Salinin kolmoset upposivat Kanarialla

15.2.2015 Sasu Salin avasi pistetilinsä Espanjan ACB-liigassa komeasti upottamalla kaksi kolmosta uudelle joukkueelleen Gran Canarialle yhdeksän pisteen voitossa Andorrasta. Saksassa Mikko Koiviston ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners haki trillerivoiton Bayreuthista ja Ruotsissa Samuel Haanpään Borås kiilasi kakkossijalle.

Sasu Salin sai debyyttinsä ansiosta faneja Las Palmasissa.

Gordon Herbertin Skyliners kohosi Bundesliigan seitsemänneksi.

Samuel Haanpään Borås nousi Basketliganin kakkoseksi. Kuvat: Ville Vuorinen.

Gran Canaria näytti parasta osaamistaan Salinin ensimmäisessä ottelussa, kun joukkue siirtyi runsaassa puolessatoista jaksossa 50–27-johtoon Andorraa vastaan.

Andorra teki kuitenkin ottelusta vielä pelin ja nousi kolme minuuttia ennen loppua kuuden pisteen päähän tilanteeseen 84–78. Kotiyleisönsä tukema Gran Canaria kuitenkin piti Eulis Baezin (18/4), Kyle Kuricin (14/5), Tomas Bellasin (12/3/6 syöttöä) ja Walter Tavaresin (8/13/3 blokkia) tukemana voiton käsissään.

Sasu Salin sai Espanjan avausottelussaan 14 minuuttia peliaikaa ja osui kaaren takaa kahdesti. Salin upotti kuusi pistettä, haki yhden levypallon ja antoi yhden syötön.

Gerald Lee juniorin Murcia kaatui puolestaan Leen toisessa Espanjan ottelussa kotonaan Zaragozaa vastaan pistein 71–75 (41–43). Murcia johti vielä kolmannen jakson alussa pistein 46–45, mutta hävisi seuraavan pariminuuttisen 9-0, eikä päässyt enää johtoon.

Lee sai Zaragozaa vastaan 17 minuuttia peliaikaa, mutta hänen kaikki viisi kakkosyritystään nuolivat rautoja. Korihaiden kasvatti keräsi yhden pisteen vapaaheittoviivalta ja nappasi kaksi levypalloa. Augusto Lima (17/8) oli Murcian pirtein ja voittajalta erottautui edukseen Stevan Jelovac (18/3).

Salinin Gran Canaria jatkaa ACB:n seitsemäntenä (11 voittoa/10 tappiota) ja Leen Murcia 11. sijalla (9/12).

Ottelutilastot: Gran Canaria – Andorra
Ottelutilastot: Murcia – Zaragoza

Skyliners viime hetken voittoon

Gordon Herbertin ja Mikko Koiviston edustama Frankfurt Skyliners haki tärkeän päänahan Saksan Bundesliigassa peittoamalla kotikentällään Bayreuthin pistein 90–89 (39–40).

Sean Armand siirsi kolmosellaan Skylinersin 89–87-johtoon vain 40 sekuntia ennen loppua, ja hetkeä myöhemmin Jacob Burtschi sinetöi frankfurtilaisvoiton vapaaheittoviivalta. Kentän hahmot olivat Sean Armand (19/2) ja Bayreuthin Je’Kel Foster (28/6/5 syöttöä), kun taas Mikko Koivisto oli toipilaana sivussa.

Shawn Huffin Ludwigsburg sai puolestaan Bundesliigan kolmossijaa isännöivältä Bayern Münchenilta kyytiä pistein 102–76 (57–44) John Bryantin (23/4) ja Dusko Savanovicin (22/3/4 syöttöä) heiluttaessa tahtipuikkoa. Huff upotti 19 minuutissa kahdeksan pistettä, nappasi kaksi levypalloa ja antoi yhden syötön.

Skyliners nousi voitollaan Bundesliigan seitsemänneksi 11. voitollaan, kun taas Ludwigsburg tipahti kymmenenneksi haettuaan toistaiseksi kymmenen voittoa.

Ottelutilastot: Frankfurt – Bayreuth

Haanpään Borås kiilasi kakkossijalle

Samuel Haanpään Borås Basket nousi pykälän verran Ruotsin Basketliganin sarjataulukossa voitettuaan vieraskentällä Örebron lukemin 78–85 (42–48).

Borås johti peliä neljä minuuttia ennen loppua 13 pisteellä, mutta Örebro onnistui hiipimään vielä iskuetäisyydelle. Tilanteessa 65–72 Michael Palmin vapaaheitot ja Christian Maråkerin kakkonen varmistivat kuitenkin voiton Boråsille.

Haanpää pussitti 26 minuutissa 15 pistettä, hankki kolme levypalloa ja antoi yhden syötön. Haanpää oli James Millerin (17/1/4 syöttöä) ja Christian Maråkerin (16/7) ohessa Boråsin parhain.

Borås on voittanut pelaamastaan 27 ottelusta 19.

Ottelutilastot: Örebro – Borås

Tuomisen Bears kapsahti kärkikamppailussa

Ville Tuomisen Bakken Bearsille kirjattiin harvinainen tappio Tanskan Basketligaenissa, kun Horsens nousi liigakärkiin nujertamalla Bearsin Aarhusissa 87–92 (53–47).

Horsens johti vielä runsas minuutti ennen loppua täpärästi 87–88, mutta pisteettömän minuutin jälkeen vieraiden Skyler Bowlin sai kirjattua voittopisteet vapaaheittoviivalta. Bowlin (21/3/6 syöttöä) ja Ante Gospic (25/5) olivat voittajien parhaat ja Jo Harris (22/5) tahditti Bearsia.

Bears jatkaa Basketligaenin kakkossijalla voitettuaan 19 ottelustaan 16.

Ottelutilastot: Bakken – Horsens
 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

Näytä lisää vastaavia