Rannikon Granada kiusasi Real Madridia

26.4.2010 Espanjan ACB-liigan kevätkierroksilla hyvässä vireessä ollut Teemu Rannikon Granada hävisi viikonlopun kierroksella täpärästi suurseura Real Madridille. Granadalla on yhä mahdollisuudet selviytyä pudotuspeleihin. Pudotuspelitunnelmaan virittäytyivät viikonloppuna myös Ville Mäkäläinen, Antti Nikkilä ja Kimmo Muurinen.

Teemu Rannikon Granada oli lähellä kaataa mahtiseura Real Madridin.

Shawn Huffin Kavalan liigapaikka on omissa käsissä.

Ville Mäkäläisen värikäs ensimmäinen ammattilaiskausi päättyi.

Gironan Antti Nikkilä pääsee maistelemaan Espanjan pudotuspelitunnelmaa.

Santtu Haanpää säkitti Espanjassa kolmosensa 43,8% tarkkuudella.

Kimmo Muurisen Bialetti Scafati venyi kohti pudotuspelejä.

Juha Sten palasi Suomeen kuntouttamaan jalkaansa. Kuvat: Tomi Kaminen, Francois Perthuis ja Tuomas Venhola.

Teemu Rannikon CB Granada jatkoi taisteluaan Espanjan ACB-liigan pudotuspelipaikasta vakuuttavasti pitämällä Euroopan huippujoukkueisiin lukeutuvan Real Madridin sunnuntaina ahtaalla kotikentällään. Yli 8,000-päisen kotiyleisönsä kannatteleman Granadan kantti petti kuitenkin loppuhetkillä, ja Real Madrid pääsi kotimatkalle 66-71 (33-29)-voiton kanssa.

Sergio Llullin (15/1/4 riistoa) ja Amte Tomicin (12/6) johdattama Real oli karata Granadalta jo avausjaksolla, mutta kotijoukkue sai puolustuspelinsä turvin hurmoksen päälle toisella jaksolla rynnäten 16-23-tappioasemasta 33-29-johtoon. Real palautti etulyöntiasemansa hiljalleen ja johti jo numeroissa 56-63, mutta Granada nousi vielä viime hetkien hurmoskoreilla tasatilanteeseen 66-66.

Pablo Prigioni siirsi Realin vapaaheittoviivalta Realin 66-68-johtoon, kun ottelua oli pelaamatta runsaat 20 sekuntia. Hetkeä myöhemmin Prigioni riisti pallon Joe Inglesiltä (2/2), jolloin Jimmie Hunter (9/5/3 syöttöä) joutui lähettämään Prigionin jälleen viivalle. Real upotti loput pisteensä vapaaheitoista.

Teemu Rannikko pelasi Realia vastaan 13 minuuttia viimeistellen kolme pistettä (kakkoset 1/1, kolmoset 0/2, vapaaheitot 1/2), kaksi levypalloa, yhden syötön, yhden menetyksen ja kolme virhettä. Richard Hendrix oli Granadan tehokkain 15 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla.

Granada on voittanut 31 ottelustaan 14 ja jakaa ACB:n sijat 9.-11. yhdessä Bizkaia Bilbaon ja DKV Joventutin kanssa. ACB:n viimeisellä pudotuspelisijalla majaileva Gran Canaria on voittanut yhden ottelun enemmän. ACB:n runkosarjaa on pelaamatta vielä kolme kierrosta.

Huffin Kavalalle elintärkeä voitto

Shawn Huffin Kavala/Panorama nappasi elintärkeän voiton Kreikan liigan runkosarjan viimeistä edeltävällä kierroksella kukistamalla perinteikkään Aris Thessalonikin kotonaan 86-81 (47-36).

Kavala nousi voitollaan liigan jaetulle 10. sijalle AEK Ateenan kanssa kahdeksan voiton ja 17 tappion saldollaan. Kavala sai samalla voiton mittaisen hengitysraon sijoilla 12.-13. majaileviin Ilisiakokseen ja Trikallaan, ja paransi samalla huomattavasti todennäköisyyksiään pelata Kreikan pääsarjassa ensi kaudellakin.

Vierasjoukkue lähti otteluun siipirikkoisena, sillä 218-senttinen luottosentteri Andrew Betts seurasi peliä siviileissä kentän laidalla. Kavala käytti hyödykseen ammottavaa aukkoa Ariksen korin alla ja ryntäsi toisella jaksolla 11-0-rykäisyllään 47-36-puoliaikajohtoon. Aris tuli ottelun lopussa vielä viiden pisteen päähän, 82-77, mutta Kavalan Taquan Dean (15/3) päätti vieraiden pyristelyt kolmosellaan.

Shawn Huff pääsi Aris-ottelussa kentälle seitsemäksi minuutiksi, jossa ajassa hänelle merkittiin yksi levypallo, yksi pallonmenetys sekä neljä virhettä. Kentän parhaat olivat Kavalan Alexis Kyritsis (24/5) ja Milt Palacio (21/2/4 syöttöä) sekä Ariksen Jeremy Richardson (24/5).

Kavala kohtaa päätöskierroksella Panionioksen vieraskentällä.

Ville Mäkäläisen pudotuspeliurakka jäi lyhyeksi

Ville Mäkäläisen Worthing Thunderin kausi päättyi lyhyeen Ison-Britannian liigan BBL:n pudotuspeleissä. Newcastle Eagles kukisti puolivälierissä Thunderin kotonaan 102-74 (54-30) edeten suoraan yhdellä otteluvoitolla välieriin.

Runkosarjavoittaja Eagles ei antanut Thunderille käytännössä mitään mahdollisuuksia. Joukkuepuolustuksellaan Thunderin ahtaalle pakottanut Eagles ryntäsi avausjaksolla 22-6-johtoon, eikä päästänyt ensimmäisellä puoliajalla Thunderia enää 14 pistettä lähemmäksi. Toinen puoliaika oli pelkkä muodollisuus Eaglesin matkatessa murskavoittoon.

Ville Mäkäläinen jäi joukkuetovereidensa tavoin ahtaalle päätöspelissä heittäen 27 minuutissa vain kaksi pistettä (kakkoset 1/6, kolmoset 0/2). Lisäksi Mäkäläinen haki neljä levypalloa, riisti kahdesti, antoi yhden korisyötön, menetti pallon kuudesti sekä rikkoi vastustajaa kolmasti.

Reggie Bratton heitti Thunderille 19 pistettä, Eaglesin tehokolmikon muodostivat Charles Smith (29/4), Lynard Stewart (14/11) ja Drew Sullivan (14/8).

Mäkäläinen täytti ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan tilastorivejä kiitettävään tahtiin urakoiden 33 runkosarjaottelun keskiarvoikseen 17,0 pistettä, 2,7 syöttöä, 2,6 levypalloa, 1,4 riistoa ja 2,8 menetystä 33,0 peliminuutissa ottelua kohden. Mäkäläinen kuului jokaisessa pelaamassaan ottelussa Thunderin avausviisikkoon. Kakkosensa Mäkäläinen upotti 54,2%, kolmosensa 27,6% ja vapaaheittonsa 72,8% tarkkuudella.

Nikkilän Girona pudotuspeleihin

Antti Nikkilän Sant Josep Girona varmisti paikkansa Espanjan kakkosliiga LEB Goldin pudotuspeleissä kukistamalla viimeisellä runkosarjakierroksella Tarragonan kotonaan 86-66 (42-36).

Tarragona pysyi isäntien mukana päätöskierroksen ottelun avauspuoliskolla lähinnä hyökkäyslevypallojen sekä Adam Hessin (15/5) ja Kahiem Seawrightin (14/11) henkilökohtaisten ratkaisujen avulla. Gironan joukkuepuolustus alkoi kuitenkin purra toisella puoliajalla, jolloin Girona piti vieraansa heittoprosentit alhaisina (2p 35%, 3p 10%).

Antti Nikkilä jäi 14 minuutissa pisteittä (kakkoset 0/1), mutta kiskoi neljä levypalloa, antoi yhden korisyötön ja rikkoi vastustajaa neljästi. Gironan tehokkain oli Eduard Jimenez (17/2/4 syöttöä).

Girona voitti 34 runkosarjaottelustaan 17 ja päätyi LEB Goldin sarjataulukossa yhdeksänneksi. Joukkue kohtaa pudotuspelien avauskierroksella sarjakakkonen Melillan.

210-senttinen Nikkilä edusti Gironaa kauden kaikissa 34 runkosarjaottelussa viimeistellen 3,4 pistettä, 2,9 levypalloa ja 2,5 virhettä keskimäärin 13,4 minuutissa ottelua kohden. Nikkilä upotti kakkosistaan 45,8% ja vapaaheitoistaan 73,1%.

Haanpään kausi päätökseen

Samuel Haanpään kevään mittainen urakka Espanjan kakkosliiga LEB Goldin Palencian paidassa tuli päätökseen viikonloppuna, kun Palencia hävisi kotikentällään sarjakolmonen Vivemenorcalle 59-75 (34-41). Vivemenorca ratkaisi ottelun kolmannella jaksolla, jonka se vei nimiinsä 16-8 karaten viidentoista pisteen johtoon.

Haanpää viimeisteli kauden päätösmatsissa 18 minuutissa yhdeksän pistettä (kakkoset 0/1, kolmoset 2/3, vapaaheitot 3/4), yhden riiston sekä kolme virhettä. Oliver Padron oli Palencian tehokkain 12 pisteellä, viidellä levypallolla ja neljällä torjunnalla, ja Marc Fernandez viimeisteli Vivemenorcalle 14 pistettä.

Palencia päätti kautensa 13. sijaan voitettuaan 34 ottelustaan 14. Maaliskuussa Espanjaan siirtynyt Haanpää edusti seuraansa 11 ottelun verran ja urakoi keskiarvoikseen 6,9 pistettä, 2,4 levypalloa, 0,6 riistoa ja 2,4 virhettä 19,4 minuutissa ottelua kohden. Haanpää säkitti kakkosensa 32,1%, kolmosensa 43,8% ja vapaaheittonsa 76,2% tarkkuudella.

Muurisen Scafati kiinni pudotuspelipaikkaan

Kimmo Muurisen Bialetti Scafati hävisi Italian kakkosliiga LegaDuen viikonlopun vierasottelunsa Snaidero Udinelle 76-70 (41-34). Tappiosta huolimatta Scafati voi varmistaa pääsynsä LegaDuen pudotuspeleihin viimeiseltä paikalta (9.), mikäli joukkue voittaa ensi viikonlopun kotiottelunsa liigakakkonen Casale Monferratoa vastaan.

Viikonlopun puolustusvoittoinen ottelu ratkesi Udinen yksilösuorituksiin. Roberto Chiacig (20/2), Rick Apodaca (19/6) ja Phil Goss (18/4/4 riistoa) pitivät Scafatin päätä pinnalla, mutta Joel Zacchettin (20/1) ja Demetric Bennettin (17/4) viime jakson korit olivat vieraille liikaa.

Scafatin aloitusviisikkoon kuulunut Kimmo Muurinen oli pelipäällä ja nosteli 24 minuutissa seitsemän pistettä (kakkoset 3/4, vapaaheitot 1/2) sekä kaapi yhdeksän levypalloa. Muurinen myös menetti pallon kerran sekä rikkoi kahdesti.

Scafati jakaa siis LegaDuen sijat 9.-11. Riminin ja Aget Imolan kanssa 13 voitolla ja 16 tappiolla, kun liigaa on pelaamatta yksi kierros.

Juha Stenin kaudelle päätös

Maajoukkuetakamies Juha Stenin kausi Espanjan kolmosliiga LEB Silverin ylemmässä jatkosarjassa päättyi viime viikolla, kun Sten palasi Suomeen kuntouttamaan pitkään vaivannutta jalkaansa tulevia EM-karsintoja varten.

Sten ehti edustaa joukkuettaan Lobe Huescaa kaikkiaan 37 ottelun verran. Kausikeskiarvoikseen Sten urakoi 6,7 pistettä, 1,7 korisyöttöä, 1,3 riistoa, 1,1 levypalloa ja 3,3 virhettä 18,0 minuutissa ottelua kohden. Kakkosensa Sten upotti 64,9%, kolmosensa 29,3% ja vapaaheittonsa 61,7% tarkkuudella.

Dettmannin Dijon sarjaporrasta alemmas

Henrik Dettmannin Dijon hävisi Ranskan liigan runkosarjan kolmanneksi viimeisellä kierroksella Chalonille 76-83. Tappio varmisti vaikean kauden pelanneen Dijonin tipahtamisen sarjaporrasta alaspäin. Dijon on voittanut kauden 28 ottelustaan seitsemän.

Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners hävisi Saksan Bundesliigan viikonloppukierroksella vieraissa Ludwigsburgille 67-77. Skyliners on ennen viimeistä runkosarjakierrosta Bundesliigan seitsemäntenä 20 voitolla ja 13 tappiolla.

Anton Mirolybovin Chemnitz 99ers hävisi Saksan kakkosliiga ProA:n viimeisellä runkosarjakierroksella Jenalle 63-68. Chemnitz voitti kauden 30 ottelustaan 15 ja päätyi runkosarjan seitsemänneksi.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.