Petteri Koponen jälleen Barcelonan pisteparhaimmistoa

22.12.2016 Petteri Koposen 13 pistettä olivat laiha lohtu, kun Barcelona hävisi niukasti Euroliigan ottelussa Saski Baskonialle. Erik Murphyn ja Lassi Tuovin SIG Strasbourg otti neljännen peräkkäisen voittonsa Mestarien liigassa.

Petteri Koposen vahva panos ei riittänyt. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg taistelee Mestarien liigan lohkovoitosta (Kuva: Salttu Forsström)

Alexander Madsen urakoi jälleen isot minuutit. (Kuva: Ville Vuorinen)

Barcelona koki kolmannen peräkkäisen tappionsa Euroliigassa, kun se hävisi tiukkojen vaiheiden jälkeen Saski Baskonialle 62-65 (30-25). Barcelonan avausviisikossa pelannut Koponen kuului joukkueensa parhaimpiin heittäessään 13 pistettä ja lisäksi hän otti kolme levypalloa ja antoi yhden korisyötön. Ainoastaan Ante Tomic (18) ja Tyrese Rice (15) pääsivät Koposta korkeammille pisteille. Barcelonalla on 13 ottelusta viisi voittoa ja se on tällä hetkellä sarjassa 12.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Mestarien liigassa SIG Strasbourg otti neljännen peräkkäisen voittonsa, kun se kukisti vieraskentällä jännittävien vaiheiden jälkeen belgialaisen Oostenden 66-65 (40-29). Murphy pelasi ottelussa 16,5 minuuttia ja heitti kolme pistettä, kahmi kolme levypalloa, kirjautti sekä yhden riiston että syötön ja torjui vastustajan peräti kolmasti. Strasbourg on voittanut nyt kymmenestä pelistään seitsemän ja on lohkossaan toisena

Gordon Herbertin valmentama Frankfurt Skyliners paranteli asemiaan Mestarien liigassa voittamalla kotikentällään slovenialaisen Helios Sunsin 72-62 (34-32). Ottelu ratkesi kolmannella neljänneksellä, jonka Skyliners vei nimiinsä 27-10.

- Intensiteettimme ja tempomme olivat erittäin hyviä kolmannella neljänneksellä. Petyin siihen miten pelasimme neljännen jakson ensimmäisen puolikkaan, mutta mielestäni pelasimme hyvän kymmenminuuttisen kolmannella neljänneksellä, Herbert totesi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Voitolla Skyliners katkaisi kolmen ottelun tappioputken Mestarien liigassa. Se on lohkossaan tällä hetkellä viidentenä, mutta neljäntenä oleva Nymburk on kolmen voiton päässä, joten Skylinersin pitää voittaa loput neljä otteluaan päästäkseen lohkosta jatkoon.

Ranskan ProB-liigassa Antti Kanervon ja Matti Nuutisen Roanne koki neljännen peräkkäisen niukan tappionsa, kun se hävisi kotikentällään Charleville-Mezieresille 74-76 (44-41). Roanne johti ottelua vielä kuudella pisteellä 40 sekuntia ennen loppua, mutta vierasjoukkue kiri ohi. Kanervo sai vielä voittoheiton ilmaan sekunti ennen loppua, mutta pallo kolahti takarautaan. Nuutinen uurasti kentällä 27 minuuttia ja tilastoi kahdeksan pistettä, kolme levypalloa, yhden syötön ja kaksi riistoa. Kanervon saldoksi jäi 14 minuutissa kaksi pistettä ja kaksi syöttöä. Roanne on nyt viiden voiton ja kuuden tappion myötä sarjassa 11.

Tshekin liigassa Alexander Madsen joutui lähtemään pienelle joulutauolle tappio niskassaan, kun USK Praha hävisi vieraskentällä Svitavylle 69-75 (36-37). Madsen ahersi kentällä jälleen isot minuutit kasaten 29,5 minuutissa kuusi pistettä, kuusi levypalloa, yhden korisyötön ja kaksi torjuntaa. USK Praha on pelannut 17 peliä joista se on voittanut seitsemän. Se on sarjassa tällä hetkellä seitsemäntenä.

Henkilöt

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.