Elina Koskimies lähellä jatkoaikavoittoa NCAA:ssa

27.11.2016 Naisten NCAA-kentillä nähtiin hyviä suomalaissuorituksia. Elina Koskimies oli todella lähellä tuoda viimeisten sekuntien kolmosellaan voiton American Universitylle, mutta Georgia State onnistui saamaan ottelun ratkaisseen heiton ilmaan ennen summerin soimista.

Elina Koskimies pelaa toista kauttaan NCAA:ssa. Kuva: Oma Design.

Sara Rokkasella on menossa avauskausi Yhdysvaltojen yliopistosarjassa. Kuva: Ville Vuorinen.

Elina Koskimiehen ja American Universityn taistelu päättyi vasta jatkoajan viimeisellä sekunnilla 58–59 (32–24) -jatkoaikatappioon Georgia Statelle. Koskimies toi kolmen pisteen heitollaan American Universitylle 58–56-johtoaseman kun peliaikaa jäi kelloon 5 sekuntia. Georgia Staten Tiffany Holston onnistui kuitenkin upottamaan viimeisen heittonsa summerin soidessa. American Universityn tappioputki kasvoi neljän ottelun mittaiseksi.

Lisätietoa: Ottelutilastot

Sara Rokkanen avusti Toledon jo neljänteen perättäiseen voittoon, kun se kaatoi Davidsonin yliopiston murskaluvuin 76–41 (32–15) Cancunin kutsuturnauksessa. Rokkanen uurasti 16 minuutissa 5 pistettä, jakoi yhden syötön ja riisti pallon kerran.

Marianne Kalin ja Sandra Karsten saivat jälleen laajasti vastuuta suomalaispelaajien edustaman Hofstran kaatuessa Sacramento Statelle 97–85 (50–48). Sandra Karsten taisteli 21 minuutissa 8 pistettä sekä yhden levypallon, syötön ja riiston. Kalin pelasi 19 minuuttia ja urakoi 6 pistettä, 5 levypalloa ja jakoi yhden syötön.

Taru Madekiven North Florida kärsi toisen perättäisen tappionsa, kun South Alabama kuritti joukkuetta lukemin 55–62 (23–28). Madekivi iski ottelussa yhden onnistuneen kolmen pisteen heiton 11 minuutin peliajalla.

Tuuli Mennan Richmond voitti tasaisen alun jälkeen Florida A&M:n selkeästi 64–51 (23–22). Menna tilastoi 2 pistettä ja 3 levypalloa. Hän teki ainoan korinsa viimeisellä neljänneksellä, josta käynnistyi Richmondin rynnistys kohti voittoa.

Ninni Salmi urakoi perjantaina 12 minuutissa yhden vapaaheiton, 3 levypalloa, yhden syötön sekä riiston kun San Francisco Dons kaatui Californian yliopiston käsittelyssä 52–75 (21–39).

Heidi Byrdin edustama Houston Baptist kaatui kymmenen pisteen marginaalilla 65–75 (31–45) Oral Robertsin vieraana lauantaina. Emännät saivat otteluun salama-alun 19–0-pistejuoksuilla, kunnes Byrd avasi Houstonin pistetilin kolmosellaan. Byrd upotti ottelussa toisenkin kolmosen latoen tauluun yhteensä 8 pistettä, yhden levypallon ja syötön 24 minuutissa.

Taru Madekivi urakoi North Floridan paidassa 10 minuuttia, kun joukkue voitti kiitospäivän klassikossa Nichollsin lukemin 77–74 (30–26). Madekivi tilastoi 2 pistettä, 2 levypalloa, syötön sekä riiston.

Tuuli Menna ahkeroi lauantaina 12 minuuttia Richmond Spidersin voittaessa Florida Atlanticin 77–67 (32–35) kiitospäivän turnauksen finaalissa. Menna tilastoi 3 pistettä, 2 levypalloa ja yhden torjunnan.

Olivia Moskari auttoi Marquettea 89–75 (44–27) voittoon Pacificista. Hän urakoi 18 minuutissa 4 pistettä, 2 levypalloa ja riisti pallon kertaalleen. Marquette on hävinnyt kuudesta ottelustaan vain yhden.

Ninni Salmi toi tehoja kentälle viikonlopun toisessa ottelussaan San Franciscon voittaessa selkeästi Western Carolinan Kalifornian klassikossa 73–52 (27–22). Salmi auttoi joukkueensa parhaillaan 22 pisteen johtoon ottelun viimeisellä neljänneksellä heittämällään kolmosella. Lisäksi hän kauhoi 2 levypalloa ja blokkasi vastustajan heiton kahdesti.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

8.3.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa lähellä jatkopaikkaa Mestarien liigassa

Teneriffa puristi lähemmäs Mestarien liigan puolivälieräpaikkaa ilman Sasu Saliniakin. Ranskassa, Liettuassa ja Islannissa suomalaispelaajat pääsivät juhlimaan tärkeitä voittoja.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

19.2.2024 09:31 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezialle finaalitappio Italian cupissa

Awak Kuierin Reyer Venezia eteni Italian cupin finaaliin, mutta joutui taipumaan Schiolle. Roosa Lehtoranta heitti joukkueensa voittoon Saksassa.