Juho Nenonen loppukaudeksi Argentiinan liigaan

24.4.2016 Salon Vilppaan kanssa erinomaisen kauden päättänyt Tapiolan Hongan kasvatti Juho Nenonen, 28, siirtyy ensimmäisenä suomalaispelaajana kautta aikain Argentiinan liigaan. 202-senttisen Nenosen värväsi loppukaudeksi riveihinsä Argentiinan Liga A:n pudotuspelipaikkaa vahvasti havitteleva Regatas Corrientes.

Juho Nenonen debytoi Argentiinan liigan ensimmäisenä suomalaispelaajana.

Nenonen siirtyy Argentiinaan Salon Vilppaasta, missä hän vastikään päätti Korisliiga-uransa parhaan kauden.

Runkosarjan päätösottelussa "Neposen" painipartnerina on hänen Joensuun aikojensa joukkuekaveri Jeremiah Wood. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis.

- Corrientesin edustaja oli värväämässä helmikuussa Salon Vilppaan jättänyttä amerikkalaissentteri Cavell Johnsonia kokoonpanoonsa, mutta pelitallenteita nähtyään he tulivat siihen johtopäätökseen, että he haluavat riveihinsä Johnsonin sijaan Nenosen, taustoittaa Nenonen Argentiinan sopimukseensa johtaneita syitä.

– Regatas kaipasi riveihinsä heittotaitoista, peliä levittävää nelospaikan pelaajaa, joka on hyvä puolustamaan. He tekivät sopimustarjouksen jo helmikuussa, mutta vedottuani käynnissä olleeseen Korisliiga-kauteen seura ehdotti, että saapuisin Argentiinaan kauden jälkeen – ja täällä ollaan, hehkuttaa viikko sitten Buenos Airesin kautta Corrientesiin matkustanut Nenonen, joka allekirjoitti loppukautta koskevan sopimuksen perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Nenonen johti Salon Vilppaan Korisliigan puolivälieriin Kouvolan Kouvoja vastaan, missä joukkueen kausi katkesi otteluvoitoin 3-2.

Nenoselle kausi oli pääsarjauran tehokkain. Vilpas-kapteeni ahkeroi 11,4 pistettä ja 5,4 levypalloa 29,4 minuutissa ottelua kohden ja upotti kolmen pisteen heittonsa 39,4% tarkkuudella.

– Jo siitä hetkestä alkaen, kun seura otti englanniksi yhteyttä ja vastasin heille kolmen yliopistovuoden espanjan opintojeni rohkaisemana espanjan kielellä takaisin, kaikki on mennyt nappiin. Ymmärtääkseni seurassa on oltu viimeiset pari viikkoa todella innoissaan siitä, että olen tulossa tänne, iloitsee Nenonen.

Paljon tuttuja kasvoja

Argentiina kuuluu maailman parhaisiin koripallomaihin, onhan maa tuottanut kansainvälisille koripallonäyttämöille mm. Emanuel Ginobilin (San Antonio Spurs), Luis Scolan (Toronto Raptors), Pablo Prigionin (Los Angeles Clippers) sekä Andres Nocionin (Real Madrid).


Argentiinan pääsarja, Liga A, pelataan kahdessa kymmenen joukkueen lohkossa todellisena maratonkautena – jokainen joukkue pelaa runkosarjan aikana 56 ottelua. Nenosen uusi seura, Regatas Corrientes, on tällä hetkellä sijoittunut Liga A:n pohjoislohkossa seitsemänneksi ja tavoittelee viidettä sijaa.

- Runkosarjaa on joukkueemme osalta vielä kaksi kierrosta jäljellä. Molemmat jäljellä olevat ottelut on voitettava, että pääsemme pudotuspeleihin, mutta tavoite on kuulemma hyvin realistinen, Nenonen kertoo nykyhetken tilanteesta.

- Argentiinan liiga on itselleni vielä aika tuntematon, mutta viimeisten harjoitusten perusteella pelitempo on hurja, pallo liikkuu nopeasti mieheltä miehelle ja täällä saa ottaa miestä erittäin kovaa, mikä sopii mulle.

Täysin ummikkona Nenonen ei Argentiinaan ole lähtenyt, sillä sarjassa pelaa tai on pelannut useita amerikkalaisia, jotka ovat viilettäneet joskus myös Korisliiga-kentillä. Eräs jälleentapaaminen on luvassa viimeisessä runkosarjaottelussa.

- Entinen joukkuekaverini Jeremiah Wood pelaa paikallisvastustajamme San Martin Corrientesin riveissä. Ehdin jo kehua valmentajille, että Suomesta löytyy sellainen tyyppi kuin Vesa Mäkäläinen, joka on erikoistunut Jeremiah Woodin pysäyttämiseen, huikkaa Nenonen terveisensä Korisliigan kevään 2009 finaalien arvokkaimman pelaajan suuntaan.

- Karhussa pelannut Walt Baxley on Argentiinan liigan tämän hetken pistekuningas ja onpahan täällä pelannut Akeem Scott’kin. Tuttuja tuntuu tulevan joka nurkan takaa.

Nenonen debytoi Regatas Corrientesin paidassa kotikentällään Instituto Atletico Central Cordobaa vastaan ensi torstaina.

Nenonen on edustanut vuonna 2005 alkaneella Korisliiga-urallaan Espoon Honkaa, Joensuun Katajaa, Lapuan Korikobria sekä viimeksi Salon Vilpasta. Nenonen on juhlinut kahdesti Suomen mestaruutta (2007, 2008) ja kerran Suomen Cupin mestaruutta (2010).

Nuorten maaotteluita Nenonen on pelannut 51 kappaletta. Lisäksi Nenonen kuului Susijengin kesän 2010 harjoitusrinkiin.

Lisätietoja: Juho Nenonen
Lisätietoja: Liga A:n verkkosivut
 
14.11.2023 13:51 Pääjuttu

Jussi Laakso Saksan Bundesliigan Crailsheimin päävalmentajaksi

Korisliigan hallitseva vuoden valmentaja, viime keväänä Helsinki Seagullsin Suomen mestariksi valmentanut riihimäkeläislähtöinen Jussi Laakso, 47, on allekirjoittanut loppukauden kestävän päävalmentajasopimuksen Saksan Bundesliigaa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa. Sopimus on Laakson ensimmäinen valmentajapesti Suomen ulkopuolella.

23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

17.7.2023 13:06 Korisliiga

Ilmari Toikkanen siirtyy Tanskaan

Viime kaudella Kouvoja Korisliigassa edustanut Sykki-kasvatti Ilmari Toikkanen, 26, siirtyy Tanskaan. 207-senttisen ja kuusi kautta Korisliigaa tahkonneen Toikkasen uusi seura on Tanskan pääsarjassa pelaava Svendborg Rabbits.

4.6.2023 09:59 Korisliiga

Mikael Laihonen siirtyy Puolaan

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Raision Palloseuran kasvatti Mikael Laihonen, 29, siirtyy Puolaan. 202-senttisen ja viisi kautta Korisliigaa pelanneen Laihosen uusi työnantaja on Puolan divarin välieriin keväällä yltänyt perinteikäs Rosa Radom.

28.9.2022 22:21 Suomalaiset ulkomailla

Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi - Hopkinsin ja Palmin Craiova finaaliin

FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

10.12.2021 08:41 Korisliiga

Topias Palmi vahvistaa Limburgia

Belgian ja Alankomaiden yhteisliiga vahvistuu jo neljännellä suomalaispelaajallaan, kun Korisliigan syyskauden paras kotimainen pistemies ja Susijengin täsmätykki Topias Palmi, 195 cm ja 27 vuotta, siirtyy kasvattajaseuransa Tampereen Pyrinnön edustusjoukkueesta Limburgin riveihin.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

Näytä lisää vastaavia