Nuutisen ja Kanervon sarjakausi pyörähti käyntiin Ranskassa

15.10.2016 Ranskan ProB-liigan Roannessa pelaavien Matti Nuutisen ja Antti Kanervon kausi starttasi perjantaina. Juho Nenonen merkkautti tupla-tuplan, kun Ciclista Olimpico päätti Liga Sudamericanan alkulohkon puhtaalla pelillä.

Matti Nuutisen kausi Ranskassa starttasi. (Kuva: Ville Vuorinen)

Juho Nenonen merkkautti komeasti tupla-tuplan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Olimpico voitti Liga Sudamericanan alkulohkonsa, kun se kaatoi päätösottelussaan brasilialaisen UniCEUB:n selvästi 86-70 (38-40). Olimpico ratkaisi ottelun jälleen toisella puoliajalla. Se nykäisi kolmannella neljänneksellä 25-13 eikä päästänyt brasilialaisia enää lähelleen. Nenonen merkkautti päätösottelussa komeasti 27 minuutissa tupla-tuplan (11/10).

Liga Sudamericana jatkuu marraskuussa jatkolohkovaiheella. Kahdeksan alkulohkoista jatkoon päässyttä joukkuetta sijoitetaan kahteen lohkoon, joista lohkovoittajat etenevät finaaliin. Jatkolohkovaiheessa nähdään kolme joukkuetta Argentiinasta ja Brasiliasta sekä yksi joukkue Chilestä ja Venezuelasta.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Samuel Haanpään Obras päätti kolmen ottelun vieraskiertueensa niukkaan 62-63 (29-30)-tappioon Bahialle. Obrasilla oli mahdollisuus voittoon loppusekunneilla, mutta Pedro Barralin viimeinen heitto meni ohi ja näin Obrasin kahden ottelun voittoputki katkesi. Joukkueet kohtasivat toisensa myös viikko sitten Obrasin kotikentällä ja tuolloin Bahia oli neljällä pisteellä parempi.

Haanpää ei ottanut heittoakaan 15 pelaamansa minuutin aikana, mutta nappasi kaksi levypalloa.

Roanne aloitti kauden voitolla

Matti Nuutisen ja Antti Kanervon Roanne aloitti sarjakautensa niukalla 99-96 (52-43)-voitolla. Roanne näytti jo ratkaisevan voiton avausneljänneksellä viemällä sen 25-13, mutta Lille kuroi hiljalleen eroa kiinni ja nousi hetkeksi johtoonkin päätösneljänneksellä. Roannen ratkaisijaksi nousi Arthur Rozenfeld (27/5/10s), joka upotti loppuhetkillä tärkeät korit.

Nuutinen oli avausviisikossa ja pelasi 32 minuuttia tilastoiden kahdeksan pistettä, kuusi levypalloa ja kaksi korisyöttöä. Kanervo ei ollut Roannen kokoonpanossa.

Petteri Koposen Barcelona aloitti Euroliigan makealla voitolla, kun se kukisti UNIKS Kazanin vieraissa 69-63 (34-36). Kazan näytti ottavan jo niskaotteen kolmannella neljänneksellä, kun se repäisi kahdeksan pisteen johdon ennen päätösneljännestä, mutta Barcelona nousi johtoon puolitoista minuuttia ennen loppua ja Justin Doellman (23/5) sekä Tyrese Rice (5/0/9s) sinetöivät Barcelonalle voiton. Koponen toipuu vielä aivotärähdyksestä eikä ollut Barcelonan kokoonpanossa.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.