Dettmannin ja Tuovin Strasbourgille avausvoitto – Wilson loisti Espanjassa

16.10.2016 Henrik Dettmannin ja Lassi Tuovin luotsaama SIG Strasbourg otti kauden ensimmäisen voittonsa, kun se kukisti Shawn Huffin Le Portelin lauantaina Ranskan ProA-liigassa. Jamar Wilson oli joukkueensa paras pistemies, kun hän avitti Estudiantesin voittoon Espanjan ACB-liigassa.

"Jammu" Wilson alkaa päästä vauhtiin Espanjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Henrik Dettmannin johtama SIG Strasbourg nappasi avausvoittonsa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Tuukka Kotti pelaa vahvaa kautta Saksassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ranskassa nähtiin jälleen suomalaiskohtaaminen, kun Dettmannin, Tuovin ja Erik Murphyn SIG Strasbourg isännöi Huffin Le Portelia. Kolmen niukan tappion jälkeen Strasbourg avasi vihdoin voittotilinsä 75-71 (43-40)-voitolla.

Murphy pelasi ottelussa 14 minuuttia ja merkkautti neljä pistettä ja kolme levypalloa. Huff pelasi niin ikään 14 minuuttia, mutta Susijengin kipparin heitot menivät tällä kertaa ohi ja tilastoihin merkattiin ainoastaan kolme levypalloa. Molemmat pelurit kuuluivat joukkueensa avausviisikkoon. Strasbourg ja Le Portel ovat kumpikin voittaneet neljästä pelistään yhden.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Wilson iskussa voitto-ottelussa

Espanjan ACB-sarjassa Sasu Salinin Gran Canaria hävisi neljännen ottelunsa putkeen, kun Unicaja Malaga oli vahvempi kotikentällään 89-78 (37-36). Gran Canaria oli hyvin pelissä mukana aina taukoon saakka, mutta Malaga iski kolmannella neljänneksellä tauluun 30-17-lukemat eikä Gran Canaria siitä enää toipunut.

Salin pelasi 21 minuuttia ja upotti sinä aikana yhden kolmosen ja koristi tilastojaan lisäksi yhdellä levypallolla ja syötöllä.

Wilsonin Estudiantes otti kauden toisen voittonsa, kun se päihitti kotikentällään Fuenlabradan 86-74 (37-36). Wilson oli avainasemassa, kun ottelua ratkaistiin. Päätösneljännekselle mentiin Estudiantesin kolmen pisteen johdossa ja Wilson upotti viimeisellä jaksolla peräti 11 pistettä ja johdatti joukkueensa voittoon.

Wilson tilastoi 20 minuutissa komeasti 21 pistettä heittäen pelitilanneheittonsa 8/9 ja vapaaheittonsa 3/3. Tilastoihin merkattiin myös yksi levypallo. Estudiantes on voittanut neljästä ottelustaan kaksi.

Ilman Petteri Koposta pelannut Barcelona koki kauden avaustappionsa, kun se hävisi vieraissa Bilbaolle 79-92 (34-38). Barcelonalta kunnostautui erityisesti Tyrese Rice (29/3/6s), mutta Bilbao oli liian kova tehokaksikkonsa Alex Mumbru (25/1/5s)-Scott Bamforthin (25/3) johdolla.

Niukkoja tappioita

Roope Ahosen kausi Kolossosin kanssa jatkui tappiolla, kun rhodoslaiset hävisivät PAOK Thessalonikille vieraissa 73-85  (30-37). Kolossos vei vielä ensimmäisen neljänneksen nimiinsä, mutta sen jälkeen PAOK repi hiljalleen eroa ja kuittasi ottelusta voiton.

Ahonen kirjautti ottelussa 22,5 minuuttia ja heitti sinä aikana yhdeksän pistettä, otti yhden levypallon ja antoi kaksi korisyöttöä. Kolossos on hävinnyt molemmat ottelunsa.

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama sekä Tuukka Kotin edustama Crailsheim Merlins koki kirvelevän 86-88 (45-39)-tappion Kirchheim Knightsille. Crailsheim johti ottelua vielä muutama minuutti ennen loppua, mutta kotijoukkueen Carrington Love (18/2/6s) nosti Kirchheimin rinnalle ja ohi. Crailsheim käväisi vielä Kotin donkilla johdossa, mutta Love ratkaisi kotijoukkueelle voiton loppuhetkillä.

Kotti oli totutusti joukkueensa johtohahmoja pelaten 24 minuuttia ja tilastoi sinä aikana 14 pistettä ja kuusi levypalloa. Crailsheim on tällä hetkellä sarjassa seitsemäntenä voittaen viidestä pelistään kolme.

Turkissa Anton Odabasin Trabzonspor hävisi niukasti Yesilgiresunille jatkoajalla 85-89 (77-77, 38-45). Odabasi ei pelannut ottelussa. Trabzonspor on hävinnyt molemmat ottelunsa.

Alexander Madsenin USK Praha koki vieraissa 60-75 (35-43)-tappion Orli Prostejoville. Madsenin sihti ei ollut totutun tarkka tällä kertaa, kun hän heitti pelitilanneheittonsa 3/10 ja keräsi seitsemän pistettä. Lisäksi tilastoihin merkattiin viisi levypalloa ja kaksi blokkia. USK Praha on voittanut seitsemästä pelistään kolme.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.