Roope Ahosella toinen kausi Kreikassa: ”Pudotuspelit ovat ehdottomasti tavoitteena”

8.11.2016 Takamies Roope Ahonen on aloittanut toisen kautensa rhodoslaisessa Kolossosin joukkueessa. Susijengin riveissä kesällä vahvasti pelannut Ahonen on saanut valmentajaltaan uuden roolin täksi kaudeksi.

Roope Ahonen pelaa toista kauttaan Kreikassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Roope Ahonen sai runsaasti vastuuta Susijengissä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ahonen pelasi viime vuonna komean debyyttikauden Kreikassa. Salolainen tilastoi keskimäärin noin 22 minuuttia ja heitti sinä aikana keskimäärin 7,0 pistettä ja antoi 2,2 korisyöttöä. Vahvojen esitysten jälkeen työnantajatarjokkaista ei ollut puutetta, mutta Ahonen päätti jäädä tuttuihin maisemiin.

- Tiesin, että he haluavat minut takaisin ja olisivat jo kesken viime kauden halunneet tehdä kanssani jatkosopimuksen. En sanonut siihen silloin juuta enkä jaata, vaan päätin että katsotaan kesällä mitä muita vaihtoehtoja on. Siinä oli muutama muukin kreikkalaisjoukkue kiinnostunut, mutta ajattelin olevan hyvä jatkaa samassa seurassa, jossa on tutut valmentajat. Näyttää paperillakin paremmalta, ettei vaihda seuraa joka vuoden jälkeen, Ahonen kertoo päätöksensä taustoista.

Vaikka ympäristö oli tuttu, niin pelaajistossa tapahtui isoja muutoksia. Kesän ensimmäisissä harjoituksissa ei hirveästi tuttuja näkynyt.  

- Koko joukkue oli käytännössä muuttunut valmennusta ja taustoja lukuun ottamatta. Viime vuoden joukkueesta oli jäljellä ainoastaan kapteeni ja yksi nuorempi pelaaja.

Ahosen rooli on muuttunut täksi kaudeksi hieman. Viime kaudella Ahonen pyöritti joukkueen peliä, mutta tällä kaudella hänellä on hieman enemmän vastuuta pisteiden teossa. Pisteitä onkin syntynyt mukavasti 9,2 keskiarvolla. Astuminen uuteen rooliin sujui ilman kasvukipuja.

- Juttelimme valmentajan kanssa, että onko minulle ok, jos pelaan vähän skoraavammassa roolissa eikä minulla ollut sen kanssa ongelmia. Pystyn samalla tavalla luomaan paikkoja ja olen pelannut paikkaa ennenkin. Minulta siirto käy helpommin kuin jos siihen laitettaisiin puhdas pointti.

Viime kaudella Kolossos oli runkosarjassa seitsemäs ja selviytyi pudotuspeleihin, jossa se putosi Panathinaikosille. Pudotuspelit ovat tänäkin vuonna rhodoslaisten tähtäimessä. Oman mausteensa tälle kaudelle tuo muuttunut pudotuspelijärjestelmä, jolla pyritään takaamaan Olympiakosille ja Panathinaikosille mahdollisimman hyvät asetelmat Euroliigassa.

Tällä kaudella runkosarjan kaksi parasta selviytyvät suoraan välieriin. Sijat 5-8 pelaavat ensimmäisen pudotuspelikierroksen josta voittajat selviytyvät puolivälieriin runkosarjan 3-4 sijoittuneita joukkueita vastaan.

- Pudotuspelit ovat ehdottomasti tavoitteena. Uusi pudotuspelijärjestelmä sekoittaa vähän pakkaa. Se ei ole mielestäni ihan reilua, sillä myös Aris, AEK ja PAOK pelaavat Eurocupin joukkueiden budjeteilla ja ovat kovia joukkueita. Myös nousijajoukkueet ovat panostaneet paljon ja pelaavat isoilla budjeteilla. Tässä joutuu tekemään paljon duunia, että pystymme voittamaan vieraissa ja kotona. Tiukkoja vääntöjä tulee, jos mielimme pudotuspeleihin.

Opettavainen kesä Susijengissä

Ahonen oli jälleen Susijengin mukana kesällä, kun Suomi aloitti valmistelun ensi kesän EM-kotikisoihin. Ahoselle tuli aiempaa enemmän vastuuta, kun Petteri Koponen teki kesällä sopimuksen Barcelonan kanssa ja siirtyi katalonialaisjoukkueen mukaan kesken leirityksen. Samalla Ahoselle avautui ovi suurempiin minuutteihin ja hän käytti ne hyväkseen ollen aloitusviisikossa johtavassa roolissa.

- Oli tosi hieno kokemus olla aloitusviisikossa ja sain paljon vastuuta. Se oli uusi kokemus maajoukkueessa ja yritin selviytyä siitä mahdollisimman hyvin. Täytyy kiittää valmennusta, että sain pelata siinä roolissa.

Ahosen mukaan kesä osoitti jälleen, ettei Suomi kaadu pariin poissaoloon. Uusia ratkaisijoita nousee koko ajan esiin entistä enemmän.

- Kaikki ovat valmiita ottamaan roolia ja nousemaan sille tasolle mitä on vaadittu. Se on yksi meidän vahvuuksistamme, että penkillä on aina joku, joka pystyy tuomaan kentälle jotain uutta.

Lisätietoja: Roope Ahonen
 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

Näytä lisää vastaavia