Sasu Salin hakee menestystä Eurocupissa

11.10.2016 Eurocup pyörähtää käyntiin keskiviikkona. CB Gran Canariaa edustava Sasu Salin on kilpailun ainoa suomalaisedustaja tällä kaudella.

Sasu Salin aloittaa Eurocupin ottelut keskiviikkona. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sasu Salin on ainoa suomalaisedustaja Eurocupissa tällä kaudella. (Kuva: Ville Vuorinen)

Muiden eurokilpailujen tapaan, Eurocup on hieman muuttunut sitten edelliskausien. Kilpailuun osallistuu tällä kaudella 20 joukkuetta, jotka on jaettu neljään viiden joukkueen lohkoon. Neljä parasta etenee lohkosta neljän joukkueen jatkolohkoihin. Gran Canarian kanssa samassa lohkossa pelaavat venäläinen Nizhni Novgorod, kroatialainen Cedevita, liettualainen Lietkabelis sekä makedonialainen MZT Skopje.

- Cedevita ja Nizhni ovat hyviä joukkueita. Skopjessa on juuri vaihtunut valmentaja sekä pari pelaajaa ja se taitaa olla vielä vähän käymistilassa. Liettualaisista minulla ei ole hirveästi tietoa, mutta yleensä sieltä tulee hyviä joukkueita, Salin arvioi lohkovastustajia.

- Meillä on hyvät mahdollisuudet pärjätä ja luotamme pystyvämme taistelemaan kärkisijoista. Tiukka lohko tulee olemaan ja meidän pitää hoitaa kotipelit ja napata vieraista pari voittoa, niin eiköhän silloin olla lohkon kärkisijoilla, Salin jatkaa.

Gran Canaria isännöi avausottelussaan zagrebilaista Cedevitaa. Cedevita on kokenut europelijoukkue, joka oli Eurocupin Final Fourissa vuonna 2011 ja osallistui kahtena edellisvuonna Euroliigaan. Adrianmeren liigassa pelaava Cedevita on aloittanut kautensa kahdella voitolla ja kahdella tappiolla.  

- Cedevita voitti edellisottelussaan Zadarin 58 pinnalla. Se osoittaa, että sieltä on hyvä jengi tulossa vastaan.

Ennakkosuosikit Venäjältä ja Espanjasta

Gran Canaria on menestynyt hyvin Eurocupissa kahtena edellisvuotena. Toissa vuonna se selvitti tiensä finaaliin häviten Himkille ja viime vuonna sen tie katkesi välierissä, kun tuleva mestari Galatasaray oli yhteispisteissä pinnan verran parempi. Laspalmaslaiset lähtevät tänäkin vuonna tavoittelemaan menestystä.

- Meillä on ehdottomasti mahdollisuudet pärjätä. Olemme aiemmin olleet lähellä ja se on varmasti tuoreessa muistissa. Meidän on pystyttävä pelaamaan alusta lähtien hyvin, Salin pohtii.

Kilpailussa on mukana tällä kaudella peräti kuusi joukkuetta Espanjasta ja lisäksi neljä venäläisjoukkuetta, kolme saksalaisjoukkuetta, kaksi joukkuetta Liettuasta sekä yksi Kroatiasta, Sloveniasta, Makedoniasta, Montenegrosta ja Israelista. Kilpailun ennakkosuosikit löytyvät Salinin mukaan Venäjältä ja Espanjasta.

- Himki on aina vahva Eurocupissa ja Valencia on varmasti kova. Venäläiset Nizhni ja Lokomotiv ovat olleet hyviä ja sitten toivottavasti mekin olemme siellä taistelemassa voitosta.

Eurocupin lohkovaihe käynnistyy keskiviikkona 12.10. ja päättyy 14.12. Kuudentoista joukkueen jatkolohkot pelataan 4.1.2017-8.2.2017. Helmikuun viimeisenä päivänä alkavat pudotuspelit pelataan paras kolmesta -järjestelmällä ja mestari on tiedossa viimeistään 5.4.2017.

Lisätietoja: Eurocup
Lisätietoja: Sasu Salin

Henkilöt

 
22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

Näytä lisää vastaavia