Tuomisen luotsaama Bakken Bears nujertui ensi kerran kauden aikana, kun Randers haki pisteet Bearsin kotikentältä lukemin 85–89 (36–47).

Bears johti ottelua neljä minuuttia ennen loppua, mutta hävisi kaksiminuuttisen 0-10, eikä kyennyt enää nousemaan. Vieraat johti voittoon Charlie Burgess (22p) ja Chris Nielsen (20p).

Bearsilla on nyt tilillään Basketligaenissa yhdeksän voittoa ja tappio.

Ottelutilastot: Bakken – Randers

Olimpija voittoisa, Salin sivussa

Sasu Salin pysyi edelleen sivussa nilkkavamman johdosta, kun Union Olimpija Ljubljana nujersi makedonialaisvastustajansa MZT Skopjen Adrianmeren liigassa 69–56 (31–30). Salinin lisäksi Olimpijalla on ollut viime otteluissaan sairaslistalla Dino Muric ja Luka Rupnik.

Alen Omic (14/7), Paolo Marinelli (13/3), Marko Marinovic (13/3/6 syöttöä) ja Halil Kanacevic (13/8/4 blokkia) muodostivat Olimpijan vahvan nelikon, mutta slovenialaisten voiton avain oli luja joukkuepuolustus.

Hyvää kautta pelaava Olimpija jatkaa Adrianmeren liigan neljännellä sijalla kuudella voitolla kymmenestä ottelusta.

Ottelutilastot: Olimpija – Skopje
 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

Näytä lisää vastaavia