Bundesliigan molemmat suomalaisjoukkueet pudotuspeleihin

1.5.2015 Shawn Huffin Ludwigsburg kiilasi Saksan Bundesliigan pudotuspeleihin Gordon Herbertin ja Mikko Koiviston Frankfurt Skylinersin seuraksi. Ludwigsburg varmisti pudotuspelipaikkansa vappuaattoiltana lyömällä Göttingenin vieraskentällä. Tanskassa Ville Tuomisen Bakken Bears hävisi toisen perättäisen finaaliottelun.

Shawn Huffin Ludwigsburg liiteli Bundesliigan pudotuspeleihin. Kuva: Ville Vuorinen.

Shawn Huff lateli 30 minuutissa 10 pistettä, kolme levypalloa ja yhden syötön, kun MHP Riesen Ludwigsburg naulasi pudotuspelipaikkansa nujertamalla Göttingenin vieraskentällä 81–85 (41–50) Jon Brockmanin (22/15/3 syöttöä) ja Michael Stocktonin (21/2) johtamana. Pudotuspelipaikasta taistellut Göttingen vei pelin viimeiset kolme minuuttia 14-7, mutta vieraat eivät horjuneet ratkaisevilla hetkillä.

Mikko Koivisto katseli puolestaan sivusta, kuinka Frankfurt Skyliners sinetöi kuudennen sijansa kaatamalla Tübingenin 77–82 (36–43). Johannes Voigtmann (20/8/3 syöttöä/2 blokkia) ja Sean Armand (20/4) olivat Skylinersin tehokkaimmat.

Eilen päättyneessä Bundesliigan runkosarjassa Skyliners (34 ottelua/24 voittoa/14 tappiota) sijoittui kuudenneksi ja Ludwigsburg (34/17/17) kahdeksanneksi. Skyliners kohtaa Bundesliigan puolivälierissä Bayern Münchenin ja Ludwigsburg runkosarjavoittaja Brose Baskets Bambergin.

Huff teki toisella Bundesliiga-kaudellaan laatutyötä. 34 ottelua pelannut ToPon kasvatti rekisteröi 10,8 pistettä ja 3,9 levypalloa 23,0 minuutissa ottelua kohden, pussitti kolmosensa 44,3% tarkkuudella ja vapaaheittonsa 80% tarkkuudella.

Mikko Koiviston kausi oli loukkaantumisten vuoksi rikkonainen. Pussihukkien kasvatti puki Skyliners-peliasun ylleen 15 ottelussa ja viimeisteli 5,5 pistettä, 1,4 levypalloa ja 0,9 syöttöä 16,6 minuutissa ottelua kohden. Koiviston kolmoset upposivat 38,1% ja vapaaheitot 100% tarkkuudella.

Ottelutilastot: Tübingen – Frankfurt

Tuomisen Bears kaatui toistamiseen

Tanskan Basketligaenin mestaruutta puolustava, Ville Tuomisen valmentama Bakken Bears hävisi toisen perättäisen ottelunsa Tanskan finaaleissa, kun Horsens puolusti kotikenttäänsä ansiokkaasti matkallaan 79–72 (38–41)-voittoon.

Horsens petasi voittonsa kolmannella jaksolla, jonka se vei 27–18. Kotijohto oli kasvanut kaksi minuuttia ennen loppua yhdeksään pisteeseen, eikä Bears enää noussut.

Brian Fitzpatrick (20/3) ja Baye Keita (10/12) kannattelivat voittajia. Bearsin parhaat olivat Maurice Acker (17/1) ja Nicolai Iversen (16/4/5 syöttöä).

Horsens johtaa finaalisarjaa voitoin 2-0. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

Ottelutilastot: Horsens – Bakken

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.