Leen Ploiesti siirtyi sarjakärkeen, Koposelle 21 pistettä Saratovissa

1.2.2015 Gerald Lee juniorin CSU Asesoft Ploiestin kahden ottelun minitappioputki Romanian Divizia A:ssa katkesi lauantai-iltana, kun Ploiesti kaatoi Steauan kärkikamppailussa 85–80 (46–41) ja siirtyi sarjakärkeen. Petteri Koponen mätti 21 pistettä Siperiassa Himkin yllätystappiossa Saratovia vastaan, ja Shawn Huffin Ludwigsburg jatkoi kipuamistaan Saksan Bundesliigassa.

Junnu Leen Ploiesti siirtyi sarjakärkeen Romaniassa.

Petteri Koponen upotti 21 pistettä Saratovia vastaan.

Shawn Huffin Ludwigsburg nousi pudotuspeliviivalle Saksan Bundesliigassa.

Samuel Haanpään Borås haki voiton Ruotsin suomalaiskamppailussa. Kuvat: Ville Vuorinen.

Steaua oli hakemassa vierasvoittoa Ploiestista johtamalla viimeisen peliminuutin alussa 76–77. Marius Runkauskasin onnistuneen kolmosen jälkeen Ploesti veisteli kuitenkin viiden pisteen voittonsa vapaaheittoviivalta.

”Junnu-Lee” oli jälleen Ploiestin kirkkainta aatelia nostelemalla 21 minuutissa 15 pistettä. Junnu haali myös kolme levypalloa, jakoi kaksi syöttöä sekä blokkasi ja riisti kerran. Marius Runkauskas (22/4) oli hallitsevan Romanian mestarin tehokkain.

Ploiesti siirtyi voitollaan Romanian liigan kärkeen. Joukkue on voittanut 15 ottelustaan 12.

Ottelutilastot: Ploiesti – Steaua

Koposella taas mainio ottelu, Himkille kyytiä Saratovissa

Petteri Koponen kääri erinomaisen tammikuunsa pakettiin säkittämällä 26 minuutissa 21 pistettä, jakamalla neljä syöttöä, riistämällä pallon kerran ja blokkaamalla yhden vastustajan heitoista, kun BC Himki matkusti VTB-liigan merkeissä Volgan mutkaan Avtodor Saratovin vieraaksi.

Koposen mainioista otteista huolimatta Himkin pitkä voittoputki VTB-liigassa katkesi rytisten, kun ukrainalaissentteri Kyrylo Fesenkon (23/13/3 riistoa) ja amerikkalaistakamies Courtney Fortsonin (15/8/8 syöttöä) johtama Saratov löylytti moskovalaisvieraitaan 101–76 (50–41). Koponen oli Himkistä ainoa tasolleen yltänyt pelaaja.


Koposen tammikuu VTB-liigassa oli menestyksekäs. Koponen latoi joukkueelleen 16,0 pistettä, 6,3 syöttöä ja 1,5 levypalloa ottelua kohden.

Tappiostaan huolimatta Himki jatkaa tukevasti VTB-liigan kakkossijalla Moskovan TsSKA:n jälkeen voitettuaan 16 ottelustaan 14.

Ottelutilastot: Saratov – Himki

Huffin Ludwigsburg nousi pudotuspeliviivalle

Shawn Huffin MHP Riesen Ludwigsburg löi pisteen hienolle alkuvuodelleen Saksan Bundesliigassa nujertamalla kotikentällän Trierin 74–69 (42–36) ja nousemalla yhdeksännen voittonsa myötä jaetulle pudotuspelisijalle.

Ludwigsburg otti tukevan aseman viemällä pelin ensimmäisen neljänneksen 28–15. Trier kipusi 20 sekuntia ennen loppua pisteen päähän, mutta David Kennedyn ja Shawn Huffin vapaaheitot varmistivat voiton kotijoukkueelle.

Puolustuspäässä kunnostautunut Huff pussitti 29 minuutissa kahdeksan pistettä, nappasi kolme levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja blokkasi kaksi heittoa. David Kennedy (14/5/4 syöttöä) ja John Little (13/4) kirjauttivat Ludwigsburgin parhaat tehot.

Ottelutilastot: Ludwigsburg – Trier

Haanpää pelipäällä Ruotsin suomalaismittelössä

Samuel Haanpään Borås veti pitemmän korren Ray Ailuksen ja Janne Koskimiehen valmentamasta Solna Vikingsistä Ruotsin Basketliganin suomalaiskamppailussa. Borås haki hienon ensimmäisen puoliaikansa turvin 87–67 (51–27)-voiton.

Haanpää kuului voittajien virkeimpiin merkitsemällä 27 minuutissa 14 pistettä, neljä syöttöä, kolme levypalloa ja kaksi riistoa. Haanpään lisäksi Boråsin tehokvartetin muodostivat James Miller (19/3/6 syöttöä), Christopher McKnight (19/5/3 riistoa) ja Michael Palm (19/8/3 blokkia).

Borås (16 voittoa/7 tappiota) jatkaa Basketliganissa viidentenä, Solna puolestaan tukevasti seitsemäntenä (9/15).

Tanskan Basketligaenissa Ville Tuomisen Bakken Bearsin hyökkäys toimi jälleen kuin unelma, kun Bears karjui vieraskentällä Randersin kumoon 87–111 (36–54) Maurice Ackerin (28/3/8 syöttöä), Morten Sahlertzin (20/3) ja Nicolai Iversenin (15/6/5 syöttöä) näyttäessä mallia.

Bears jatkaa Basketligaenin kärjessä voitettuaan 18 ottelustaan 16.

Ottelutilastot: Borås – Solna
Ottelutilastot: Randers – Bakken

Henkilöt

 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

Näytä lisää vastaavia