Sasu Salinin Gran Canaria parantaa otteitaan

28.11.2016 Sasu Salin pääsi Gran Canarian kanssa juhlimaan Supercupin voittoa ennen varsinaisen kauden alkua. Espanjan liiga pyörähti käyntiin kuitenkin tappioputkella. Hiljalleen sekä Salin että joukkue ovat saaneet peliä raiteilleen ja jälki on ollut vahvaa.

Salinin ja Gran Canarian kausi on kääntynyt vaikean alkukauden jälkeen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Gran Canaria on varmistanut jo paikkansa Eurocupin jatkolohkossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Suomi pääsee mittaamaan jälleen Ranskan taidot. (Kuva: Ville Vuorinen)

Gran Canarian joukkue muuttui viime kaudesta paljon ja suurin ero nähtiin valmentajan paikalla, kun Aito Garcia Reneses vaihtui Luis Casimiroon. Muutokset eivät kuitenkaan näkyneet harjoituskauden peleissä, sillä Gran Canaria kulki voitosta voittoon ja juhli lopuksi Supercupin voittoa.

Paluu maanpinnalle oli kuitenkin kova, kun se hävisi neljä ensimmäistä Espanjan liigan otteluaan. Eurocupissa peli kuitenkin kulki ja keltapaidat saivat lopulta siirrettyä eurovireensä myös kotimaan kentille. Nyt joukkueen saldo on kymmenen kierroksen jälkeen viisi voittoa ja viisi tappiota.

- Peli on ollut tällä kaudella aika ailahtelevaa. Preseasonilla kaikki meni täydellisesti ja olimme Supercupin voiton jälkeen pilvilinnoissa, mutta sitten sarjan alettua tulikin kylmää kyytiä. Eurocup alkoi osaltamme hyvin ja saimme sieltä itseluottamusta myös Espanjan liigaan. Nyt olemme saaneet tärkeitä voittoja, Salin kertailee alkukautta.

Gran Canarian tappioille ei syytä tarvinnut hakea kaukaa. Neljässä tappiollisessa ottelussa Gran Canarialle tehtiin keskimäärin 90,5 pistettä. Sen jälkeen kuudessa seuraavassa pelissä omassa päässä sukka on heilunut 70 pisteen keskiarvolla.

- Puolustuspelin paranemisen vaikutus oli tosi suuri. Alussa vastustaja pääsi tekemään meitä vastaan yli 90 pistettä, mutta heti kun aloimme puolustaa paremmin, niin tuloksia alkoi tulla. Hyökkäyspelissä meillä ei ole ollut ongelmia, mutta puolustuspelaaminen oli se isoin tekijä parantuneisiin tuloksiin.

Salinin mukaan puolustusongelmat olivat enemmän henkisellä kuin taktisella puolella. Joukkue sai kaivettua intensiteetin ja aggressiivisuuden takaisin puolustuspelaamiseen ja se näkyi tulostaululla.

- Ehkä meillä oli siinä alussa vähän tyytyväisyyden tunnetta. Kävimme sitten aika syvällä ja siitä kierteestä voi olla vaikea päästä pois. Onneksi meillä se jäi neljään peliin.

Eurocupissa peli kulkenut

Vaikka ACB-liigassa peli takelteli, niin Eurocupissa kulki. Gran Canaria voitti kaikki neljä ensimmäisen kierroksen otteluaan ja jatkopaikka sinetöityi hyvissä ajoin viidennessä pelissä. Lohkovoittokin on enää sinettiä vaille, kun alkulohkoa on jäljellä kahden ottelun verran.

- Paljon olemme matkustaneet ja pitkällä käyneet. Saimme hyvän alun ja voitimme kaikki ensimmäisen kierroksen ottelut. Meidän olisi pitänyt voittaa se yksi peli jonka hävisimme, mutta päällisin puolin ihan hyvin on mennyt. Yksi voitto riittäisi varmistamaan lohkovoiton ja sitä tavoitellaan seuraavaksi, Salin käy läpi Eurocupin taivalta.

- Olemme pärjänneet viime vuosien aikana Eurocupissa ja meillä oli hyvä itseluottamus jo siihen lähdettäessä. Ehkä meillä ei Espanjan liigaan ollut samanlaista itseluottamusta. Aina kun voittaa, niin se tuo parempaa fiilistä ja tällä hetkellä joukkueessa on tosi hyvä tunnelma. Pelit ovat sujuneet sekä joukkueelta että itseltäni ja paketti toimii.

Ennen Supercupin mestaruutta suuret voitot välttelivät Gran Canariaa. Espanjan liigassa se on parhaimmillaan sijoittunut neljänneksi, Eurocupissa se hävisi finaalissa toissa kaudella Petteri Koposen Himkille ja viime kaudella se hävisi kirvelevästi Copa del Reyn finaalin Real Madridille. Tälle kaudella tavoitteet on hinattu taas korkealle.

- Copa del Rey on meidän seuraava tavoitteemme ja meidän täytyy vielä voittaa pelejä päästäksemme mukaan. Siihen pääsevät runkosarjan ensimmäisen kierroksen kahdeksan parasta joukkuetta. Eurocupissa on tavoitteena tietenkin mennä taas pitkälle. Viime vuonna Espanjan liiga oli meiltä ihan ok, mutta nyt olisi tavoitteena päästä runkosarjassa sinne parempaan nelikkoon, että saisimme pudotuspeleihin kotiedun, Salin kertaa kauden tavoitteita.

Hienoja EM-pelejä tulossa

Viime viikolla arvottiin ensi kesän EM-lopputurnauksen alkulohkot. Suomen lohkoon nostettiin Ranska, Kreikka, Slovenia ja Puola aiemmin partnerimaaksi valitun Islannin lisäksi. Salin pitää Susijengin jatkomahdollisuuksia hyvinä.

- Kaikki lohkot ovat kovia. Meillä on maita joita olemme ennen kohdanneet ja voittaneet, joten ei meidän tarvitse lähteä arkailemaan. Hienoja pelejä on luvassa niin suomalais- kuin muillekin faneille. Jokainen peli on tosi kova.

- Vastustajista ei tiedä keitä he saavat NBA:sta mukaan ja heiltä kyllä löytyy huippunimiä. Jos meillä on kuitenkin kaikki kunnossa ja pystymme pelaamaan samalla tavalla kuin viime kisoissa ja omilla vahvuuksillamme, pitäisi meidän päästä lohkosta jatkoon ja jatkaa pelejä Turkissa.

- Ranska on kova, Slovenialla on kovia pelaajia ja nähtäväksi jää saako Kreikka Giannis Antetokounmpo ja muut kovat pelaajansa mukaan. Siinä on varmasti ne ennakkoon kolme ennakkosuosikkia. Ssitten on me, Puola ja Islanti. Islannista en osaa hirveästi sanoa mitään, mutta Puolalla on kovia pelaajia ja saa nähdä tuleeko Marcin Gortat mukaan, vaikka hän taisi jo ilmoittaa lopettavansa maajoukkuepelit. Kovia jätkiä heilläkin joka tapauksessa on, Salin käy lohkoa läpi.

Monet nostavat hallitsevan MM- ja EM-pronssimitalisti Ranskan lohkon ennakkosuosikiksi. Suomelle Ranska on kuitenkin ollut suhteellisen hyvä vastustaja. Viime kesänä Tampereella Susijengi järjesti heittonäytöksen pistämällä Ranskan kumoon ja Montpellierissä Suomi pakotti Ranskan jatkoajalle.

- Ranska on vain jotenkin sopinut meille ja olemme onnistuneet pelaamaan hyvin heitä vastaan. Pelimme on toiminut Ranskaa vastaan ja olemme pelanneet aina loppuun saakka.

Slovenia on myös erityisen tuttu 4,5 vuotta maassa pelanneelle takamiehelle.  

- Slovenian joukkueessa on paljon tuttuja naamoja. Saa nähdä millaisen joukkueen he saavat kasaan, mutta hyvä jengi heilläkin on koossa. He pelaavat nopeaa ja atleettista korista.

Mahdollisuudet EM-kisoissa mihin vain

Viime kesällä Susijengi hioi jo kuvioita ensi kautta silmälläpitäen. Hihasta löytyy myös uusia ässiä vastustajien yllätykseksi.

- Meillä on nyt Markkanen, Salin heittää lisää löylyä markkashuuman keskellä.

- Pikkuisen oli kesällä uusia juttuja, mutta aika pitkälti menemme samalla systeemillä. Laurin tulo toi hieman uusia settejä mukaan, mutta suurimmaksi osaksi peli on pysynyt samana, Salin jatkaa.

Suomi on kolmissa edellisissä EM-kisoissa edennyt alkulohkosta jatkoon, mutta mitalipelit ovat jääneet vielä haaveeksi.

- Pystymme voittamaan kenet vain. Ei Serbiakaan ollut viime kerralla mikään mahdoton, mutta sitten siihen tuli "Petskun" loukkaantuminen ja vähän huonoa tuuria, niin Serbia voitti. Luonnollisesti haluamme parantaa sijoitustamme edelliskerrasta.

Koska Suomi sitten nähdään mitaleilla?

- Sitten, kun donkkaavat supernuoret tulevat joukkueeseen. Eihän nykyjoukkueen avausviisikosta donkkaa kuin yksi pelaaja, Salin naureskelee.

- Vakavasti puhuen, niin toivottavasti mahdollisimman pian. Se vaatii sitä, että kaikki palaset loksahtavat kohdilleen ja toivottavasti se tapahtuu jo ensi kesänä.

Lipunmyynti jatkuu tiistaina 29.11. klo 9.00

Hyvin kaupaksi käyneiden EM-kisojen lippupakettien myynti jatkuu tiistaina 29.11. klo 9:00. Myyntiin vapautuvat Follow Your Team -lippupaketit sisältävät Suomen viisi kotiottelua Helsingin Hartwall Arenalla 31.8.-6.9.2017 välisenä aikana. Samalla myyntiin tulevat myös muiden Suomen lohkossa pelaavien maiden FYT-lippupaketit.

Henkilöt

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

Näytä lisää vastaavia