Koposen Himki voittoputkessa Eurocupin pudotuspeleihin

11.2.2015 Petteri Koponen sivalsi kahdeksan pistettä ja jakoi kuusi syöttöä, kun BC Himki päätti Eurocupin jatkosarjaurakkansa viidennellä perättäisellä voitolla kukistamalla ranskalaisen Limogesin vieraskentällä. Gordon Herbertin ja Mikko Koiviston Frankfurt Skyliners otti puolestaan jättiharppauksen kohti EuroChallengen pudotuspelejä.

Petteri Koposen Himki antoi kyytiä Limogesille.

Tyytyväinen Gordon Herbert sai nähdä Skylinersiltä huikean päätösneljänneksen Tartu Rockia vastaan. Kuvat: Ville Vuorinen & Francois Perthuis.

Hienoisessa etulyöntiasemassa läpi ottelun viihtynyt BC Himki onnistui karistamaan Limogesin kannoiltaan viimein kolmannella neljänneksellä karattuaan 49–55-johtoasemasta 8-0-jaksollaan kahdentoista pisteen johtoon.

Limoges ei enää kyennyt kuromaan eroa yhdeksää pistettä lähemmäs, ja moskovalaiset varmistivat jatkolohko J:n voiton 72–86 (32–39)-vierasvoitollaan.

Petteri Koponen urakoi Himkin takakentällä jälleen suuret peliminuutit (28) ja jatkoi takuuvarmaa työtään kahdeksan pisteen, kuuden syötön, kahden levypallon ja yhden riiston edestä. Tyrese Rice (18/5/6 syöttöä), Paul Davis (14/4) ja Tyler Honeycutt (13/7/3 syöttöä) olivat Himkin tuotteliaimmat ja Nobel Boungou-Colo (17/5/4 syöttöä) tahditti Limogesia.

Eurocupin neljännesvälierässä nähdään Venäjän ”pääkaupunkien kamppailu”, kun BC Himki kohtaa kaksiosaisessa ottelusarjassa Pietarin Zenitin. Ottelut pelataan 3.-11.3. välisenä aikana.

Ottelutilastot: Limoges – Himki

Skyliners pommitti Tarton nurin päätösneljänneksellä

Gordon Herbertin valmentama ja Mikko Koiviston edustama Frankfurt Skyliners otti suuren harppauksen kohti EuroChallengen pudotuspelejä löylyttämällä jatkosarjan ottelussa virolaista Tartu Rockia kotonaan 92–73 (36–35).

Virolaiset pysyivät Skylinersin kannoilla kolme neljännestä, kunnes Johannes Voigtmann (26/4) ja Justin Cobbs (20/2/4 syöttöä) löysivät heittojyvänsä ja auttoivat saksalaisia tyylittelemään päätösneljänneksen nimiinsä pistein 35–17.

Mikko Koivisto oli ottelusta toipilaana sivussa.

Skyliners johtaa EuroChallengen K-jatkolohkoa kolmella voitolla yhdessä Avtodor Saratovin kanssa. Skyliners voi varmistaa pudotuspelipaikkansa voittamalla hollantilaisen Den Boschin ensi viikolla.

Ottelutilastot: Frankfurt – Tartto

Liigajohtaja Norrköping liikaa Haanpään Boråsille

Samuel Haanpään Borås onnistui pitämään Ruotsin Basketliganin kärjessä keikkuvaa Norrköping Dolphinsia naruissa 35 minuuttia, mutta johto livahti boråsilaisten näpeistä viime hetkillä.

Borås johti viisi minuuttia ennen loppua pistein 74–72, mutta Norrköping käänsi pelin edukseen viemällä minuutin jakson 6-0. Vieraat varmistivat voittonsa Dominique Morrisonin kolmosella, joka vei tilanteeksi 77–83, kun pelikello näytti 31 sekuntia. Dolphins voitti luvuin 77–85 (42–45).

Haanpää uurasti Boråsille 28 minuutissa yhdeksän pistettä, kaksi levypalloa ja syötön. Christian Maråker (14/15/5 syöttöä) oli isäntäjoukkueen tuotteliain ja Dolphinsista Toni Prostan (24/9 syöttöä), Joakim Kjellbom (20/13/3 riistoa) ja Dominique Morrison (20/5/3 syöttöä) olivat ylitse muiden.

Tappiostaan huolimatta Borås jakaa Basketliganin kakkossijan 18 voitollaan Uppsalan kanssa. Norrköping Dolphinsilla on yksi voitto enemmän.

Ottelutilastot: Borås – Norrköping
 
5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

Näytä lisää vastaavia