Leen Murcia nöyryytti Real Madridia

22.3.2015 Espanjan ja koko Euroopan kaikkien aikojen mahtiseuroihin kuuluva Real Madrid koki sunnuntaina yllätystappion, kun seitsemän pistettä ja kuusi levypalloa viimeistelleen Gerald Lee jr.:n Murcia peittosi madridilaiset kotikentällään 86–79 (38–39). Voitokkaan suomalaisviikonlopun muihin onnistujiin kuuluivat mm. Petteri Koponen ja Shawn Huff.

Junnu Leen Murcia tyrmäsi Real Madridin kotonaan.

Sasu Salin upotti kaksi kolmosta Las Palmasissa.

Petteri Koponen viimeisteli VEF Riian 16 pisteellä.

Shawn Huff osui Bonnissa neljä kertaa kolmoskaaren takaa.

Antero Lehto auttoi Varesen kauden kahdeksanteen voittoon.

Samuel Haanpää palasi ja auttoi Boråsin voiton päähän Ruotsin välieräpaikasta. Kuvat: Ville Vuorinen.

Viime viikolla hurjan 52 pisteen turpasaunan Obradoirolta saanut Murcia sai kotiyleisönsä villiintymään riehaan, kun kahdeksankertainen Euroliigan mestari ja 31-kertainen Espanjan mestari Real Madrid joutui taipumaan Murcian kotikentällä seitsemällä pisteellä.

Real Madrid kummitteli viitisen minuuttia ennen ottelun loppua vielä kahden pisteen päässä (72–70), kunnes Augusto Lima, Scott Bamforth ja Nemanja Radovic vauhdittivat kotijoukkueen kolmessa minuutissa 12 pisteen johtoon. Madridilaiset vyöryivät päälle vielä lopussa, mutta Murcia ei enää 7,500-päisen kotiyleisönsä riemuksi luovuttanut voittoaan.

Susijengi-sentteri Gerald Lee jr. pelasi toistaiseksi pirteimmän ottelunsa ACB-liigassa. Lee pussitti kaikki kolme kakkostaan ja yhden vapaaheiton ja keräsi 17 minuutissa ryhmälleen seitsemän pistettä, kuusi levypalloa ja kaksi syöttöä. José Angel Antelo (15/8) ja Scott Bamforth (14/5) olivat yllätysvoittajan parhaat.

Sasu Salin pelasi Gran Canarian paidassa 13 minuuttia, pussitti kaksi kolmosta, keräsi kahdeksan pistettä ja levypallon ja syötön, mutta Susijengin ”roskisdyykkarin” tuloksekkaasta iltapuhteesta huolimatta Gran Canaria taipui Manresalle 75–81 (44–35).

Uuden-Seelannin maajoukkuemiehen Isaac Fotun (14/6) tähdittämä Manresa latoi Gran Canarian kanveesiin päätösneljänneksellä, jonka se vei lukemin 12–26.

Salinin Gran Canaria ja Leen Murcia jakavat ACB-liigan yhdeksännen sijan. Kumpikin joukkue on voittanut pelaamastaan 25 ottelusta 12.

Ottelutilastot: Murcia – Real Madrid
Ottelutilastot: Gran Canaria – Manresa

Koposelle 16 pistettä Latviassa

Petteri Koposen edustama BC Himki onnistui kasvattamaan voittotiliään nihkeälläkin esityksellä. Himki nujersi VEF Riian Latviassa pistein 77–84 (39–39).

VEF Riika kummitteli kuuden pisteen päässä numeroissa 67–69, kun ottelua oli pelaamatta kuusi minuuttia. Tyrese Ricen ja Sergei Monian kolmoset tiputtivat Riian kuitenkin kärryiltä.

Petteri Koponen muodosti 16 pisteellään, viidellä syötöllään, kahdella riistollaan, yhdellä levypallollaan ja yhdellä blokillaan Himkin tehonyrkin yhdessä Tyrese Ricen (20/5/4 syöttöä) kanssa.

Kun VTB-liigan runkosarjaa on pelaamatta kuusi kierrosta, Himki (21 voittoa/3 tappiota) kamppailee yhä kärkisijasta Moskovan TsSKA:n (22/3) kanssa.

Ottelutilastot: VEF – Himki

Huff kuumana kaaren takaa

Saksan Bundesliigan sunnuntaikierroksella Shawn Huff yritti kolmen pisteen heittoa neljä kertaa ja osui yhtä monta kertaa, kun MHP Riesen Ludwigsburg kaatui Bonnille vieraissa 87–80 (46–39).

Neljällä kolmosellaan pistetiliään kartuttanut Huff latoi 34 minuutissa kaikkiaan 18 pistettä, kauhoi kyytipojaksi neljä levypalloa ja jakoi yhden syötön. Huff oli David Kennedyn (22/3) ohella joukkueensa paras.

Huffin ja Kennedyn uroteot eivät kuitenkaan riittäneet, kun Benas Veikalasin (21/6) ja Angelo Caloiaron (20/7) Bonn karkasi päätösneljänneksellä omille teilleen.

Saksan Bundesliigan pudotuspelikamppailussa Gordon Herbertin ja Mikko Koiviston Frankfurt Skyliners isännöi seitsemättä sijaa (14 voittoa/13 tappiota). Yhden voiton vähemmän napannut Huffin Ludwigsburg jakaa yhdeksännen sijan.

Ottelutilastot: Bonn – Ludwigsburg

Lehto avitti Varesen voittoon

Italian Serie A:ssa Antero Lehto pääsi nauttimaan toisen kerran voitosta Varesen paidassa, kun liigan tyvipäästä kohti pudotuspeliviivaa pyrkivä Varese nujersi Cremonan kotonaan 86–82 (37–36).

Varese petasi voittonsa kolmannella jaksolla, jonka se vei leikitellen nimiinsä 34–20. Lehto varmisteli kotijoukkueen voittoa neljän minuutin ajan ottelun päätösjaksolla.

Lehto pelasi voitto-ottelussa seitsemän minuuttia ja keräsi joukkueelleen kaksi pistettä ja kolme levypalloa. Ilta kuului Varesen Christian Eyengalle (23/2) ja Johndre Jeffersonille (17/13).

Vareselle voitto oli kauden kahdeksas. Joukkue nousi Serie A:n sarjataulukossa jaetulle 11. sijalle.

Ottelutilastot: Varese – Cremona

Haanpää palasi, Borås kiinni välieräpaikkaan

Ruotsin Basketliganin puolivälierien kaksi ensimmäistä ottelua selkävaivojen johdosta sivussa ollut Samuel Haanpää palasi kentille ja uurasti aloitusviisikon miehenä 28 minuuttia, kun Borås Basket kaatoi Solna Vikingsin luvuin 96–84 (51–23) ja nousi puolivälieräsarjassa johtoon otteluvoitoin 2-1.

Haanpää piiskasi Solnaa kahdeksan pisteen, kolmen syötön, kahden levypallon ja yhden riiston arvosta. Borås keskittyi ravistelemaan vieraitaan kolmen neljänneksen ajan tehotrionsa James Miller (25/3/8 syöttöä)-Christopher McKnight (25/9/3 riistoa)-Michael Palm (25/13/2 blokkia) johdolla.

Miguel Montanana (14/8/4 syöttöä) oli päätösneljänneksellä peliin heränneen Vikingsin tehokkain.

Ottelutilastot: Borås – Solna

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.