Koponen, Salin ja Ahonen aloittavat kautensa Espanjassa

29.9.2017 Espanjan sarjakausi alkaa viikonloppuna ja maan korisparketteja kuluttaa kolme suomalaispelaaja. Malagaan siirtynyt Sasu Salin, 26, ja Barcelonassa jatkava Petteri Koponen, 29, taistelevat ACB-liigan mestaruudesta, kun taas Roope Ahonen, 27, siirtyi sarjaporrasta alemmas pelaavan Ourensen riveihin.

Petteri Koponen aloittaa toisen kautensa Barcelonassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sasu Salinilla on tällä kaudella isompi rooli myös pallollisena. (Kuva: Ville Vuorinen)

Roope Ahosella on johtajan rooli Ourensessa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Barcelona on hankkinut kesän aikana riveihinsä kovia nimiä kuten Adam Hangan, Thomas Heurtelin, Adrien Moermanin, Rakim Sandersin ja Kevin Seraphinin. Samalla ovet ovat käyneet myös tiheään toiseen suuntaan, mutta Koposen asema ei kesän siirtojen aikana horjunut.

- Seura ilmoitti minulle jo aikaisessa vaiheessa, että luottoa löytyy ja he olivat tyytyväisiä viime kauteen, toista kauttaan Blaugranassa aloittava Koponen kertoo.

Koponen on tyytyväinen uusiin tulokkaisiin. Barcelona pelaa Espanjan ACB-liigan lisäksi myös Euroliigaa, joten pelaajat joutuvat kovan rasituksen alle, kun pelejä on viikossa 2-3.

- On hyvä, että materiaali on laaja ja kaikkia tullaan varmasti tarvitsemaan kauden aikana. Meillä on hyvä joukkue, jossa on paljon potentiaalia ja meillä on kaikki edellytykset menestyä tällä kaudella.

Pelaajiston lisäksi Barcelonassa kävi tuuletus valmennuspuolella, kun Sito Alonso korvasi Georgios Bartzokasin joukkueen penkin päässä. Koposen mukaan Alonso on tuonut uudet kuviot joukkueen pelaamiseen.

- Peli on nyt hyvin erilaista kuin viime kaudella. Erilaisia settejä ja optioita on paljon ja vähän aikaa menee niiden opettelussa. Tässä on vielä vähän hukassa, Koponen naurahtaa.

Maajoukkueessa Koponen on totuttu näkemään organisoimassa Susijengin hyökkäyspelaamista, mutta Barcelonassa vastuuta pelinrakentelussa on vähemmän.

- Pelaan kakkospaikalla ja olen aika puhtaasti heittäjä. Aika vähän on ainakin tähän mennessä tullut oltua pallon kanssa.

Barcelonan viime kausi oli iso pettymys. Katalonialaisjoukkue jäi runkosarjassa kuudenneksi ja noutaja tuli pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Valencian toimesta. Euroliigassakin matka päättyi ennen pudotuspelejä. Tälle kaudella Koponen toivoo parempaa.

- Näen, että meillä on mahdollisuudet menestyä molemmissa kilpailuissa. Meidän täytyy vain pystyä pelaamaan yhtenäisesti joukkueena.

Barcelona aloittaa kautensa perjantaina kohtaamalla vieraskentällä Baskonian.

Salinilla monipuolisempi rooli Malagassa

Salin siirtyi 2,5 Gran Canariassa vietetyn kauden jälkeen toiseen suosittuun turistikohteeseen Malagaan kesällä. Malaga on kuulunut Espanjan liigan kestomenestyjiin ja samalla Salin pääsee tekemään paluun myös Euroliigakentille. Aurinkorannikon seura on voittanut Espanjan mestaruuden historiansa aikana kertaalleen ja on viime vuosien aikana ollut runkosarjan kärkikastissa. Tällä kaudella Salin uskoo Malagan taistelevan jälleen sarjataulukon terävimmässä kärjessä.

- Tosi tiukkaa tulee taas varmasti olemaan. Meillä on hyvä jengi kasassa ja osaamista jokaiselle pelipaikalle. Uskon meidän olevan kärkikahinoissa mukana, ennakoi Salin.

Malaga aloitti kilpailukautensa Espanjan Superliigassa, jossa se hävisi välierässä Valencialle 78-83. Salinin mukaan joukkueen kohtaloksi koitui heikko avausneljännes, jonka Valencia jyräsi 31-18.  

- Alkua lukuun ottamatta meni ihan hyvin. Ilman ensimmäisen jakson huonoa peliä olisimme voineet voittaa ottelun. Sitä nyt on kuitenkin turha enää jossitella.

Salin on tunnettu erityisen hyvänä ”3-and-D” –pelaajana, joka on erinomainen puolustaja ja hyökkäyspäässä on vihreä valo päällä, kun hän saa pallon kolmen pisteen rajan taakse. Malagassa Salinin lahjoja käytetään hieman aiempaa monipuolisemmin.

- Minulle on settejä, joissa minulla on vastuuta hieman enemmän pallon kanssa ja yritän luoda enemmän paikkoja joukkuekavereille. Vähän uusi juttu minulle, mutta ihan mielenkiintoinen enkä vieroksu sitä yhtään, Salin paljastaa.

Salinin ja Malagan kausi alkaa sunnuntaina Murcian vieraana.

Vastuu maistuu Ahoselle

Ahonen pelasi kaksi edelliskautta Kreikan liigassa rodoslaisen Kolossosin riveissä, mutta täksi kaudeksi hän otti suunnakseen Espanjan ja LEB Orossa pelaavan Ourensen. Ahosen kesä meni pipariksi polvivamman takia, mutta hän on kuntoutunut ja pääsee aloittamaan kauden täydessä iskussa.

- Alustavasti piti taistella EM-paikasta, mutta se kariutui sitten polvivammaan. Kun pääsin täyteen kuntoon ja tuli tarjous, niin päätin tarttua siihen. Minulla on tilaisuus pelata hyvässä liigassa ja isossa roolissa. Täytyy vielä antaa iso kiitos maajoukkueen fyssareille ja ”Henkalle”, että sain olla maajoukkueen mukana kesällä kuntouttamassa ja harjoittelemassa. Siitä oli mieletön apu, Ahonen kiittelee.

Ahoseen kohdistuvat Ourensessa isot odotukset. Ennalta luvassa oli paljon vastuuta ja iso rooli eikä Ahosen ole tarvinnut pettyä.

- Olen yksi joukkueen johtavista pelaajista ja se oli iso syy miksi tulin tänne. Kaikki ennakko-odotukset ovat toteutuneet ja vähän enemmänkin. Olen saanut luottamusta ja vastuuta sekä saanut vaikuttaa enemmän myös joukkueen pelaamiseen. Se on itselleni iso juttu. On ihan eri asia olla yksi joukkueen johtajista ja itseluottamus on ihan eri kuin, jos tuli penkiltä kentälle, Ahonen hehkuttaa.

Myös espanjalainen peli on miellyttänyt Ahosta.

- Täällä pelataan taitokorista ja nopeaa peliä. Olen tykännyt tosi paljon.

Viime kaudella Ourense oli sarjassa yhdeksäs ja jäi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle. Ahosen tavoitteet ovat tämän kauden osalta korkealla.

- Pudotuspelit olisivat ensimmäinen tavoite, mutta itse asetan tavoitteet aina mahdollisimman korkealle. Mielestäni voimme olla top 3 -joukkue. Meillä on pari pelaajaa vasta tullut joukkueeseen emmekä ole hirveästi treenanneet vielä yhdessä, mutta siitä huolimatta peli on jo ihan hyvällä mallilla, Ahonen toteaa luottavaisena.

Ourensen kauden avaus on lauantaina Breoganin vieraana.

Lisätietoja: ACB-liiga
Lisätietoja: LEB Oro
 
15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

3.10.2023 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen uskoo Paris Basketballin mahdollisuuksiin EuroCupissa

EuroCup starttaa tiistaina ja suomalaisittain lippua kantavat Paris Basketballin kaksikko Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo. Jantunen uskoo joukkueensa menestysmahdollisuuksiin menestyä kilpailussa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

Näytä lisää vastaavia