Petteri Koponen harvinaiseen saavutukseen huippupelillä

13.11.2016 10:15 Petteri Koponen pelasi täydellisen heittopelin tilastoiden 23 pistettä Murciaa vastaan. Koposen pistemäärä on Espanjan liigan korkein täydellisellä heittopelillä 14 vuoteen. Koposen lisäksi myös Sasu Salin, Tuukka Kotti, Antti Kanervo ja Alexander Madsen olivat oivalla pelipäällä.

Petteri Koposella oli täydellinen heittoilta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sasu Salinin Gran Canarialla kulkee. (Kuva: Ville Vuorinen)

Tuukka Kotti oli jälleen mies paikallaan Crailsheimin voitossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Alexander Madsenille riittää luottoa USK Prahassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Anton Odabasi pääsi juhlimaan kauden avausvoittoa. (Kuva: Oma Design)

Koponen upotti kaikki seitsemän pelitilanneheittoaan sekä kuusi vapaaheittoaan pussin pohjalle Barcelonan voittaessa Murcian vieraissa 99-83 (41-34). Koponen pelasi 24 minuuttia ja otti lisäksi kolme levypalloa ja antoi yhden korisyötön.

Koposen täydellinen ilta on melkoinen harvinaisuus Espanjassa. Samankaltaiseen pistemäärän ilman ohiheittoja on viimeksi yltänyt liettualaispelaaja Arturas Karnisovs kaudella 2001-02, kun hän heitti 24 pistettä. Koposen tavoin 23 pistettä ovat aiemmin heittäneet Eric Struelens, Marko Banic sekä Carlos Cabezas.

Koponen oli Tyrese Ricen kanssa joukkueensa paras pistemies. Barcelona on voittanut kaikki kilpailut mukaan lukien nyt kuusi peliä peräkkäin ja nousi ACB-liigan jaetulle piikkipaikalle ennen sunnuntaisia otteluita.

- Hyvä vierasvoitto! Jatketaan tästä. Tiukka viikko edessä, Koponen tviittasi ottelun jälkeen viitaten ensi viikon kovaan pelitahtiin.

Barcelona kohtaa viikolla Euroliigassa Olympiakosin ja Real Madridin. Sunnuntaina sitten edessä on suomalaiskohtaaminen, kun Koposen Barcelona isännöi Jamar Wilsonin Estudiantesia.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Salinin Gran Canaria esitti uskomattoman nousun ja kuittasi seitsemännen peräkkäisen voittonsa, kun se kukisti jännittävien vaiheiden jälkeen Obradoiron 90-87 (34-51). Obradoiro näytti ratkaisseen ottelun jo ensimmäisellä neljänneksellä viemällä sen nimiinsä 32-15, mutta Gran Canaria kuroi eroa umpeen ja nousi johtoon, kun minuutti oli peliä jäljellä puristaen tärkeät pisteet.

Salin kuului joukkueensa parhaimmistoon kooten 22 minuutissa 13 pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi korisyöttöä. Gran Canaria on voittanut nyt kahdeksasta pelistään neljä.

- Kova voitto. He tulivat tosi hyvin peliin ja olivat scoutanneet aika lailla kaikki meidän tilanteet. Tauon jälkeen aloimme pelata kovempaa ja meille tuli heti tilanteita ja he alkoivat heittää heittojaan ohi. Tärkeä vierasvoitto tärkeässä paikassa, Salin kommentoi ottelun jälkeen.

Kotti ja Madsen tehokkaina

Tuukka Kotti oli jälleen Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion johtaman Crailsheim Merlinsin johtohahmo, kun Crailsheim voitti kotonaan Gladiators Trierin 76-58 (47-23). Crailsheim alusti voittoa viemällä toisen neljänneksen peräti 30-7.

Kotti nosti joukkueensa toiseksi korkeimman pistemäärän 11, raapi yhdeksän levypalloa ja riisti pallon kahdesti. Crailsheim on voittanut kymmenestä pelistään nyt kahdeksan ja on sarjassa kolmantena.

Alexander Madsen urakoi koko ottelun, kun USK Praha koki 58-67 (33-31)-tappion Ostravalle. Praha aloitti ottelun räväkästi viemällä ensimmäisen neljänneksen 20-8, mutta sen jälkeen kotijoukkue sai pelinsä uomiin ja nousi voittoon. Madsen oli joukkueensa paras pistemies 13 pinnalla ja lisäksi hän otti viisi levypalloa ja antoi kaksi korisyöttöä. USK Praha on tällä hetkellä sarjassa kahdeksantena voitettuaan neljä peliä ja tappioita on tilillä seitsemän.

Kanervo tarkkakätisenä Ranskassa

Cholet joutui taipumaan Lassi Tuovin ja Erik Murphyn Strasbourgille. Strasbourg esitti komean nousun päätösneljänneksellä ja kirjautti 90-86 (40-43)-voiton. Murphy pelasi ottelussa 11 minuuttia ja heitti kuusi pistettä. Voitto oli Strasbourgille kauden kolmas kahdeksassa ottelussa.

Shawn Huffin LePortel hävisi vieraskentällä Ranskan ProA-liigan jumbofinaalissa Orleansille 60-67 (32-27). Huffille kertyi ottelussa peliaikaa seitsemän minuuttia ja hän jäi ilman tehomerkintöjä. Tappion myötä LePortel putosi sarjassa viimeiseksi.

Matti Nuutisen ja Antti Kanervon Roanne otti kauden kolmannen voittonsa Ranskan ProB:ssä voitettuaan Rouenin 87-73 (46-41). Kanervo oli taas hyvässä heittovireessä upottaen kolmosensa 4/7 ja kasaten 12 pistettä sekä kaksi levypalloa 26 minuutissa. Avausviisikossa ollut Nuutinen jäi 11 minuutin peliajalla pisteittä ja otti yhden levypallon.

Haanpää ja Odabasi voittoihin

Samuel Haanpään Obras nosti voittoprosenttinsa 50, kun se nappasi kauden seitsemännen voittonsa Boca Juniorsin kustannuksella. Obras voitti kotonaan selvästi 107-86 (58-40). Haanpää tilastoi reilussa 15 minuutissa seitsemän pistettä ja yhden levypallon.

Anton Odabasin Trabzonspor avasi voittotilinsä Turkin liigassa, kun se voitti kotonaan Istanbulin 95-75 (52-37). Odabasi pelasi ottelussa kaksi minuuttia ja otti yhden levypallon.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.