Leellä hirmuilta Eurocupissa, Ploiesti varmisti jatkopaikkansa

11.12.2014 14:32 Gerald Lee jr.:n edustama CSU Asesoft Ploiesti varmisti paikkansa Eurocupin 32 parhaan joukossa nujertamalla keskiviikkoiltana Hapoel Jerusalemin vieraskentällä kahden jatkoajan trillerissä. Kentän kuningas oli Lee, joka varmisti Ploiestin jatkopaikan 24 pisteen saldollaan. Unkarissa Petteri Koponen urakoi joukkueensa isoimmat minuutit Himkin voitossa Szolnokista.

Junnu Lee kunnostautui, kun Ploiesti varmisti jatkopaikkansa Eurocupissa.

Petteri Koponen pelasi isot minuutit Unkarissa.

Shawn Huffin kolmoset upposivat Berliinissä. Kuvat: Ville Vuorinen.

Junnu Lee oli hyökkäyspäässä suvereeni Hapoelin senttereitä vastaan ja nosteli 24 pistettään mainioin tarkkuuksin (kakkoset 10/13, vapaaheitot 4/6). Susijengi-sentteri ehti myös kaapia viisi levypalloa, riistää pallon kolmasti ja antaa yhden korisyötön ennen virhetilinsä täyttymistä toisella jatkoajalla.

Ploiesti hallitsi peliä hienokseltaan, mutta Hapoel oli sinnikäs isäntä. Donta Smith tasoitti tilanteen vapaaheitoillaan neljä sekuntia ennen loppua siirtäen ottelun jatkoajalle, ja ensimmäisen jatkoajan lopulla Bracey Wrightin kolmonen toi tilanteeksi 96–96, jolloin edessä oli toinen jatkoaika.

Toisella jatkoajalla Ploiesti siirtyi vapaaheittoviivalta 110–112-johtoon kahdeksan sekuntia ennen loppua, jonka jälkeen Dragan Labovic varmisti vierasvoiton riistämällä pallon Wrightiltä.

Leen lisäksi vierasjoukkuetta kannattelivat Jarvis Hayes (16/11/7 syöttöä) ja Dee Brown (21/3/6 syöttöä). Bracey Wright (24/2/3 syöttöä) oli Hapoelin ykkönen.

Ploiesti on voittanut yhdeksästä pelaamastaan Eurocup-ottelusta viisi ja taistelee vielä Volgogradin kanssa lohkonsa kolmossijasta.

Ottelutilastot: Hapoel – Ploiesti

Koposen Himki suvereeni Unkarissa

Petteri Koposen BC Himkin voittoisa Eurocup-taival sai jatkoa, kun venäläiset nujersivat vieraskentällä Unkarissa KK Szolnoki Olaj’n luvuin 65–79 (32–36).


Himkin puristava joukkuepuolustus hyydytti Szolnokin kolmannella jaksolla, jonka jälkeen Himki pääsi kasvattamaan tasaisesti eron 14 pisteeseen. Kentän ylivoimainen ykkönen oli voittajien Tyler Honeycutt (20/12/3 syöttöä/3 riistoa/3 blokkia).

Petteri Koponen sai maukkaasti peliaikaa. Koponen tyylitteli 33 minuutissa Himkille kahdeksan pistettä, kolme levypalloa, kolme syöttöä ja riiston.

Himki jakaa Eurocup-alkulohkonsa ykkössijan Besiktas Istanbulin kanssa. Joukkueet ovat voittaneet yhdeksästä pelaamastaan ottelusta seitsemän.

Ottelutilastot: Szolnoki – Himki

Salinin Olimpijalle kirvelevä tappio Pietarissa

Sasu Salinin toipuminen nilkkavammasta jatkui yhä edelleen keskiviikkoillan Eurocup-kierroksella, kun Union Olimpija Ljubljana matkusti Pietariin Zenitin vieraaksi.

Zenit hallitsi ottelua alusta asti ja johti päätösneljänneksellä numeroissa 67-57, mutta Olimpija ryhmittäytyi vielä takaa-ajoon ja nousi 24 sekuntia ennen loppua kahden pisteen päähän (74-72).

Kotijoukkueen Artem Vihorovin onnistuneen vapaaheiton jälkeen Zenit pakotti Olimpijan vapaaheittoviivalle, eikä slovenialaisten kahdesta onnistuneesta vapaaheitosta huolimatta Olimpija ehtinyt enää saada voittoheittoa ilmaan. Zenit vei kotipisteet luvuin 75-74 (45-37).

Artem Vihorov oli 20 pisteellä Zenitin tykki. Dino Muric upotti Olimpijalle 15 pistettä.

Tappiosta huolimatta Olimpija on varmistanut paikkansa Eurocupin jatkosarjassa. Joukkue on voittanut yhdeksästä ottelustaan viisi.

Ottelutilastot: Zenit – Olimpija

Huffilla täydellinen heittoilta Berliinissä

Susijengin “Linkkuveitsi” Shawn Huff antoi mainiota näyttöä osaamisestaan tiistai-iltana, kun hänen edustamansa MHP Riesen Ludwigsburg kohtasi Saksan Bundesliigaa johtavan perinteikkään Alba Berlinin vieraskentällä.

Huff sihtasi kaaren takaa neljä kertaa ja osui heitoissaan jokaisella yrittämällä keräten joukkueelleen mukavat 12 pistettä. Huff ehti pisteidensä lisäksi kerätä kaksi riistoa ennen kuin sai virhetilinsä täyteen 13. peliminuuttinsa kohdalla.

Huffin hyvästä heittoillasta huolimatta Alba oli odotetun kova isäntä ja taivutti Ludwigsburgin siltaan pistein 93–76 (48–38) Alex Renfroen (21/6/7 syöttöä) ja Jamel McLeanin (20/5) onnistumisten siivittämänä.

Tappion myötä Ludwigsburg valahti Bundesliigan 15. sijalle neljällä voitollaan kahdestatoista ottelusta. Tilanne ei ole kuitenkaan kriittinen, sillä Bundesliigan kahdeksas sija on vain kahden voiton päässä.

Ottelutilastot: Alba – Ludwigsburg
 
15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

Näytä lisää vastaavia