Leen Old Dominionin kotitaika piti

22.2.2010 Gerald Lee Jr.:n Old Dominion Monarchs haki 22. perättäisen kotivoittonsa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa päihittämällä Towsonin 78-67. ODU:n pyrkimykset edetä valtakunnan 25 parhaan joukkoon kokivat kuitenkin kolauksen perjantain Northern Iowa -vierastappion myötä.

Gerald Lee Jr.:n Old Dominionin kotitaika säilyy.

Cedric Latimerilla oli vahva viikko, kun St. Francis rynnisti pudotuspeleihin.

Mikko Koivisto pääsi heittovireeseen UNC-Greensboron katkaistessa tappioputkensa.

Riikka Terävän Oakland vahvisti asemiaan pudotuspelitaistossa.

Kira Kojola pelasi nelivuotisen yliopistouransa viimeisen kotiottelun. Kuvat: Tomi Kaminen, Tuomas Venhola ja Pentti Pekkala.

Old Dominion Monarchs keräsi kotikentälleen jälleen hulppeat 6,832 fania tiistaiseen otteluun Towsonia vastaan. Erinomaisella tarkkuudella pelitilanneheittonsa viimeistellyt Old Dominion päihitti Towsonin ongelmitta 78-67 (38-31) napaten jo 22. perättäisen kotivoittonsa. Old Dominionin kotivoittoputki on USA:n yliopistoliiga NCAA:n kaikkien aikojen kolmanneksi pisin.

Suomalaislaituri Gerald Lee Jr. kuului Towson-ottelussa joukkueensa kantaviin voimiin pussittamalla 29 minuutissa 14 pistettä (kakkoset 4/7, kolmoset 1/1, vapaaheitot 3/6) ja keräämällä kolme levypalloa. Lee keräsi tilastoihin myös yhden syötön, yhden riiston, yhden blokin ja yhden pallonmenetyksen. Leen lisäksi Frank Hassell (15/6), Kent Bazemore (14/5 syöttöä) ja Keyon Carter (13/7) kuuluivat kotijoukkueen syömähampaisiin.

Perjantaina Old Dominion matkusti valtakunnallisessa rankingissa #24 sijoitetun Northern Iowan vieraaksi 7,031 katsojan eteen. Old Dominion sai otteluun hyvän alun ja johti valtakunnallisesti televisioitua ottelua lukemissa 6-8, mutta hävisi seuraavat minuutit 15-2 ja joutui takaa-ajajan asemaan. Northern Iowa onnistui pitämään vieraat takanaan ja haki 13. perättäisen kotivoittonsa 71-62 (31-22).

Lee ehti pelata Northern Iowaa vastaan 36 minuuttia ennen virhetilinsä täyttymistä ja viimeisteli joukkueensa korkeimman pistemäärän, 19 (kakkoset 5/10, kolmoset 1/1, vapaaheitot 6/7). Lee nappasi myös kolme levypalloa sekä menetti pallon kolmasti. Kentän ykkönen oli 23 pistettä heittänyt Northern Iowan Ali Farokhmanesh.

Old Dominion on voittanut 29 ottelustaan 21 ja CAA-konferenssissa 16 ottelustaan 13.

Latimerin St. Francisille pudotuspelipaikka

Cedric Latimerin St. Francis Pennsylvania varmisti viikolla paikkansa Northeast-konferenssin pudotuspeleissä päihittämällä torstaina Quinnipiacin 73-68 (25-38) ja lauantaina Sacred Heartin identtisin numeroin 73-68 (26-27).

Huonosta viimeistelystä kärsinyt St. Francis oli torstain ottelussa Quinnipiacia vastaan pahimmillaan 17 pisteen tappioasemassa. Laitahyökkääjä Will Felder (20/7) nosti kuitenkin esimerkillään St. Francisin mukaan voittotaisteluun. Suomalaislaituri Latimer osui kirivaiheen huipentumassa kahdesti kaaren takaa, ja viimeisen viiden minuutin aikana St. Francis saneli ottelun kulun.

Vaihdosta aloittanut Latimer käytti 17 peliminuuttiaan tehokkaasti säkittäen 12 pistettä (kakkoset 2/4, kolmoset 2/4, vapaaheitot 3/4) ja keräten neljä levypalloa. Latimerille merkittiin myös kolme pallonmenetystä ja kolme virhettä.

Sunnuntaina St. Francisin voiton takuumieheksi nousi Devin Sweetney, joka keräsi tilastoihin 31 pistettä ja 13 levypalloa. Ottelu Sacred Heartia vastaan eteni tasaisesti, mutta Sweetney onnistui korinteossa lähes aina halutessaan. Latimer sai valmentajaltaan luottoa 23 minuutin verran ja rymisteli 12 pistettä (kakkoset 3/5, kakkoset 2/6), kaksi levypalloa, yhden syötön ja kolme virhettä.

St. Francis on hakenut 27 ottelustaan 11 voittoa ja Northeastern-konferenssin 16 ottelustaan yhdeksän voittoa.

Koiviston UNCG katkaisi tappioputkensa

Mikko Koiviston UNC-Greensboro kärsi keskiviikkona viidennen perättäisensä tappionsa vieraskentällä Elonia vastaan lukemin 65-70 (23-35). Lauantaina Greensboro onnistui kuitenkin katkaisemaan tappioputkensa päihittämällä Citadelin vieraskentällä 59-53 (24-23).

Keskiviikkona Elon johti UNC-Greensboroa vastaan toisen puoliajan alussa jo numeroissa 39-23, kunnes vieraiden Ben Stywall (22/11) piiskasi joukkueensa takaa-ajoon. Aloitusviisikosta käsin 33 minuuttia ahkeroinut Koivisto heitti kauden ennätyksensä, 19 pistettä (kolmoset 6/15, vapaaheitot 1/2), joista yhdeksän viimeisen neljän minuutin aikana. Koivisto ehti myös jakaa kaksi korisyöttöä, riistää kahdesti, hakea yhden levypallon ja menettää pallon kerran.

Lauantaina Koivisto oli taas vireessä ja mätti 37 minuutissa 18 pistettä (kakkoset 4/7, kolmoset 2/7, vapaaheitot 4/4), keräsi kolme levypalloa ja jakoi kaksi korisyöttöä. Joukkueen ykkönen oli kuitenkin UNC-Greensboron kaikkien aikojen levypallolistan ykköseksi noussut Ben Stywall (19/14).

UNC-Greensboro on voittanut 27 ottelustaan kuusi ja konferenssin sisäisestä 16 ottelustaan viisi.

Tukiaisen UCLA helppoihin voittoihin

Erica Tukiaisen UCLA päihitti viikon aikana kahdesti vastustajansa Yhdysvaltain luoteisrannikolta. Torstaina UCLA:n jyrän alle jäi Washington 73-55 (31-32) ja lauantaina "lähes kaimaseura" Washington State 93-58 (43-35).

Washington antoi torstain ottelussa UCLA:lle väkevän vastuksen ja kotijoukkue pysytteli iskuetäisyyden päässä lähinnä Markel Walkerin (19/4) koreilla. UCLA aloitti kuitenkin toisen puoliajan latautuneesti ja ryntäsi 26-5-rykäisyllään 57-37-karkumatkalle Jasmine Dixonin (17/5) erinomaisen pelivireen saattelemana.

UCLA:n avausviisikkoon kuulunut Tukiainen heitti 23 minuutissa seitsemän pistettä (kakkoset 1/2, kolmoset 1/3, vapaaheitot 2/") ja keräsi viisi levypalloa, yhden syötön ja yhden torjunnan.

Lauantaina UCLA:lla oli varaa peluuttaa kaikkia pöytäkirjaan merkittyjä pelaajia murskavoitossa Washington Statea vastaan. Viisi UCLA:n pelaajaa merkitsi kaksinumeroiset pisteluvut Rebekah Gardner (19/6) etunenässä. Tukiainen heitti 17 minuutissa kuusi pistettä (kakkoset 3/5), haki yhden levypallon ja menetti pallon kolmasti.

UCLA on voittanut 25 ottelustaan 18 ja Pac-10-konferenssin 14 ottelustaan 11.

Terävän Oakland vahvisti asemiaan

Riikka Terävän Oakland Grizzlies vahvisti asemiaan Summit-konferenssin pudotuspelitaistossa päihittämällä lauantaina kotonaan North Dakota Staten 70-56 (31-28).

Dakotalaiset sinnittelivät Katie Birkelin (21/5) ratkaisuilla muutaman pisteen päässä puoliaikaan mennessä, mutta menettivät otteen tauon jälkeen, kun Oaklandin puolustus alkoi purra. Bethany Watterworth johti Oaklandin toisen puoliajan rynnistystä 17 pisteellään.

Aloitusviisikosta käsin 32 minuuttia urakoinut Terävä nosteli neljä pistettä (kakkoset 1/2, vapaaheitot 2/2), poimi viisi levypalloa, antoi kolme korisyöttöä, riisti kolmasti ja torjui kerran vastustajan heiton. Terävälle merkittiin myös kolme pallonmenetystä.

Oakland on hakenut 27 ottelustaan 15 voittoa sekä Summit-konferenssin 16 ottelustaan 12 voittoa.

Kojolan St. Mary's voittoon kauden viimeisessä kotipelissä

Kira Kojolan St. Mary's Gaels haki riemukkaan 70-64 (32-33)-voiton San Diegosta pelikauden 2009/10 viimeisessä runkosarjan kotiottelussaan.

Yliopistouransa viimeisen kotiottelun pelannut Jontelle Smith nakutti 18 pistettä ja kahdeksan levypalloa, ja joukkueen tukipilari Louella Tomlinson viimeisteli totutut 14 pistettä ja 13 levypalloa. Smithin tavoin yliopistouransa viimeisen pelinsä kotiyleisönsä edessä pelannut 23-vuotias Kojola keräsi kuudessa minuutissa yhden levypallon ja yhden pallonmenetyksen.

St. Mary's on voittanut 27 ottelustaan 19 ja West Coast-konferenssin 12 ottelustaan kaksi.

Henkilöt

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.