Ahoselle ja Nuutiselle tärkeät voitot Kreikassa

20.3.2016 Roope Ahosen Kolossos Rodou nappasi tärkeällä kotivoitolla kiinnityksen Kreikan liigan viidennelle sijalle, kun rhodoslaisten jyrän alle jäi sarjataulukon pohjajoukkue Kavala 98-79 (46-29). Ahonen oli aggressiivisella pelipäällä kooten kasaan 16 pistettä. Matti Nuutisen Arkadikos taas otti elintärkeän kotivoiton Trikalasta.

Roope Ahonen säkitti 16 pistettä Kreikassa. Kuva: Ville Vuorinen.


Ahosen ranne oli tarkkana, kun Salon Vilpas -kasvatti nakutti kakkosensa 1/2. kolmosensa 2/3 ja vapaaheittonsa 8/8. Ahosen näppeihin tarttui myös yksi levypallo ja hän jakoi 4 syöttöä. Kolossoksen ykkösnimi oli kuitenkin Trevor Releford, joka kirjautti 25 pistettä ja 6 syöttöä.
 

Krekan pääsarjan viimeisenä olevan Kavalan ykkönen oli Lasan Kromah 18 pisteellä.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Putoamiskamppailussa oleva Arkadikos ja Matti Nuutinen voittivat kotonaan yhden voiton edelle olevan kilpakumppaninsa Trikalan 79-66 (41-29). Trikala paransi lievästi toiselle puoliajalle, mutta Arkadikos kykeni pitämään johtonsa loppuun asti.
 

Nuutinen viiletti kentällä 28 minuuttia pussittaen 9 pistettä ja noukkien 4 levypalloa. Parketin herra ja hidalgo oli Arkadikoksen Vassilis Kavvadas 18 pisteellä, 7 levypallolla ja 3 torjunnalla.
 

Voiton myötä Arkadikos on Kavalan edellä sarjataulukon toiseksi viimeisenä tasapisteissä Koroivosin kanssa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Turkin kakkosliigassa Anton Odabasi ja Denizli Basket kykeni pitämään Adanasporin loppukirin kurissa voittaen kotikentällään 87-76 (45-36).
 

Odabasi sai peliaikaa 28 minuuttia käyttäen ne oivasti hyväkseen heittäen 10 pistettä, noukkien 5 levypalloa ja jakaen 2 syöttöä. Denizlin ykkönen oli Kenny Boynton (36/3), kun taas Adanasporilta erottui Kaspars Kambala (27/9).

Lisätietoja: Ottelutilastot

Espanjan ACB:ssä Sasu Salin ja Gran Canaria hävisivät loistavan ensimmäisen puoliajan pelanneelle Sevillalle 97-72. Gran Canaria joutui katsomaan vierestä, kun isäntäjoukkue Sevilla vei ensimmäisen puoliajan peräti 49-23.
 

Gran Canarian korkeimmat pistemäärät tekivät Alen Omic (16/8) ja Kevin Pangos (12/0/3 syöttöä). Salin upotti kahdella kolmosella 6 pistettä ja kahmi tassuihinsa 3 levypalloa.
 

Sevillan pistehai oli hienon pelin pelannut Bostjan Nachbar, joka nakutti 23 pistettä ja haki 2 levypalloa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Turkin pääsarjassa Erik Murphyn Buyukcekmece hävisi trillerin Muratbey Usak Sportifille 80-83 (45-43). Muratbeyn sankariksi nousi Paul Harris, joka upotti loppulukemat 4 sekuntia ennen loppua.
 

Buyukcekmeceltä Antwayne Robinson, Erving Walker ja Kahiem Seawright heittivät 13 pistettä mieheen. Murphy kärsi virhevaikeuksista kirjauttaen yhden pisteen ja yhden levypallon.
 

Muratbeyltä erottuivat Harris (18/10/4) ja Can Korkmaz (22/3).

Lisätietoja: Ottelutilastot

Lassi Tuovin Besiktas hävisi viimeisen neljänneksen 18-31 vieneelle Royal Hali Gaziantepille 84-95 (46-49).
 

Besiktasin tehokaksikko oli Randy Culpepper (19/3) ja Chinemelu Elonu (19/3), kun taas Gazientepiltä Earl Colloway (23/4/6) oli pelipäällä.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Tuomas Iisalon luotsaama Crailsheim Merlins hävisi perjantai-iltana Giessen 46ersille 83-79 (40-30). 
 

- Onnittelut Giessenille, he tekivät lopussa tärkeitä koreja. Joukkueemme taisteli 40 minuuttia, mistä on hyvä lähteä rakentamaan, Iisalo kommentoi pelin jälkeen.
 

Merlinsin ykkönen Antonio Graves, joka heitti 20 pistettä ja haki 4 levypalloa. Giesseniltä edukseen erottui Suleiman Braimoh (23/7).

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

Näytä lisää vastaavia