Erika Kankfelt University of Portlandin yliopistojoukkueeseen

19.6.2017 Tapiolan Hongan omat kasvatit Erika Kankfelt ja Lasse Gummerus jatkavat koripallouraansa, sekä opiskelua, Yhdysvaltojen yliopistokentillä.

Rapakon taakse Portlandiin matkustava Erika Kankfelt on edustanut maajoukkuetta jo kolmessa eri ikäluokassa. Kuva: Vesa Koivunen

Lasse Gummerus oli viime kaudella mukana Espoo Unitedin miesten I-divarijoukkueen talkoissa nostamassa Espoota takaisin Korisliigakartalle. Kuva: Francois Perthuis


Hongan A-tytöissä pelannut Erika Kankfelt jatkaa uraansa tulevalla kaudella University of Portlandin NCAA-joukkueen paidassa. Hongan toisen kasvatin Lasse Gummeruksen liittymisestä Marist Collegen riveihin uutisoitiin huhtikuussa.

Erika Kankfelt aloitti koripallon kuusivuotiaana Tapiolan Hongassa vuonna 2004. Kymmenen vuotta myöhemmin Kankfelt lähti opiskelemaan Mäkelänrinteen lukioon ja siirtyi ensimmäistä kertaa pelaamaan kasvattajaseuransa ulkopuolelle, Helmi Basketiin ja HBA:han. Nuoren koripalloilijan kesät kuluivat maajoukkueleirityksissä.

– 15-vuotiaasta asti olen viettänyt kesät maajoukkueleirityksissä ja kisoissa (WU15, WU16, WU18). Pelasin lukiossa Helmi Basketissa ja HBA:ssa kahden kauden ajan, kunnes palasin takaisin Tapiolan Honkaan. Menneen kauden pelasin Hongan A-tytöissä ja naisten I-divarijoukkueessa. Kauden aikana tuli hyviä pelejä, vaikka joukkueen tavoite jäikin saavuttamatta meidän jäätyä ATSM-sarjassa neljänneksi, Kankefelt kertoo Tapiolan Hongan tiedotteessa.

Nyt Kankfelt jättää Hongan ja matkustaa toteuttamaan haaveitaan Yhdysvaltojen länsirannikolle, Oregonin Portlandiin.

– Tuleva joukkueeni Portland Pilots pelaa NCAA:n I divisioonassa West Coast -konferenssissa. Koulu itsessään on 4500 oppilaan yksityinen yliopisto.

Kankfelt matkustaa Portlandiin nopealla aikataululla. Päätös opiskelupaikasta saapui viime viikolla ja ensi viikolla hän nousee jo koneeseen. Tulevaisuuden tavoitteita ei siis ole vielä ehtinyt kovin pohtia, mutta Hongan junioreille tulevalla yliopistokoripalloilijalla on kyllä kannustavaa sanottavaa.

– Seuraavat tavoitteeni on asetettu lyhyelle tähtäimelle. Ensimmäisenä kotiutuminen uuteen kotikaupunkiini Portlandiin ja seuraavaksi se, että opiskelu, sekä pelaaminen lähtevät hyvin käyntiin. Hongan pienemmille junioreille haluaisin lähettää terveisiä: Harjoitelkaa kovasti, älkää antako periksi ja uskokaa itseenne, niin kaikki on mahdollista!

 

Lisätietoja: Erika Kankfelt

 

Lasse Gummerus nousi viime kaudella Espoo Unitedin miesten koripallojoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Mennyt kausi oli niin tuoreelle edustuskoripallojoukkueelle kuin Gummeruksellekin menestyksekäs, joukkueen noustua I divisioonan voittajana Korisliigaan tulevalle kaudelle. Parikymppinen Gummerus muuttaa nyt ensimmäistä kertaa Espoon ulkopuolelle, suoraan Yhdysvaltoihin, ottamaan seuraavan askeleen kohti päätavoitteitaan.

– Tuleva yliopistoni on Marist College, joka sijaitsee Poughkeepsiessä, New Yorkissa, Hudson-joen varrella. Joukkueeni nimi on Red Foxes, joka pelaa MAAC:ssä eli Metro Atlantic Athletic -konferenssissa. Oppilaita yliopistossa on 6500.

– Kiinnostus yliopistourheilua kohtaan on ollut olemassa jo pitkään. Sanoisin, että lukion toisena vuonna ajatus jenkkiyliopistoon lähtemisestä alkoi kehittyä ja siitä tuli tavoite.

Gummerus on edustanut Suomea nuorten maajoukkueissa ja valittiin tälle kesälle MU20-maajoukkuerinkiin. Tällä hetkellä 20-vuotiaiden miesten maajoukkue valmistautuu tuleviin B-divisioonan EM-kisoihin Islannissa, jossa se kohtaa Israelin, Ruotsin ja Islannin.

 

Lisätietoja: Lasse Gummerus


Viime vuosina Hongasta USA:n yliopistokentille ovat lähteneet myös Elina Koskimies, Tuuli Menna, Ville Wuorenjuuri, Henri Ventoniemi ja Sara Rokkanen.

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

Näytä lisää vastaavia