Korpivaara tykitti 25 pistettä

15.3.2010 Heta Korpivaara väläytteli paluuta alkukauden huippukuntoonsa nakuttelemalla 25 pistettä joukkueensa Cref Hola Madridin päihittäessä Segle XXI:n Espanjan kakkosliigassa. Tiina Stenin Zaragoza puolestaan jatkoi vaisua sarjaansa Espanjan pääsarjassa häviämällä Gironalle.

Heta Korpivaara rankaisi Seglea 25 pisteellä. Kuva: Tomi Kaminen.

Segle XXI pysytteli Cref Hola Madridin kannoilla vielä lauantain ottelun puoliaikaan asti, mutta tauon jälkeen joukkue pysähtyi täysin madridilaisten puolustusmuuriin. Korpivaara tahditti toisessa kenttäpäädyssä joukkueensa esiinnousua tykittäen 34 minuutissa muhkeat 25 pistettä (kakkoset 6/10, kolmoset 3/6, vapaaheitot 4/4) matkalla 85-62 (35-30)-voittoon. Korpivaara saalisti myös seitsemän levypalloa, jakoi kaksi korisyöttöä, riisti pallon kerran, menetti kahdesti ja rikkoi kolmasti.

Cref Hola Madrid jatkaa uurastustaan Espanjan kakkosliigan B-lohkon 5. sijalla tasapisteissä Alcobendasin kanssa voitettuaan 22 ottelustaan 12.

Stenin Zaragozalla vaikeaa

Tiina Stenin Mann Filter Zaragoza on ajautunut lamaan Espanjan pääsarja Liga Femeninassa. Sunnuntaina Zaragoza hävisi viidennen kerran kuudessa ottelussa, kun Girona haki kotipisteet lukemin 55-46 (27-27).

Zaragozan puolustus oli ottelussa ajan tasalla, mutta vastaavasti joukkue takelteli hyökkäyksessään pahanlaatuisesti menettäen pallon uskomattomat 23 kertaa ja upottaen pelitilanneheittonsa vaatimattomalla 31% tarkkuudella. Vaihdosta peliin tullut Sten ehti kuudessa minuutissa heittää yhden kakkosen ohi, menettää pallon kahdesti ja rikkoa kahdesti.

Vähäkorisen ottelun parhaat olivat Zaragozan Allison Feaster (12/4/4 riistoa) ja Gironan Anna Coloma (10/7). Zaragoza on voittanut 23 ottelustaan 12 ja pysyy tappiokierteestään huolimatta Liga Femeninan sarjataulukossa jaetulla 4. sijalla Celta Indepon kanssa.

 
15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

Näytä lisää vastaavia